Obavijesti

Sport

Komentari 88

Dalić: Sosa je malo bolestan i umoran. Ne osjeća se dobro. Gvardiola neću staviti na bok

Dalić: Sosa je malo bolestan i umoran. Ne osjeća se dobro. Gvardiola neću staviti na bok

Japan je reprezentacija koja je zadnja na SP-u po posjedu lopte, ali njih to ne zabrinjava. Oni znaju što je njihova kvaliteta, znaju u čemu su dobri, kaže izbornik Hrvatske Zlatko Dalić uoči sudara osmine finala

VIDEO

Jedan dio posla smo napravili i odradili i idemo dalje. Hrvatska je jedna od najuređenijih, ako ne i najuređenija reprezentacija na svijetu u ovom trenutku, ako pogledamo cijelu priču, od ponašanja, ophođenja, izjava, kvalitete igre, fair-playa. Bez lažne skromnosti, možemo biti primjer svima, rekao je izbornik Hrvatske Zlatko Dalić u razgovoru za HRT.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dalić: Sosa je malo bolestan i umoran. Ne osjeća se dobro 00:55

Što je s Bornom Sosom?

- Malo je umoran, malo je bolestan. Vidjet ćemo, ako nije sto posto spreman, reagirat ćemo i tražiti zamjenu. Odigrao je tri utakmice u kontinuitetu, ne osjeća se najbolje, vidjet ćemo.

Je li opcija da Gvardiola prebacite na lijevog beka ako Sosa otpadne?

- Nećemo raditi takve promjene. Ako ćemo mijenjati, samo ćemo zamijeniti igrače, to je najbolje. Ako Borna ne može tu je Borna Barišić, koji radi zaista kvalitetno i dobro. Odigrao je puno utakmica za reprezentaciju, pokazao svoju kvalitetu i mi njemu sto posto vjerujemo.

Japanci su imali u zadnjoj utakmici 18 posto posjed lopte i pobijedili su.

- To je njihov stil, njihov način igre, to je reprezentacija koja je zadnja na SP-u po posjedu lopte, ali njih to ne zabrinjava. Oni znaju što je njihova kvaliteta, to je brza tranzicija i brza završnica u koju dolaze sa šest-sedam igrača. Oni znaju u čemu su dobri i to i rade.

Izbornika Vatrenih ljuti odnos portala i tko će prvi objaviti sastav za Japan.

- Mislim da to nije lijepo i nije u redu, mi nikad ne možemo doznati sastav ekipe do sat i pol prije utakmice, a mi se natječemo u Hrvatskoj tko će prije objaviti tko igra, a tko ne igra... Okrećemo stotine brojeva telefona da bismo saznali nešto... Ja to ne podržavam, mislim da nije posao novinara da javite tko igra, a tko ne igra, vaš posao je da komentirate kako treniramo, kako igramo, a ne da se natječete tko će prvi objaviti sastav Hrvatske i da ga protivnik sazna dva dana prije, ali ja to ne mogu promijeniti. Neka rade što misle da je najbolje, to je vaš posao, ja tu ne mogu ništa, samo kažem da ja saznam sastav protivnika sat i pol prije utakmice.

Dalić je prokomentirao i navijače.

- Puno nam to znači, naviknuli smo se na to. Vidimo da nas tu nema puno, ali smo glasni i podržavamo reprezentaciju, očekujem da će i sutra protiv Japana biti tako - zaključio je izbornik Dalić.

Prognoziraj pobjednika SP-a i osvoji reprezentativni dres Luke Modrića! Klikni OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica