Obavijesti

Sport

Komentari 4

Dalmacija će opet dobiti prvaka

Dalmacija će opet dobiti prvaka

Split je prvak bio samo jednom, davne 2003. godine, dok je dvije godine poslije Zadar posljednji put osvojio dvostruku krunu. Zadrani ove sezone imaju 4-2 protiv Splićana, uključujući i pobjedu u finalu Kupa

VIDEO

Što za 2008. godinu veže Zadar i Split? Zadar je te godine zadnji put bio prvak Hrvatske u košarci, a Split zadnji put igrao finale. Pet godina kasnije Zadrani su zadnji put uopće borili se za trofej najboljeg kluba u državi i danas (18:00, ArenaSport 1), osam godine kasnije, opet su pred završnim činom. Ne bi čovjek takvo što nikad rekao, ali povijest ne laže.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

KK Split: Trofejna soba 00:29

Dalmacija će, to je sigurno, dobiti novog prvaka nakon što su isti stanovali u Zagrebu, uglavnom na Velesajmu s Cedevitom te posljednje pod Tornjem s Cibonom. Tu je Cibonu Split počistio s 2-0 u polufinalu, dok je Zadar morao u tri s Goricom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Finalu smo se nadali od samog početka, smatram da smo Zadar i mi zasluženo tu gdje jesmo, pokazali smo najviše tijekom sezone - kazat će trener Splita Mile Karakaš čija je momčad u završnici sezone digla formu do maksimuma.

Split i Cibona igraju prvu utakmicu polufinala doigravanja za košarkaškog prvaka

- Mi se nalazimo u odličnom trenutku, samopouzdanje nam je na visokoj razini. I zdravstveni bilten je pravi, prvi put otkako sam na klupi, imam sve igrače na raspolaganju i predstoje mi slatke brige za odluku tko će biti u momčadi. Zadar je pokazao kontinuitet ove sezone, osvojio je Kup, riječ je o čvrstoj momčadi, odlično vođenoj u kojoj nešto više iskaču MavraOnuaku i Carter. Vjerujem da će biti zanimljivo finale, odlučivat će inspiracija pojedinca, vjerujem da mi možemo izaći kao pobjednici.

Split je to bio samo jednom, davne 2003. godine, dok je dvije godine poslije Zadar posljednji put osvojio dvostruku krunu. Zadrani ove sezone imaju 4-2 protiv Splićana, uključujući i pobjedu u finalu Kupa, a na njihovoj je strani i prednost domaćeg terena.

- Ostvarili smo još jedan cilj koji smo imali prije početka sezone, a to je ulazak u finale prvenstva Hrvatske. Sigurno nećemo biti zadovoljni samo s tim, nego želimo odigrati najbolje što možemo i pokušati osvojiti naslov prvaka. Split je jako dobra momčad, prije finala Kupa rekao sam da su šanse 50-50, stojim pri tome i sada - rekao je uoči finala Veljko Mršić, trener Zadra.

Četvrtfinale HT Premijer lige, GKK Šibenik - KK Zadar

- Split se u zadnje vrijeme digao, igraju sve bolje i bolje. Nakon poraza od Sparsa posložili su neke stvari, dobili su jako važne utakmice protiv Sparsa i Cibone. Očekujemo jedno jako dobro finale i maksimalno ih respektiramo bez obzira na to što imamo tri uzastopne pobjede protiv Splita. Ovo je finale, tko bude hladnije glave i koncentriraniji, taj će biti bliži pobjedi.

Točnije, trebat će mu tri...

 

POSLUŠAJTE NOVI NAVIJAČKI HIT 'CRVENO BIJELO PLAVA':

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu