Sport

Komentari 62

Dambrauskas: Mogu li Livaja i Kalinić skupa? Ne slušam takve stvari, to je buka koja ometa...

Dambrauskas: Mogu li Livaja i Kalinić skupa? Ne slušam takve stvari, to je buka koja ometa...

"Protiv Gorice je trkački i fizički Hajduk odigrao najbolju utakmicu u zadnjih pet godina. Jako puno smo radili na tome kako unaprijediti momčad" kazao je Dambrauskas.

Do kraja prvenstva još je puno utakmica, no ako žele osvojiti naslov prvaka, igrači Hajduka to sutra moraju pokazati, moraju pobijediti Dinamo. S tri boda iz međusobnog ogleda približili bi se Dinamu na svega dva boda, dok bi ga eventualni poraz, o kome nitko na Poljudu niti ne razmišlja, odvojio od prvog mjesta na vjerojatno nedostižnih osam bodova.

Remi bi zadržao postojeću bodovnu razliku, a to Hajduku nikako ne odgovara. Zbog toga Valdas Dambrauskas sutra mora zaigrati ofenzivno i na pobjedu. Kad će ako ne sutra, na svom Poljudu, pred preko 30.000 vjernih navijača.

- Idemo na pobjedu na Poljudu – kazao je na hrvatskom jeziku nakon press konferencije poslovično zatvoreni Dambrauskas.

Tijekom press konferencije ostavljao je dojam staloženog čovjeka koji jako dobro zna što ga čeka i koji vlada situacijom. Kao da iza njega nisu dva kiksa, poraz od Rijeke i remi u Puli.

Tjedan uoči derbija je uvijek najbolji za trenere, uoči velikih utakmica ne trebaš motivirati igrače, dapače, nekad moraš stišavati emocije da igrači ne izgore.

Kakva je situacija s Krovinovićem, hoće li on nastupiti?

- Krovinović je i dalje upitan, zadnja tri dana trenirao je s momčadi, jedan dan u punom intenzitetu, vidjet ćemo, sutra ću donijeti konačnu odluku.

Je li Dinamo opasniji sada kad su ispali iz Europe?

- Jesu li oni opasniji više ili manje ne želim komentirati. Mi moramo dati sve od sebe, moramo voditi računa o onome kako mi igramo i što mi želimo. Analizirali smo njihove dobre i loše strane, ali ključno je ono što ćemo mi napraviti sutra.

Nakon poraza od Rijeke promijenili ste momčad, hoćete li mijenjati momčad i nakon remija u Puli?

- Odgovor leži u pitanju. Neću vam otkriti početnu postavu, vidjet ćete je sutra. Jedno je sigurno, poslat ćemo na teren momčad koja ima najviše šansi za pobjedu. Imam više do 20 igrača i vjerujem da svaki od njih želi dati sve od sebe, znamo da će atmosfera biti posebna i ne očekujemo ništa manje od naše dobre utakmice.

Osjećate li pritisak, ovo je utakmica cijele sezone?

- Ne idem toliko daleko i neću ništa novo reći osim da je za nas svaka sljedeća utakmica ključna. I tako ćemo sve do kraja sezone igrati ključne utakmice, a i zadnja, finale kupa je ključna utakmica. Ključ uspjeha je da budeš koncentriran na svaki sljedeći trening i svaku sljedeću utakmicu. Odradili smo dobar tjedan, vjerujemo i očekujemo da ćemo pobijediti.

U javnosti se špekulira oko toga mogu li ili ne Livaja i Kalinić igrati skupa, kakvo je vaše mišljenje o tome?

- Ne slušam takve stvari, to je buka koja me ometa. Važno je ono što moji igrači, moj stožer i ja radimo, jer nitko ne zna što mi radimo i što se unutar momčadi događa, kako tko trenira i što mi od njega očekujemo. Karijere Livaje i Kalinića govore same za sebe, oni govore na terenu. Imamo sreću da imamo top kvalitetu igrača i oni će dati sve od sebe, oni žele jedino pobjede s Hajdukom, ništa manje od toga.

Što je bio razlog da protiv Istre i Rijeke ne izgledate jednako dobro u oba poluvremena?

- Vjerujem da ja imam odgovore, a ima ih i moja momčad. Ljudi smo, radimo pogreške, i ja, i igrači. Svaki poraz te nauči neku lekciju i iz nje izlaziš mudriji i pametniji. Ako smanjimo broj pogrešaka, vjerujem da ćemo vidjeti drugačiji pristup, taktičku izvedbu i utakmicu u cijelosti. Moramo biti bolji u oba poluvremena, ne u jednome.

U kakvom su fizičkom stanju igrači?

- Napravili smo jako dobar posao od starta do danas. Mogu vam otkriti i neke tajne, protiv Gorice je bila fizički najbolja utakmica Hajduka u zadnjih pet godina. Jako puno smo radili na tome kako unaprijediti momčad, imamo dosta individualnog pristupa, ali to je samo jedna komponenta. Ako želimo govoriti o fizici igrača, najboljem skoku ili u trčanju, to je jedno. Ali mi igramo nogomet, nogomet je više od same fizike. Zato nikad nisam zadovoljan, bez obzira na pobjede i dobre igre, to je proces koji traje i nikad ne prestaje. Momčadi koje imaju snagu i samopouzdanje i vjeruju u dugoročni cilj, postaju pobjednici. Vjerujem da je to put za Hajduk.

Sve su utakmice važne, ali je li ova ipak najvažnija?

- Za navijače je. Znamo što ona nosi, ali mi razmišljamo samo kako dobro odigrati i pobijediti. Ovo je najveća utakmica za navijače, igrači to isto osjećaju, žele igrati i uživaju u atmosferi, ali ja pričam o prilici. Prilike su tu da ih uzmete.

Je li vrijeme da Hajduk napokon pobjedi u derbiju na Poljudu?

- Najslađe su pobjede na Poljudu. No kad pobjeđujete u toj kanti su krv, znoj i suze, tu su i emocije i davanje svega od sebe za konačan cilj. Ali kad pobijediš kod kuće, kad osjetiš strast i energiju, onda je to sve...

Možete li prokomentirati plasman Rijeke u finale kupa?

- A što da komentiram o finalu koje je za dva mjeseca. Koncentracija je samo na sutrašnju utakmicu, o finalu kupa ćemo kad za to dođe vrijeme.

Najčitaniji članci