Obavijesti

Sport

Komentari 182

Dalićevi novi Vatreni: Pozvao je osam novih u odnosu na Rusiju

Dalićevi novi Vatreni: Pozvao je osam novih u odnosu na Rusiju
1

Za prijateljsku utakmicu protiv Portugala u Faru 6. rujna i premijerni meč u Ligi nacija protiv Španjolske u Elcheu 11. rujna izbornik Hrvatske Zlatko Dalić sastavio je novi popis od 25 imena. Evo na koga računa...

VIDEO

Vedran Ćorluka, Mario Mandžukić i Danijel Subašić oprostili su se od reprezentacije svjetskih doprvaka pa su tako Vatreni u novom ruhu nakon čudesnog ljeta u Rusiji.

To je stavilo na muke izbornika Zlatka Dalića koji je odredio sljedeći popis za nove akcije Hrvatske i tu imamo osam novih igrača u odnosu na ruski Mundijal.

Dalićevih 25 za Portugal i Španjolsku

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Golmani: Lovre Kalinić, Dominik Livaković, Karlo Letica

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Josip Pivarić, Tin Jedvaj, Matej Mitrović, Borna Barišić, Antonio Milić

Vezni: Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Milan Badelj, Marcelo Brozović, Marko Rog, Mario Pašalić, Filip Bradarić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Ante Rebić, Marko Pjaca, Ivan Santini, Marko Livaja

Karlo Letica postao je treći golman nakon što se povukao nedodirljivi Danijel Subašić. Prvi će golman tako postati Lovre Kalinić.

U obrani imamo tri nova imena u odnosu na Mundijal u Rusiji. Nakon povlačenja Vedrana Ćorluke i otpadanja Ivana Strinića na popisu su trojica novih. Antonio Milić iz Anderlechta najveće je iznenađenje, a njemu su se priključili Matej Mitrović i Borna Barišić koji su već prije bili pozivani.

- U dogovoru s izbornikom U-21 reprezentacije Nenadom Gračanom, za ovu akciju nisam zvao Josipa Brekala, Bornu Sosu i Duju Ćaletu-Cara, koje pozorno pratimo i svakako na njih računamo u bližoj budućnosti. Ipak, ovoga puta potrebniji su mladoj reprezentaciji koja se bori za odlazak na Europsko prvenstvo što bi bio važan uspjeh za jednu nadarenu generaciju - rekao je Zlatko Dalić.

U vezni red vratili su se Marko Rog i Mario Pašalić, a u napadu se otvorilo mjesto povlačenjem Marija Mandžukića. Tu su sada Ivan Santini, ali i debitant Marko Livaja.

- Uz igrače koji su se oprostili od reprezentacije, na popisu nema Ivana Strinića kojem svi želimo što brži i potpuni oporavak. Pratit ćemo pozorno situacije s ozljedama Lovrena i Kramarića, a nadam se da će svi ostali ostati zdravi do okupljanja. Pred nama su dva odlična izazova, utakmice s velikim protivnicima, a mi svakako želimo nastaviti predstavljati Hrvatsku na način kako smo to radili u Rusiji - hrabro, angažirano i kvalitetno - zaključio je izbornik.

RIJEŠITE KVIZ: Otkrijte koliko ste zapravo pametni.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 182
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića