Obavijesti

Sport

Komentari 63

Dalić im ostvario dječački san: Ante i Marko u špici Hrvatske!

Dalić im ostvario dječački san: Ante i Marko u špici Hrvatske!
1

LIVAJA I REBIĆ Veliki prijatelji igrali su zajedno u mlađim selekcijama za Hrvatsku, a prije pet godina sanjali su da zaigraju u tandemu za Vatrene. Želju bi im mogao ostvariti Zlatko Dalić

VIDEO

Te 2013. Ante Rebić i Marko Livaja vodili su U-20 reprezentaciju Vatrenih na Mundijalu u Turskoj.

Činili su moćan napadački tandem koji nas je trebao pogurati do završnice turnira, međutim, zastali smo u osmini finala protiv Čilea (0-2).

Nakon pet godina njih dvojica ponovno će igrati zajedno i to u seniorskoj reprezentaciji što im je omogućio Zlatko Dalić.

Dalićevi novi Vatreni: Pozvao je osam novih u odnosu na Rusiju
Dalićevi novi Vatreni: Pozvao je osam novih u odnosu na Rusiju

O tome su maštali...

- Obojica imamo mnogo nogometnih želja. Jedna je da uskoro budemo i tandem u seniorskoj reprezentaciji. No, do tamo je dug put, pogotovo ako znamo da nam taj put priječi sjajni Mario Mandžukić - pričao je Livaja u to doba.

Mandžo se poslije Rusije odlučio povući i otvoriti mjesto mlađima. U ovom slučaju, baš onom koji je o tome sanjao.

- Taj tandem podsjeća me na naš najveći napadački tandem Bokšić – Šuker! Naravno, momci su još na početku karijera, ali nema dvojbi da su budućnost našeg nogometa - riječi su Zorana Vulića prije pet godina.

Mnogi su tada brzo primijetili njihovu povezanost i razumijevanje na terenu, kao i tada posebne frizure budući da su se obojica brijala na posebnim mjestima na glavama.

- Nema neke posebne veze rekao bih. Prije da obojica dobro razumijemo nogomet, pa se u tom smislu i dobro nadopunjujemo, te kvalitetno surađujemo - rekao je tada Livaja.

Danas obojica imaju 24 godine, a zajedno su promijenili 13 klubova! Posebna 'skitnica' je Livaja koji se tek prošle sezone skrasio u atenskom AEK-u s kojim je postao i prvak države.

Dok je Marko pokoravao Grčku, njegov veliki prijatelj Ante briljirao je u Njemačkoj igrajući za Eintracht Frankfurt što mu je omogućilo prvi sastav u reprezentaciji svjetskih doprvaka.

Sada je na vrata Vatrenih zakucao i Livaja, 'zločesti dečko' neupitnog nogometnog talenta, a na izborniku Dalić je odluka hoće li ih koristiti zajedno na terenu.

- Livaja ima vrhunsku realizaciju, sve predispozicije za velikog igrača, on mora biti top igrač. Rebić se razvio u modernog napadača, kada mu ostaviš prostor, nezaustavljiv je. Njih dvojica u tandemu djeluju impresivno, kao da su stvarani za zajedno igraju - rekao je Ivan Gudelj koji je Livaju vodio u svim mlađim selekcijama.

Svoje posljednje nastupe za Hrvatsku Livaja je imao prije četiri godine u dodatnim kvalifikacijama za Euro U-21 kad nas je eliminirala Engleska. U obje utakmice Marko je zabijao...

 

RIJEŠITE KVIZ: Otkrijte koliko ste zapravo pametni.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu