Obavijesti

Sport

Komentari 9

Dalićevi aduti za Tursku: Priliku će dobiti igrači iz drugog plana

Dalićevi aduti za Tursku: Priliku će dobiti igrači iz drugog plana
2

Zlatka Dalića jako intrigira kako će se u reprezentaciji snaći Marin Pongračić i Toma Bašić, pa bi obojica mogli dobiti priliku u Istanbulu, dok će kapetan opet biti Domagoj Vida...

VIDEO

Hrvatska će se u srijedu po rekordni 10. put u svojoj povijesti obračunati s Turskom. Riječ je već i o starim znancima, a Turska je (uz Englesku) najčešći suparnik 'vatrenih' od 1990. godine. Dapače, Hrvatska i Turska imali su dramatičnih obračuna, bilo je tu suza radosnica (pobjeda 1-0 na Europskom prvenstvu u Engleskoj 1996.), ali i nekih poraza koje je nemoguće zaboraviti.

'Kockasti' ponovite 2011. godinu i opet srušite Turke na Martinje
'Kockasti' ponovite 2011. godinu i opet srušite Turke na Martinje

No, ovaj obračun Hrvatske i Turske spada među one s najmanjim ulogom, kako god danas završila utakmica nikakve drame neće biti. I da, oba će izbornika, i Zlatko Dalić i Senol Günes sada eksperimentirati, i Hrvatskoj i Turskoj puno važnije utakmice slijede u nastavku ove reprezentativne akcije u studenom. Hrvatska će tu u Ligi nacija gostovati kod Švedske i dočekati Portugal, a Turska zaigrati protiv Rusije (u Istanbulu) i Mađarske (u Budimpešti).

POGLEDAJTE VIDEO: Dalić uoči utakmica u listopadu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

Dalić uoči utakmica u listopadu 09:59

Hrvatski izbornik već je otkrio neke karte za nadolazeći dvoboj, u izostanku Dominika Livakovića 'kockastu jedinicu' preuzet će Simon Sluga. Iza standardnog golmana engleskog drugoligaša Lutona su tek dva reprezentativna nastupa, Sluga je sudjelovao u porazu (2-1) od Tunisa i pobjedi (2-1) nad Gruzijom. I u dosadašnjih 135 minuta primio tri gola. A kako će izgledati ostatak momčadi? Dobro pitanje...

Sluga: Neprocjenjive su stvari koje sam (na)učio od Buffona
Sluga: Neprocjenjive su stvari koje sam (na)učio od Buffona

Zlatko Dalić protiv Turske će koristiti brojne igrače koji do sada nisu imali priliku puno igrati ili čak ni debitirati za 'vatrene', bez ijedne 'reprezentativne kapice' u trenutačnom kadru su Ivo Grbić, Marin Pongračić, Toma Bašić i Antonio Čolak, dok je Josip Juranović svoja dva nastupa za 'vatrene' upisao 2017. godine na turneji po Kini.

firo, football: 26.05.2020 1.Bundesliga, season 19/20 2019/2020 28th matchday: Bayer 04 Leverkusen - VfL Wolfsburg

Obrambenu četvorku tako bi trebali činiti Filip Uremović, Domagoj Vida, Duje Ćaleta-Car i Domagoj Bradarić. Domagoj Vida ovoga će puta biti kapetan u 'svom Istanbulu', njemu treba minutaža, pa i da malo podigne formu prije Šveđana i Portugalaca. U veznoj liniji trebali bi biti Milan Badelj i Toma Bašić, ispred njih Marko Rog, Mario Pašalić i Mislav Oršić, a u vrhu napada priliku bi trebao dobiti Ante Budimir.

Hrvatskog izbornika zanima kako će se u kockastom dresu snaći Toma Bašić, ali i Marin Pongračić koji je prije dva dana upisao prve službene minute ove sezone za Wolfsburg. Talentirani stoper dugo se borio s mononukleozom i tek sada hvata pravu formu. Prilično je izvjesno da će Dalić protiv Turaka mijenjati centralnog napadača (trebao bi ući Čolak), ali i rotirati u sredini terena, pa bi s klupe mogao ući i Kovačić. 

Vjerojatni sastav
Hrvatska: Sluga - Uremović, Ćaleta-Car, Vida, Bradarić - Badelj, Bašić - Rog, Pašalić, Oršić - Budimir.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića