Obavijesti

Sport

Komentari 26

Dalić nije nikad nikome zatvorio vrata, pa neće ni Ivanu Rakitiću!

Dalić nije nikad nikome zatvorio vrata, pa neće ni Ivanu Rakitiću!
3

"Nama treba svaki dobar igrač i oni su vrata reprezentacije sami sebi otvarali dobrim igrama, a sami su ih i zatvarali" ponavljao je izbornik Zlatko Dalić u više navrata.

VIDEO

- Najteži dan, najgori dan... Nijedan poraz u karijeri nije mi ostavio takav osjećaj u prsima. Kad sam uzeo mobitel da nazovem izbornika, riječi nisu htjele van. Uvijek želim ostaviti otvorena vrata u bilo kojem slučaju, uvijek Hrvatska i izbornik mogu računati na mene. Za minutu, za penale, za sve što treba za moju Hrvatsku - rekao je Ivan Rakitić za HRT, očito ne gurnuvši reprezentaciju skroz u ladicu, barem se to tako činilo nakon njegovog istupa.

Pokretanje videa...

Rakitić 01:30

No kolike su uopće šanse da se Raketa reaktivira i ponovno vrati pod stijeg? Realno, minimalne... Nije se Rakitić od reprezentacije oprostio zbog neke svađe, zbog neigranja ili nekog hira, dapače, i izbornik, i suigrači iz reprezentacije, pa ako hoćete i navijači stajali su čvrsto iza njega i šutke trpjeli neobjašnjive otkaze i izostanke nakon Rusije.

Budimpešta: Konferencija za medije Dalića i Rakitića uoči utakmice s Mađarskom
Raketa: Ostavio sam otvorena vrata za povratak reprezentaciji
Raketa: Ostavio sam otvorena vrata za povratak reprezentaciji

Pouzdano znamo i da je izbornik Dalić čekao s objavom kandidata uoči Portugala i Francuske sve do Ivanove odluke o povlačenju. Nisu pomogla ni nagovaranja najbližih prijatelja da odigra još Euro koji je pred vratima... Rakitić je očito čvrsto  prelomio odluku te stoga i ne treba očekivati veliki obrat. No da su mu vrata otvorena, otvorena su... Izbornik Dalić otklonio je svaku mogućnost razgovora na ovu temu rekavši kako je njegov stav odavno poznat.

- Nikad nikome nisam zatvorio vrata reprezentacije, pa tako ni Nikoli Kaliniću. Nama treba svaki dobar igrač i oni su vrata reprezentacije sami sebi otvarali dobrim igrama, a sami su ih i zatvarali. Na Nikoli je da napravi prvi korak – ponavljao je izbornik u više navrata.
 
Ako je bio spreman prijeći preko svega, prihvatiti ispriku i vratiti Nikolu Kalinića u reprezentaciju, nema razloga da ne bi prihvatio i mogućnost Ivanove reaktivacije, bez obzira što mu nisu najbolje legli svi njegovi raniji otkazi... Naravno, ako se Ivan uopće na taj potez odluči.

Možda su Dalić i Rakitić zapravo dogovorili manevar da Raketa postane naš Messi ili Zidane...
Možda su Dalić i Rakitić zapravo dogovorili manevar da Raketa postane naš Messi ili Zidane...

A da je to malo vjerojatno svjestan je i jedan od onih koji Rakitića obožavaju,  legendarni trener svih trenera, Miroslav Ćiro Blažević.

- Istina je da je ova najava pomalo neobična i po meni se ona neće ni realizirati. Iskustvo me uči da je u prošlosti bilo puno igrača koji su po nekom općem mišljenju otišli prerano, pa se nitko od njih nije vratio. Ivan je odrastao i inteligentan mladi čovjek, sigurno je dobro promislio prije nego li je donio ovako krupnu odluku, a ako si netko utvara da će je promijeniti, taj se grdno vara – kaže trener svih trenera i dodaje:

- Ne znam zbog čega su se mediji zakačili za tu priču. Evidentno je da je Ivan veliki patriot i da je u trenutku rekao nešto da bi utješio svoje pobornike i navijače naše reprezentacije koji žale što je otišao, ali budimo realni, neće se on vratiti i Dalić se mora okrenuti potrazi za novim rješenjima... - zaključio je Blažević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu