Obavijesti

Sport

Komentari 101

Dalić: Ovo mi je najteža noć u karijeri, ali nema sada plakanja

Dalić: Ovo mi je najteža noć u karijeri, ali nema sada plakanja
1

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić rekao je nakon poraza od Španjolske kako mu je to najteža noć u karijeri, a razlog poraza je vidio napuštanju dogovorenog sistema igre nakon prvog primljenog gola

VIDEO

Ovo mi je najteža noć u karijeri, no to je život, moramo ovo prihvatiti. Kako nije bilo euforije tako nema niti tragedije. Nije nam lako, ali sada ne smijemo plakati već moramo izvući pouke te ići dalje, rekao je Zlatko Dalić na konferenciji za medije u Elcheu nakon poraza 6-0.

- Igrali smo sjajno prvih 20 minuta, imali tri čiste prilike za zabiti gol. Nakon prvog primljenog gola igrači su počeli igrati svaki za sebe, nisu se pridržavali sustava kojeg smo bili dogovorili a Španjolci su počeli dolaziti u situacije koje mi nismo mogli rješavati", rekao je. "Igrači su svjesni toga, dok smo bili kao momčadi, kada smo se svi zajednički branili i zajednički napadali, sve je funkcioniralo. Sve je bilo dobro dok smo izgledi jedinstveno, kada smo bili kao jedan. Čim smo to napustili bilo je gotovo - dodao je.

Španjolska je zabila prvi gol u 24. minuti kada je Dani Carvajal nabacio loptu na glavu Saulu koji je natrčao iz drugog plana pa zatresao mrežu.

- Nakon tog prvog gola izgubili smo koncentraciju i počeli srljati, napustili smo raspored. Pokušavali smo nešto na silu, a to nije moglo biti rješenje protiv Španjolske. Protiv momčadi koja igra sjajno tehnički. Otvarali smo im bokove a kada su nam zabili drugi gol  utakmica je bila gotova - rekao je Dalić.

Španjolska je zabila u 33. za 2-0 a na odmor je otišla s 3-0.

- Nisam uspio motivirati igrače. Vidio sam kakva je situacija, rekao sam im da se probam vratiti. No dogodilo se to što ste dogodilo, vidjeli smo što znači kada a smo ekipa  a što kada se raspadnemo. Sve se skupilo u ovoj utakmici,  svaki šut na gol bio je pogodak, pa su zabili gol od grede...no Španjolska je odigrala vrhunski", napomenuo je hrvatski izbornik nakon najtežeg poraza na klupi Hrvatske.

Luka Modrić: Nedopustivo je da ovako rasprodajemo svoj ugled
Luka Modrić: Nedopustivo je da ovako rasprodajemo svoj ugled

- Španjolska  je sve radila na vrhunskom nivou, tehnički bili odlični, imali posjed... U najavi sam rekao Španjolska ima više dubinskih lopti i utrčavanja u prostor, to više nisu dodavanja u nedogled kao ranije, nakon Svjetskog prvenstva igraju puno okomitije, igrači se ubacuju u prostor - rekao je Dalić.

Napomenuo je da nikakve odluke ili zaključke o pojedinim igračima neće donositi.

- Želimo iskristalizirati ekipu za kvalifikacije. Moramo ovaj rezultat sada nadoknaditi, ima još utakmica do kraja natjecanja, ali moramo kroz Ligu nacija provjeriti igrače - izjavio je Dalić.

Kada se ozlijedio desni bek Šime Vrsaljko uveo je Marka Roga, koji ranije nije igrao na toj poziciji.

- Tin Jedvaj je dobio udarac i bio je ozlijeđen pa ga nisam uvodio. Htio sam Roga isprobati na tom mjestu jer ondje nemamo igrača. Znam da mu nije bilo lako na toj poziciji, ali to je bila jedna moja ideja koju sam htio isprobati. U rosteru nemamo zamjena za Vrsaljka, moramo to pronaći - zaključio je.

ZABAVA! KVIZ: Izaberi fast food i saznaj koji si Vatreni.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub