Obavijesti

Sport

Komentari 3

Prva obljetnica bronce bez Ćire, prošlo je četvrt stoljeća! 'Druge bi bile nevažne da nismo dobili'

Prva obljetnica bronce bez Ćire, prošlo je četvrt stoljeća! 'Druge bi bile nevažne da nismo dobili'

Najteži protivnik bili su nam Nizozemci u utakmici za treće mjesto. Oni su bili daleko najbolja reprezentacija na Svjetskom prvenstvu, prisjetio se Robert Jarni...

VIDEO

Današnji datum jako je poseban za Hrvatsku. Zbog 'vatrenih' smo vrištali i skakali prije pet godina kada smo pobijedili Englesku i plasirali se u finale Svjetskog prvenstva, a identična ludnica bila je i prije 25 godina u Parizu. Hrvatska nogometna reprezentacija nas je bacila u trans.

Izabranici danas pokojnog Ćire Blaževića tog su dana, 11. srpnja 1998., svladali (2-1) Nizozemsku i stigli do brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. I sve do 2018. godine i bajkovite Rusije, to je bila jedina naša medalja na velikim natjecanjima koje se i dan danas sjetimo s velikom radošću.

Bili su to dani za pamćenje, vremena kad je hrvatsku reprezentaciju, pa i sve navijače oko nje krasio veliki nacionalni naboj. Kockice su toga dana preplavile Pariz, a naši nogometaši na Parku prinčeva ostvarili veličanstvenu pobjedu. Hrvatska je do pobjede stigla golovima Roberta Prosinečkog i Davora Šukera koji je pogotkom u 35. minuti stigao i do Zlatne kopačke tog turnira. Briljantan je bio Dražen Ladić koji je skidao zicere očajnim Nizozemcima, a naše zvijezde su prema naprijed bacale u očaj Edwina van der Sara. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bio je to susret između grogiranih reprezentacija. Nizozemci su u polufinalu izgubili na penale od Brazila, a naš susret protiv Francuske nas je rasplakao. Vodili smo 1-0 golom Šukera, a onda nas je s jedina dva gola za reprezentaciju srušio Lilian Thuram i poslao pijetlove u finale.

- Rezultatski gledano, nama je ovo bila najveća pobjeda, u dvoboju za broncu svladali smo Nizozemsku. Evo, mi i danas pričamo o toj 'brončanoj generaciji', a da nismo pobijedili Nizozemsku, sve bi druge pobjede, pa i ona nad Njemačkom nekako izgubile na vrijednosti. Svakako je pobjeda od 3-0 protiv jedne od najjačih reprezentacija svijeta nešto posebno - govorio je Goran Vlaović.

Tih se dana, ali i te velike pobjede dobro sjeća i Robert Jarni...

- Najteži protivnik bili su nam Nizozemci u utakmici za treće mjesto. Oni su bili daleko najbolja reprezentacija na Svjetskom prvenstvu, a nisu osvojili taj tunir zbog nesreće -  rekao je Robert Jarni i dodao:

- Na koncu nisu uzeli ni broncu jer su bili šokirani od ispadanja na penale u polufinalu. Iskreno, nisu se nadali da mi možemo odigrati onako tvrdu, čvrstu utakmicu prema natrag. Ladić je briljirao, ali svaki naš prolazak preko centra je bio jako opasan. I na kraju smo dohvatili tu broncu - zaključio je Jarni.

Hrvatska - Nizozemska 2-1

Strijelci: 1-0 - Prosinečki (13'), 1-1 - Zenden (21'), 2-1 - Šuker (35')

Hrvatska (3-5-2): Ladić - Bilić, Štimac, Soldo - Stanić, Prosinečki (od 79. Vlaović), Jurčić, Asanović, Jarni - Boban (od 86. Tudor) - Šuker. Izbornik: Miroslav Ćiro Blažević.

Nizozemska (4-3-1-2): Van der Sar - Zenden, Stam, F. De Boer, Numan - Davids, Jonk, Cocu (od 46. Overmars) - Seedorf - Kluivert, Bergkamp (od 58. Van Hooijdonk). Izbornik: Guus Hiddink.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram