Obavijesti

Sport

Komentari 187

Izbornikov širi popis: Među 32 igrača su Letica, Sosa, Barišić

Izbornikov širi popis: Među 32 igrača su Letica, Sosa, Barišić
1

Hrvatski izbornik na popisu ima četiri golmana, a na SP će ih voditi trojicu, tu je i 12 braniča, osam veznjaka i isto toliko napadača. Nema Leovca, Benkovića...

VIDEO

Zlatko Dalić u Fifu je poslao širi popis igrača na koje računa za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Na njemu se nalaze 32 igrača...

Konačni popis od 23 igrača koji će igrati na Svjetskom prvenstvu izbornici moraju u Fifu poslati do 4. lipnja, a nakon toga je moguća zamjena ozlijeđenih igrača do 24 sata prije prve utakmice koju Hrvatska igra 16. lipnja protiv Nigerije. Ozlijeđenog igrača može zamijeniti i nogometaš koji nije na ovom početnom popisu od 32 igrača. Dalić je na popis uvrstio četiri golmana, 12 braniča te po osam veznjaka i napadača.

- Raduje me što je velik broj naših igrača u završnici klupske sezone sudjelovao u borbi za trofeje, a čestitam svima koji su postali prvaci ili pobjednici kupova u svojim zemljama. Ponosni smo što ćemo opet, šestu godinu zaredom, imati prvaka Europe, a pritom želim Luki, Mateu i Dejanu puno sportske sreće u finalu Lige prvaka, kao i Šimi u finalu Europske lige. Sve to svjedoči kako imamo veliku koncentraciju kvalitete i to nas puni optimizmom uoči Svjetskog prvenstva - izjavio je izbornik Dalić za službenu stranicu HNS-a te nastavio:

- Na ovom popisu su uglavnom igrači na koje smo i do sada računali, koji su iznijeli teret kvalifikacija i odveli Hrvatsku u Rusiju. Tu je i nekoliko novih imena, Sosa i Letica koji još nisu bili u kadru A reprezentacije, a tu su svakako blizu i igrači poput Brekala, Vlašića, Livaje, Benkovića ili Halilovića, to im je potvrda da vjerujemo u njihov talent i da prepoznajemo njihov rad, i da su zasigurno budućnost naše reprezentacije uz već od prije uključene mlađe igrače.

Ima izbornik i jednu veliku želju, kao i ostali njegovi kolege.

- Priželjkujem da svi ostanu zdravi kroz predstojeće posljednje klupske utakmice i da spremni dođu na pripreme. Znam da se svi igrači iznimno vesele okupljanju i velikom izazovu koji je pred nama. Svjesni smo da će Hrvatska disati s nama i učinit ćemo sve da opravdamo ljubav, povjerenje i očekivanja naših navijača - zaključuje Dalić.

S obzirom na širinu ovog, prvog, popisa prevelikih iznenađenja u ovom trenutku nema. Na popisu su četiri golmana i za očekivati je da će jedan otpasti pred put u Rusiju. Dalić je priliku dao i četvorici lijevih bekova da izbore mjesto, a to su Strinić, Pivarić, Barišić i novi igrač Stuttgarta Borna Sosa. Na popisu nema iskusnog Leovca.

Za desni bok konkuriraju Vrsaljko i Jedvaj, no to mjesto sjajno mogu odigrati i Vida te Ćorluka u krajnjoj nuždi iako je Čarli od izuzetne važnosti na mjestu stopera. A za to mjesto je i najveća konkurencija jer tu su Ćorluka, Vida, Lovren, Mitrović, Jedvaj, Nižić, Ćaleta-Car...

U veznom redu čini se da je sve jasno i s popisa od osam igrača otpast će jedan ili eventualno dvojica. Prema svemu sudeći sigurni su Modrić, Rakitić, Kovačić, Badelj, Brozović, a za ostala slobodna mjesta bore se Rog, Pašalić i Bradarić.

U napadu su priliku da se dokažu dobili sigurni Mandžukić, Perišić, Kalinić i Kramarić, te oni koji moraju tek izboriti Rusiju Pjaca, Rebić, Čop i Santini.

Izbornik Dalić objavit će skraćeni popis igrača za pripreme u ponedjeljak 21. svibnja u Zagrebu.

Dalićev popis 32 igrača

Golmani: Subašić, Kalinić, Livaković, Letica

Obrana: Ćorluka, Vida, Strinić, Lovren, Vrsaljko, Pivarić, Jedvaj, Mitrović, Barišić, Nižić, Ćaleta-Car, Sosa

Veza: Modrić, Rakitić, Kovačić, Badelj, Brozović, Rog, Pašalić, Bradarić

Napad: Mandžukić, Perišić, Kalinić, Kramarić, Pjaca, Rebić, Čop, Santini

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 187
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica