Obavijesti

Sport

Komentari 10

Dan odluke: Norvežani se boje 'kuhinje' Danaca i Šveđana?!

Dan odluke: Norvežani se boje 'kuhinje' Danaca i Šveđana?!
1

Večeras će se odlučivati koje će se reprezentacije pridružiti Francuskoj i Njemačkoj u polufinalu Svjetskog prvenstva. Šanse za plasman u polufinale još imaju Danska, Švedska i Norveška, a potonji su u strahu

VIDEO

Kuha li se neki 'skandinavski specijalitet' na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Danskoj i Njemačkoj?

Pribojavaju se toga Norvežani koji će večeras pokušati pomrsiti račune Švedskoj i Danskoj te se plasirati u polufinale SP-a. 

Norvežani od 18 sati igraju protiv Mađarske i treba im pobjeda kojom bi skupinu završili sa osam bodova. Konkurenti za prolazak su im Danci koji već imaju osam bodova te Šveđani koji imaju šest bodova.

Ranije na turniru Danska je pobijedila Norvežane 30-26, a Norvežani su svladali Švedsku 30-27. Postoji mogućnost da tri nabrojane reprezentacije skupinu završe s istim brojem bodova (Danska izgubi od Švedske, a Norveška dobije Mađarsku) pa bi se stvorio trokut u kojem će bitnu ulogu igrati gol-razlika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Postoje rezultati koji i Dansku i Švedsku vode dalje, a toga se Norvežani boje. Smatraju da bi Danci i Šveđani mogli namjestiti utakmicu tako da obje ekipe prođu dalje, a za to im odgovaraju dva scenarija:

  • Pobjeda Švedske od tri do četiri golova razlike
  • Puno postignutih golova i pobjeda Švedske od dva ili pet golova razlike

- Želimo prije svega ući u utakmicu s namjerom pobijediti, ali ako se nađemo u takvoj situaciji, pokušat ćemo ne izgubiti s više od četiri razlike. No, plan nam je učiniti sve da dođemo do trijumfa - smirivao je tenzije danski izbornik Nikolaj Jacobsen.

Norveški mediji svoju tezu o mogućem namještanju utakmice Danske i Švedske provlače kroz primjer s nogometnog Eura 2004. kada je navedenim državama trebao rezultat 2-2 za prolazak dalje u grupi, a dvoboj je završio upravo tim rezultatom pa su obje momčadi otišle u četvrtfinale. Zadnjih dvadesetak minuta momčadi su se dodavale na sredini igrališta bez ikakve tendencije za napadanjem prema protivničkom golu.

Također, mnogima nije jasno kako je moguće da Norveška svoju utakmicu igra u 18 sati, a Danci i Šveđani svoju tek u 20:30 što otvara dodatan prostor za eventualne malverzacije, kako Norvežani tvrde.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet
VELIKA AVANTURA

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet

U SUBOTU IDE NA HRVATSKU Istražio sam svijet i sebe pa sam se vratio rukometu, kaže Kim Ekdal Du Rietz koji je u devet mjeseci prošao tridesetak država svih kontinenata

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom
U SUBOTU ZA PETO MJESTO

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom

Šveđane znamo, igrali smo s njima dvije prijateljske utakmice prošle godine. Dobili su nas u Splitu, sad im se želimo revanširati. Moramo pronaći snage i pobijediti za kraj, rekao je Lino Červar
Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...
RUKOMETNI MISTER

Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...

Jakov Vranković nije tipičan rukometaš. Shvatio je da je dobro u životu imati i plan B. Zato je i uzeo knjige u ruke i završio Kineziološki fakultet, a stigao je i do natjecanja ljepote na kojemu je pobijedio