Obavijesti

Sport

Komentari 56

Dalić: Rakitić mi treba, ali neću dopustiti da se ruši naš 'kult'

Dalić: Rakitić mi treba, ali neću dopustiti da se ruši naš 'kult'
5

Četvorica u vršku napada trebali bi biti igrači rođeni u krugu od stotinjak kilometara od Poljuda, Omišanin Ivan Perišić, Splićanin Nikola Vlašić, Imoćanin Ante Rebić i Bruno Petković iz Metkovića.

VIDEO

Nakon četvrtog kola kvalifikacija za Euro i kiksa Hrvatske u Azerbejdžanu jasno je da do kraja kvalifikacija više nema i ne smije biti kalkulacija te da će za siguran prolaz Dalićeva reprezentacija morati pobjeđivati konkurente. Za početak Mađare na Poljudu, koji s gledateljima na tribinama čekao susret reprezentacije sad već više od osam godina.

Dalić će morati napasti Mađare, a kako danas stoje stvari, udarna napadačka četvorka trebala bi biti sastavljena redom od Dalmatinaca, od igrača koji su rođeni i odrasli u krugu od stotinjak kilometara od Poljuda. Omišanin Ivan Perišić, Splićanin Nikola Vlašić, Imoćanin Ante Rebić i u vršku napada Bruno Petković iz Metkovića. Poker dalmatinskih asova za konačni povratak reprezentacije u Dalmaciju! 

Možemo biti četvrti u skupini i svejedno se kvalificirati na EP!
Možemo biti četvrti u skupini i svejedno se kvalificirati na EP!

- Ne dijelim igrače prema tome odakle su rodom i iz kojeg kluba dolaze, ali zanimljiv je detalj da su svi iz Dalmacije – iznenađen je bio i izbornik Dalić kad smo mu spomenuli taj podatak jutro nakon razočaravajućeg remija u Bakuu.

Remija koji je, barem je takav naš dojam, puno više razočarao navijače nego samog izbornika. 

- Uoči ovog kruga kvalifikacija računali smo na četiri boda, i toliko smo i osvojili. Jasno da smo svi skupa nezadovoljni nakon remija protiv reprezentacije koju su svi naši konkurenti pobijedili, ali dogodio se takav dan. Super smo ušli u utakmicu, odigrali odličnih 30 minuta, na nivou onoga što smo odigrali tri dana ranije u Trnavi, a onda nam se dogodilo nekoliko promašenih zicere, razbranili smo protivničkog golmana i sebe uveli u nervozu, tako da u drugom poluvremenu nismo više bili pravi. 

Otkrio nam je izbornik da je u poluvremenu upozoravao igrače na ono što se dogodilo. 

Pokretanje videa...

01:21

- Bilo je jasno da padamo i to sam im i rekao. Ali igračima nemam što zamjeriti, oni su htjeli i dali koliko su mogli u tom trenutku. Jedino kome imam pravo nešto zamjeriti je samome sebi, morao sam ranije posegnuti za zamjenama, osvježiti i učvrstiti vezni red kako bi osigurali sva tri boda – iskreno priznaje Dalić, koji smatra kako remi iz Bakua neće baš ništa promijeniti u planu i očekivanjima iz utakmica koje slijede. 

- Svakako bi morali ići na pobjedu već u prvom susretu protiv Mađarske, a u zavisnosti od razvoja situacije, vjerojatno i u ostalim utakmicama. Pritisak je isti, kao i naša želja da se plasiramo na Euro, i ja i dalje vjerujem da mi to možemo te da ona sjajna igra i visoka pobjeda u Trnavi nije bila slučajna. Vjerujte, Slovaci su dobra momčad, da nisu ne bi se tri dana nakon tako teškog poraza digli i pobijedili Mađarsku u gostima. 

Iako je do susreta protiv Mađarske na Poljudu još točno mjesec dana, interes za je velik kao da se igra sutra. 

- Uvjeren sam da će to biti velika utakmica i da Poljud ima 100.000 kapacitet od mjesta, svih 100.000 bilo bi rasprodano. Već sada svi pitaju za ulaznice. Poljud je bio naša želja, i sada trebamo napraviti sve da ta utakmica prođe u skladu s našim očekivanjima, i da potvrdi ono što svi mi znamo o Poljudu i jedinstvenoj atmosferi koja se na njemu može doživjeti. 

Euro 2020 Qualifier - Group E - Azerbaijan v Croatia

U analizi utakmica protiv Slovačke i Azerbejdžana izbornik je u prvi plan želio istaći četiri nova igrača koja su iskoristila priliku.

- Dobili smo Petkovića koji je potvrdio da zna sačuvati loptu i biti opasan po protivnika, takvog igrača nismo imali do sada u konkurenciji. Dobili smo i Vlašića, njegovu okomitost, raznovrsnost i opasnost po gol, on je također potvrdio svoju visoku klasu i opravdao povjerenje. Iako je u ove dvije utakmice manje igrao, Brekalo je još jednom potvrdio da može biti i te kako koristan te na koncu Livaković, koji je bio siguran na golu. Hrvatska nije nogometna velesila koja ima 50 kvalitetnih igrača i zbog toga ne smijemo zatvarati vrata nikome, a svaki novi kvalitetan igrač u konkurenciji za nas je poput suhog zlata. 

Joan Gamper Trophy - Barcelona v Arsenal

Nakon ovih riječi izbornika pitanje o izostanku Ivana Rakitića nametalo se samo po sebi. Uoči Slovačke izbornik se samo kratko osvrnuo na Ivanovo otkazivanje jer nije želio remetiti mir i koncentraciju, no nakon svega je otvoreno progovorio i na tu temu: 

- Ivan je jedan od onih koji su hrvatsku reprezentaciju prošloga ljeta tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji učinili velikom, jedan od onih koji su hrvatske navijače učinili ponosnima, a mene drugim izbornikom na svijetu. On će zbog svega što nam je svima skupa dao zauvijek imati moje poštovanje, i zbog toga ću napraviti dodatni napor da se ta situacija konačno riješi. Bili smo Olić i ja kod njega u svibnju, nakon čega je otkazao zbog ozljede, sada je otkazao zbog mogućeg transfera i toga što nije bio 100% u nogometu. Ja ga nakon svega očekujem na okupljanju uoči Mađarske u Splitu jer meni treba svaki kvalitetan igrač, a Ivana kao igrača i čovjeka ne bih volio izgubiti. No isto tako neću dozvoliti da se u mom mandatu izgubi kult reprezentacije. Svakome igraču bez razlike mora biti čast igrati za Hrvatsku, i tu neće biti popusta za bilo koga, pa ni za Ivana. Svi bi se morali ugledati na Luku Modrića, koji je u Bakuu proslavio 34. rođendan a i dalje s puno entuzijazma, želje i motiva dolazi na svaku akciju. Njemu treba skinuti kapu do poda i nakloniti se. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica