Obavijesti

Sport

Komentari 117

Dalić se naklonio i poručio: Luka će još dugo voditi Hrvatsku!

Dalić se naklonio i poručio: Luka će još dugo voditi Hrvatsku!
5

Za razliku od Japana, ovaj put pljesak je na presici nakon utakmice bio tih, ali tamo su bila 24sata. Dalić je poručio: Ovo je bilo velemajstorski, a nećemo odustati. Imamo najbolji vezni red na svijetu

VIDEO

Mislio sam da nema hrvatskih novinara kad nema pljeska, izustio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić na konferenciji za medije nakon što je izbacio Brazil na penale i ušao u polufinale Svjetskog prvenstva u Katru.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje diljem Hrvatske

Pokretanje videa...

Specijal: slavlje po Hrvatskoj 02:00

No tamo su bila 24sata i demantirala ga, a izbornik je govorio u dahu:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Jedna od najvećih pobjeda. Taktički majstorski. Velemajstorski. Kad smo gubili, vratili se u utakmicu. Pokazali smo što je Hrvatska, opet u polufinalu. Mi kao mala država, to je nezamislivo. Izbacili smo najvećeg favorita turnira. Kapa do poda. Ovo može samo Hrvatska. Imamo mi snage za dalje. Odmoriti, oporaviti, pripremiti. Kad smo došli do toga, nećemo odustati...

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako se vraćate uvijek?

- Znali smo što utakmica ide dalje da je naša šansa veća. Imali smo kontrolu cijelu utakmicu. Mislim da se samo momčadi s karakterom mogu vratiti u utakmicu, to nam je postalo normalno. Kad dođe do penala, protivnici kao da su izgubili utakmicu. Toliko smo toga dobili na penale, ali do njih treba doći. To je odlika momčadi.

Je li Hrvatska pokazala večeras da odlični vezni red pobjeđuje najbolji napad?

- Imamo najbolji vezni red na svijetu. Sakrili smo im loptu, vezna linija je dobila utakmicu. Ne žuriti, to je bilo najbitnije. Nismo stvorili toliko dobrih prilika, ali vezna linija je sačuvala loptu. Umrtvili smo protivnika i to je što smo htjeli.

KATAR 2022 - Zlatko Dalić naklonio se navijačima i grlio igrače

Vezni red je najbolji na svijetu. Kako Luka tako igra?

- Igrao je 120 minuta, vodio nas do pobjede, zabio je penal kad je trebalo. To što on igra je nestvarno. Nije umoran, nije izostao, nije stao. Kad sam htio mijenjati, on je rekao da je potpuno spreman. U četiri dana igrati dvaput 120 minuta, to je nestvarno!

Je li Livaković danas radio razliku?

- Nekoliko situacija koje je Brazil stvorio, mi smo zaustavili, Livaković je bio u sjajnoj formi, on nas je spašavao. Ali on je tu da nas spašava. Prvi penal je obranio i nama je donio sigurnost, a njima nesigurnost. Da, on je bio razlika u cijeloj utakmici.

KATAR 2022 - Zlatko Dalić naklonio se navijačima i grlio igrače

Neymar je zabio u 105. Jeste li vjerovali da se možete vratiti?

- Više nismo imali što čekati, pojačali smo napad, ubacili drugog napadača i brzog krilnog igrača. Naši igrači s klupe su donijeli proboj i gol Petkovića. Igrali smo s trojicom otraga i to nam se vratilo golom.

Neymar nije pucao. Je li vas to iznenadilo, upitali su Dalića. Samo se nasmijao.

- Nisu ga koristili, što da im ja kažem...

Jeste se povukli u drugom dijelu zbog nedostatka snage?

- Nismo htjeli promijeniti taktiku, ali nas je prisilio Brazil kvalitetom. To nije bilo dobro. Kad god smo se povukli, bili smo u teškim situacijama. Nisam htio da se povučemo, da se branimo. Ali Brazil je toliko kvalitetan da mora stvoriti šanse. Naši su pokazali mentalnu snagu. Kad Brazil povede 1-0, bili su u transu. A mi smo se vratili. To što pokazuje Hrvatska, to ne može niti jedna momčad svijeta.

KATAR 2022 - Zlatko Dalić naklonio se navijačima i grlio igrače

Što je ključ da Luka ovo radi s 37 godina? To nije normalno!

- Ozbiljan je profesionalac, gospodin u kopačkama. On je svaki trening maksimalan, radi još i dodatno, individualno. Teško ćete naći da netko s 37 godina ovako vuče reprezentaciju. Nije to baš normalno, ali Luka pokazuje kvalitetu... Neki su ga počeli otpisivati, on se vratio i doveo Hrvatsku u polufinale. Luka Modrić će još dugo voditi Hrvatsku. To vam ja kažem!

Je li vas brazilski ples motivirao?

- Mi poštujemo svakog protivnika. Ne bih volio da moji igrači plešu.

Jeste li iznenađeni?

- Jasno mi je da su ljudi iznenađeni, ponoviti ovo u četiri godine je nevjerojatno. Cilj je bio prolazak grupe, osmina finala, pa prošli, četvrtfinale, pa prošli smo. Mislim da ovo nije normalno, sve što radimo, nije normalno. Vjera, rad.. Ali to ne bismo mogili napraviti bez kvalitete. Imamo sjajnu atmosferu u reprezentaciji. Vjerujemo u sebe, dečki vjeruju meni, ja vjerujem njima. Imamo sjajno poštovanje. Hrvatska jest iznenađenje, ali bi to trebalo prestati jer Hrvatska je postala kontinuitet!

KATAR 2022 - Zlatko Dalić naklonio se navijačima i grlio igrače
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala
DERBY DELLA MADONNINA

VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala

Acerbi (18') i Thuram (49') zabili su za pobjedu Intera na 'gostujućoj' utakmici protiv Milana na San Siru. 'Nerazzuri' vode sa 17 bodova pet kola prije kraja u odnosu na gradskog rivala i slave 20. 'scudetto'