Obavijesti

Sport

Komentari 33

Dalić: Imamo problema, otpala su nam još tri igrača za Wales

Dalić: Imamo problema, otpala su nam još tri igrača za Wales
1

Izbora nemamo, moramo pobijediti, jer ovo je jedna od ključnih kvalifikacijskih utakmica. Nemamo što kalkulirati i ići na bod. Moramo što prije dohvatiti tih 15 bodova, poručio je izbornik Dalić

VIDEO

Hvala Omišu i Dalmaciji na lijepom dočeku. Vrijeme nas je poslužilo. Idemo se dalje spremati za Wales, rekao je Zlatko Dalić nakon lijepe nogometne priredbe u Omišu. Vatreni su na proslavi 100. godišnjice istoimenog kluba slavili s 5-0.

Vatreni slavili na fešti u Omišu, zabijali Perišić, Petko i Modrić
Vatreni slavili na fešti u Omišu, zabijali Perišić, Petko i Modrić

Prije utakmice su stigle vijesti da protiv Walesa neće igrati Ivan Rakitić i Ante Rebić, a sada je Dalić objavio da su otpala još trojica igrača.

- Imali smo problema zadnjih dana, htjeli smo ovo odraditi bez problema i ozljeda, to smo uspjeli u ovoj utakmici. Najvažnije je da se nitko danas nije ozlijedio. Pet tisuća ljudi, svi su uživali, praznik nogometa u Dalmaciji, drago mi je da su svi uživali. Ali imamo dosta problema, sedam dana da ih riješimo. Otpali su Rakitić i Rebić, a na put s nama u Rijeku neće ni Vlašić, Rog i Bradarić. Zvat ćemo neke igrače iz mlade reprezentacije, razgovarat ćemo s izbornikom Gračanom. Ja sam optimist.

- Izbora nemamo, moramo pobijediti, jer ovo je jedna od ključnih kvalifikacijskih utakmica. Mislim i vjerujem da možemo pobijediti. Nemamo što kalkulirati i ići na bod ili nešto drugo, moramo ići na pobjedu te se u igri pažljivo čuvati od kontranapada Walesa koji imaju igrače za takvu igru - Balea i Jamesa. Moramo što prije dohvatiti tih 15 bodova.

- Čeka se teška utakmica, mi dolazimo s puno nekih sitnih problema. Odlučio sam da samo zdravi igrači idu s nama. Bit će nam teško, ali vjerujem u momčad, sebe i svoj rad i u naše navijače. Mi nekog velikog izbora u ovom trenutku nemamo, ali naći ćemo nešto što je najbolje i najkvalitetnije. Slažem se da nemamo pravo na kiks, jedna od ključnih utakmica, uz ta tri boda bili bi puno mirniji. Svaki trening će biti u 15 sati, danas se igralo u 15 sati kako bismo uhvatili taj ritam. Bit će teško, ali kako njima, tako i nama. 

- Putujemo danas za Rijeku i Opatiju. Nama od sutra kreće ozbiljan posao i rad. U nedjelju nam stiže Kovačić, a onda stiže i Lovren, nadam se s trofejem prvaka Europe. Utakmica se igra u nezgodno vrijeme, ali igrači su spremni za to. Mi zagovaramo zajedništvo. lijepo je bilo u Dalmaciju, sad idemo na Kvarner, a onda u Slavoniju koja je uvijek posebno mjesto za nas. Iz Osijeka smo započeli put  na Svjetsko prvenstvo - rekao je izbornik pa kratko najavio finale Lige prvaka.

- Bit će jako teško zahtjevno u finalu Lige prvaka, ali volio bih da Liverpool pobijedi zbog Lovrena i lanjskog finala. Dajem blage šanse više Liverpoolu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:32

Utakmica Hrvatske i Walesa igra se 8. lipnja u Gradskom vrtu u Osijeku od 15 sati.

Vatreni se ne boje Walesa, u Slavoniji će biti ludnica

- Sretan što sam što je ovo pokrenulo nešto, samim time što ima puno djece, znam kad sam ja bio mali i kad sam vidio te zvijezde poput Bokšića i Bobana bilo je motivacije za daljnji rad. Grad je malo živnuo, nadam se da će sve biti bolje - rekao je Ivan Perišić pa najavio Wales:

- Igraju samo tri boda, već smo jedan kiks napravili, imamo sedam osam dana da se pripremimo, ne bojim se, u Osijeku je uvijek bilo dobro, pun stadion.

- Wales je tvrda ekipa koja će čekati prilike iz kontri, ali mislim da će se sve pitati nas. U Aston Villu sam došao s ciljem da uđemo u Premiership i sretan sam zbog toga. Zdravstveno stanje mi je dobro, u punom san treningu, ljudi u klubu vjeruju u mene, a nadam se da ću se nametnuti sljedeću sezonu, uvijek ću davati sve od sebe, a trener je tu da donese odluku - rekao je Lovre Kalinić i dodao:

- Nama je svima drago što smo mogli uveličati ovu proslavu. Najbitnije da nema ozljeda i da smo završili ovo na jedan kvalitetan način.

- Slavonci jako vole nogomet i željno to očekuju, bit će super atmosfera. Naravno da je iznimno važna utakmica, ja sam spreman, a što se tiče utakmice ne moramo uopće 'apostrofirati' koliko je ova utakmica bitna. Takav će njihov stil igre biti, čvrsta, tvrda igra. Ekipa s 'Otoka', to je to. Igramo u nezgodnom terminu, ali kako njima tako i nama. Moramo pokazati da smo favoriti ne samo na papiru nego i na terenu - komentirao je iduću utakmicu Borna Barišić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

04:57
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani