Obavijesti

Sport

Komentari 145

Dalićeva pljuska Fifi: To još nije nitko napravio, a u bojkotu mu se pridružio i Cristiano Ronaldo!

Dalićeva pljuska Fifi: To još nije nitko napravio, a u bojkotu mu se pridružio i Cristiano Ronaldo!
6

Fifini čelnici nisu pustili suzu zbog Dalićeva bojkota, ali neće mu se ni rugati. Primljeno na znanje. A valjda neće zbog toga ni slati suce 'egzekutore' na utakmice "vatrenih"...

VIDEO

Prije pet godina napravio je to Antoine Griezmann. Došao je na dodjelu Fifine nagrade The Best, ondje morao čestitati Luki Modriću i Cristianu Ronaldu pa ispalio:

- Kad sam čuo da nisam osvojio Zlatnu loptu, bolje da mi niste bili u blizini dva dana, haha! Osvojio sam Europsku ligu i Svjetsko prvenstvo, ne znam što sam još morao učiniti.

Pokretanje videa...

Tajni jelovnici šampiona 01:14

I Didier Deschamps snebivao se što se na pozornici nisu našli Mbappe, Griezmann ili neki njegov pulen nego Hrvat. Kojeg su pobijedili u finalu. Cijeli je svijet uživao jer je Modrić prekinuo desetogodišnju dominaciju Ronalda i Messija, ali Francuzi su se naljutili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Realovci umjesto u Parizu bili u - igraonici

Koju godinu ranije Bayern je bojkotirao izbor i nije poslao svoje igrače na svečanost jer mu je bila puna kapa baš tog prebacivanja nagrade od Messija Ronaldu i natrag. Nezasluženog, smatrali su. Isto je ove godine napravio Real Madrid. Zbog toga što Fifa i sindikat nogometaša FIFPro nisu Viniciusa Juniora uvrstili u najbolju momčad godine, Carlo Ancelotti zabranio je svojim igračima dolazak na dodjelu.

FIFA World Cup 2022 / Croatia - Morocco 2-1.

Zato se u Parizu nije pojavio Luka Modrić da još jednom, šesti put, stane uz rame s ostalim junacima nogometne godine kao član najboljih 11. Umjesto toga, realovci su se zabavljali u igraonici na proslavi rođendana Valverdeova sina.

No nikad se nije dogodilo da izbornik neke velike, top reprezentacije odbije glasovati! Zlatko Dalić prvi je odlučio na takav način poslati poruku Fifi. Nije sporno da izbornici, kapetani i novinari biraju, ali uži popis kandidata sastavlja Fifina stručna komisija. Sastavljena od bivših igrača i trenera. I taj je popis vrlo, vrlo dvojben.

Nitko nema rezultate kao Dalić

- Razočaran sam odnosom Fife prema hrvatskoj reprezentaciji jer smo zaslužili veće poštovanje za rezultate koje smo proteklih godina postigli. Jedini smo prošle godine bili među četiri na Svjetskom prvenstvu i u Ligi naciji. Šokirali smo cijeli svijet pobjedom protiv najveće svjetske reprezentacije, Brazila, jedini uz Francuze imamo dvije medalje s dva zadnja SP-a, pobijedili smo Francusku u Parizu, Dansku u Kopenhagenu, izbacili Brazil i Belgiju sa SP-a, u 23 utakmice nakon Eura izgubili smo samo dva puta - rekao je Dalić i nastavio:

Livno: Svečani doček Zlatka Dalića, izbornika nogometne reprezentacije

- Usprkos tomu, na popisu 14 kandidata za najboljeg igrača svijeta je samo sjajni Modrić. Gdje su Hrvati? Zar tu nije bilo mjesta za Matea Kovačića, koji je postao svjetski klupski prvak i igrao briljantno na SP-u? Nije bilo mjesta za Gvardiola, koji je po većini izbora bio i među najboljih 11 na SP-u i u Bundesligi? Zar Livaković nije zaslužio biti ni među pet kandidata za najboljega golmana nakon svega što je napravio na SP-u?

Modrić četvrti, iza Messija, Mbappea i Benzeme

Luka Modrić završio je na četvrtom mjestu u izboru za najboljeg igrača svijeta iza Lionela Messija, Kyliana Mbappea i Karima Benzeme. Šesti je put izabran u najbolju momčad svijeta po izboru nogometaša. No Hrvati nisu bili nominirani ni za jednu individualnu kategoriju. A prednost je pred Dalićem dobio i Walid Regragui, izbornik Maroka.

- Među pet predloženih trenera su i tri izbornika, ali niti jedan od njih nije izborio i finalni turnir Lige nacija i medalju na SP-u. Uz veliko poštovanje prema uspjehu Maroka i njihovom izborniku, u dva međusobna susreta Hrvatska ima remi i pobjedu.

Livno: Svečani doček Zlatka Dalića, izbornika nogometne reprezentacije

Fifa je petoricom najboljih trenera godine proglasila argentinskog izbornika Lionela Scalonija, francuskog izbornika Didiera Deschampsa, marokanskog Walida Regraguija te trenere Reala Carla Ancelottija i Manchester Cityja Pepa Guardiolu. Po kojem su kriteriju Regragui i Guardiola ispred Dalića, valjda nikome nije jasno...

No, Fifa je i nakon SP-a i na The Best ceremoniji sve pojedinačne nagrade dala Argentincima.

'A gdje su Livaković, Gvardiol...?'

- I po brojkama i po dojmu Dominik je zaslužio biti najbolji golman SP-a, a Joško najbolji mladi igrač SP-a. Doživljavam sve to kao manjak poštovanja, a koji sam doživio i u odabiru termina naših utakmica (žalio se što je Hrvatska morala igrati u 13 sati pom lokalnom vremenu, nap. a.), pa i kvaliteti suđenja koje smo imali tijekom SP-a, posebno u polufinalnoj utakmici. Naša je reprezentacija i igrama i ponašanjem na terenu i izvan njega zaslužila više poštovanja, istog poštovanja koje mi iz utakmice u utakmicu pokazujemo prema našim protivnicima - tvrdi Dalić uz zaključak:

KATAR 2022 - Dan nakon velike pobjede nad Brazilom  Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije

- Da engleski, brazilski, španjolski, njemački ili talijanski igrači i treneri postižu rezultate poput nas, bili bi itekako zastupljeni u svim izborima. Želim više respekta za nas, za našu reprezentaciju, za naše igrače, pa i za sebe, jer smo s dvije medalje apsolutna svjetska senzacija. Fifa bi nas trebala više promovirati jer smo pokazali da jedna mala zemlja može konkurirati najvećima, a što je najljepša reklama za nogomet u cijelom svijetu. Zbog svega navedenoga, odlučio sam kako ove godine neću sudjelovati u izboru.

Dalić je nedvojbeno pokazao zube Fifi. Čak joj i opalio pljusku. Zajedno s Cristianom Ronaldom, koji je također ove godine odbio glasovati - pa je to u ime portugalskog kapetana napravio Pepe - ali on zbog čiste taštine. Jer ni njega, kao ni Kovačića, Gvardiola, Livakovića..., nije bilo na završnom popisu igrača za koje su izbornici, kapetani i novinari smjeli glasovati.

Kandidati za Fifinu nagradu The Best 2022.

  • Julian Alvarez (Argentina, River Plate/Manchester City)
  • Jude Bellingham (Engleska, Borussia Dortmund)
  • Karim Benzema (Francuska, Real)
  • Kevin De Buyne (Belgija, Manchester City)
  • Erling Haaland (Norveška, Borussia Dortmund/Manchester City)
  • Achraf Hakimi (Maroko, PSG)
  • Robert Lewandowski (Poljska, Bayern/Barcelona)
  • Sadio Mane (Senegal, Liverpool/Bayern)
  • Kylian Mbappe (Francuska, PSG)
  • Lionel Messi (Argentina, PSG)
  • Luka Modrić (Hrvatska, Real)
  • Neymar (Brazil, PSG)
  • Mohamed Salah (Egipat, Liverpool)
  • Vinicius Junior (Brazil, Real)

Fifini čelnici nisu pustili suzu zbog Dalićeva bojkota, ali neće mu se ni rugati. Primljeno na znanje. A valjda neće zbog toga ni slati suce 'egzekutore' na utakmice "vatrenih".

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 145
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine