Obavijesti

Sport

Komentari 56

Dalić: Na SP-u smo disali kao obitelj, to se neće zaboraviti...

Dalić: Na SP-u smo disali kao obitelj, to se neće zaboraviti...
2

Liga nacija je dobro zamišljena koja ima neku svrhu. U početku nismo baš bili pravi nakon Svjetskog prvenstva. Napravili smo drugačiju momčad sa par mladih igrača, morali smo im dati šansu, kaže Dalić

VIDEO

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić gostovao je u emisiji Planet Sporta i govorio o Svjetskom prvenstvu, Ligi nacija i o hrvatskim igračima.

Prva tema na repertoaru bio je veliki uspjeh u Rusiji gdje je Hrvatska došla do srebra. 

- Napravili smo grupu koja je disala kao jedna obitelj i dali sve od sebe. Nakon naporne sezone su toliko truda uložili, nitko nije tražio predah. Napravili smo grupu koja je živjela zajedno 50 dana. Ti dani ponosa i sreće neće nikada proći - rekao je Zlatko Dalić.

Hrvatska je ispala iz prve jakosne skupine Lige nacija, a tome je kumovao poraz od Engleske u odlučujućoj utakmici. Izbornik smatra kako se novoformirano natjecanje pokazalo uspješnim. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

00:46

- Liga nacija je dobro zamišljena koja ima neku svrhu. U početku nismo baš bili prav nakon Svjetskog prvenstva. Napravili smo drugačiju momčad sa par mladih igrača. Morali smo im dati šansu da znam gdje smo i što smo. Htio sam da napravimo jedan kostur da znam s kim mogu računati. Žao mi je što smo ispali iz prve jakosne skupine - kaže Dalić.

'Moramo dominirati'

Hrvatska je u kvalifikacijama za Euro izvukla Azerbajdžan, Slovačku, Wales i Mađarsku, a Dalić smatra kako ćemo morati dominirati od prve minute.

- Mijenja se način naše igre. Više neće biti moguće čekati da nas drugi napadaju. Sad dolazi kade smo mi puno bolji protivnik i od nas se očekuje da kontroliramo utakmicu. Moramo tražiti igrače koji će praviti višak po boku. Neće biti situacija kada ćemo mi igrati kontru, morat ćemo igrati presingom. Morat ćemo popraviti posjed lopte, brži protok. Moramo tamo naći neka rješenja na bokovima. Kada nema Strinića lijevi bok je problem, a kada nema desno Vrsaljka desni bok je problem. 

Mi smo favoriti. Nama je cilj ići na Euro i to ćemo ostvariti. Mi to moramo napraviti i mi to hoćemo napraviti. Slovačka Mađarska i wales su dosta jake momčadi koje su odlično igrale na Euru u Francuskoj, mi smo viceprvaci svijeta, od prve utakmice moramo stopostotno krenuti - rekao je Dalić.

'Kovačić mora biti nositelj igre u budućnosti'

Mateo Kovačić nije igrao protiv Španjolske i Engleske zbog ozljede stopala, a upravo on bi trebao biti nositelj hrvatske igre u budućnosti nakon što se umirove Rakitić i Modrić.

- Kovačić je došao s jednom ozljedom i bilo mu je jako bolno. Nije bio pravi na treningu i dogovor je bio da ne riskiramo sa Španjolcima. Žao mi je da Kova nije igrao. Jako nam treba, koji ima okomicu, ti problemi koji ga muče ostavljaju traga. Zbog toga nije pravi. On nam jako fali, i računam na njega u budućnosti. On mora biti naš nositelj. Kova je jako veliki potencijal. U Realu je izgubio samopouzdanje, igrao je jako malo i igrao je bez rizika. Fali mu sloboda i kontinuitet da ga nitko neće mijenjati. Igrač poput njega nam treba koji će probiti dvostruki blok - veli Dalić koji se osvrnuo na veliki probleme u prekidima gdje primamo previše golova.

- U mojoj eri 13 golova iz prekida je jako puno, previše. To je nedopustivo za nas. Moramo to popraviti. Pokušavao sam jedan sistem iz kluba, ali nije nam baš uspjelo. Po meni nije dobro kad smo okrenuti prema golmanu. Treba puno koncentracije u obrani da riješimo te probleme. 

Vlašić je fantastičan

Hrvatski igrači su ovoj sezoni Lige prvaka pokazivali zaista sjajne partije, a najviše iskače Nikola Vlašić koji se preporodio odlaskom u CSKA, a to mu je donijelo i poziv u reprezentaciju.

- Svaka čast Vlašiću. Pokazuje svoju kvalitetu. On je brz dinamičan igrač i njihov je najbolji. Malo je problem kada igra s Lukom i Raketom jer je naučio voditi igru. Nekad moramo neke stvari prihvatiti drugačije. Nikola pokazuje sjajnu formu, igra dobro i biti će naš nositelj u budućnosti.

Brozović u Interu igra istu poziciju kao kod mene i najbolji je njihov igrač. Od Perišića se očekuju golovi i asistencije, a to je teško. Malo plaća danak svjetskom prvenstvu - zaključio je Dalić.

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu