Sport

Komentari 4

Dalmacija će opet dobiti prvaka

Dalmacija će opet dobiti prvaka

Split je prvak bio samo jednom, davne 2003. godine, dok je dvije godine poslije Zadar posljednji put osvojio dvostruku krunu. Zadrani ove sezone imaju 4-2 protiv Splićana, uključujući i pobjedu u finalu Kupa

Što za 2008. godinu veže Zadar i Split? Zadar je te godine zadnji put bio prvak Hrvatske u košarci, a Split zadnji put igrao finale. Pet godina kasnije Zadrani su zadnji put uopće borili se za trofej najboljeg kluba u državi i danas (18:00, ArenaSport 1), osam godine kasnije, opet su pred završnim činom. Ne bi čovjek takvo što nikad rekao, ali povijest ne laže.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dalmacija će, to je sigurno, dobiti novog prvaka nakon što su isti stanovali u Zagrebu, uglavnom na Velesajmu s Cedevitom te posljednje pod Tornjem s Cibonom. Tu je Cibonu Split počistio s 2-0 u polufinalu, dok je Zadar morao u tri s Goricom.

- Finalu smo se nadali od samog početka, smatram da smo Zadar i mi zasluženo tu gdje jesmo, pokazali smo najviše tijekom sezone - kazat će trener Splita Mile Karakaš čija je momčad u završnici sezone digla formu do maksimuma.

- Mi se nalazimo u odličnom trenutku, samopouzdanje nam je na visokoj razini. I zdravstveni bilten je pravi, prvi put otkako sam na klupi, imam sve igrače na raspolaganju i predstoje mi slatke brige za odluku tko će biti u momčadi. Zadar je pokazao kontinuitet ove sezone, osvojio je Kup, riječ je o čvrstoj momčadi, odlično vođenoj u kojoj nešto više iskaču MavraOnuaku i Carter. Vjerujem da će biti zanimljivo finale, odlučivat će inspiracija pojedinca, vjerujem da mi možemo izaći kao pobjednici.

Split je to bio samo jednom, davne 2003. godine, dok je dvije godine poslije Zadar posljednji put osvojio dvostruku krunu. Zadrani ove sezone imaju 4-2 protiv Splićana, uključujući i pobjedu u finalu Kupa, a na njihovoj je strani i prednost domaćeg terena.

- Ostvarili smo još jedan cilj koji smo imali prije početka sezone, a to je ulazak u finale prvenstva Hrvatske. Sigurno nećemo biti zadovoljni samo s tim, nego želimo odigrati najbolje što možemo i pokušati osvojiti naslov prvaka. Split je jako dobra momčad, prije finala Kupa rekao sam da su šanse 50-50, stojim pri tome i sada - rekao je uoči finala Veljko Mršić, trener Zadra.

- Split se u zadnje vrijeme digao, igraju sve bolje i bolje. Nakon poraza od Sparsa posložili su neke stvari, dobili su jako važne utakmice protiv Sparsa i Cibone. Očekujemo jedno jako dobro finale i maksimalno ih respektiramo bez obzira na to što imamo tri uzastopne pobjede protiv Splita. Ovo je finale, tko bude hladnije glave i koncentriraniji, taj će biti bliži pobjedi.

Točnije, trebat će mu tri...

 

POSLUŠAJTE NOVI NAVIJAČKI HIT 'CRVENO BIJELO PLAVA':

Najčitaniji članci