Obavijesti

Sport

Komentari 28

Danko Končar: Imam moralnu odgovornost spasiti Istru 1961

Danko Končar: Imam moralnu odgovornost spasiti Istru 1961
3

RAČUN ODBLOKIRAN! Zahvaljujući financijskoj injekciji Danka Končara, klub iz Pule konačno može normalno funkcionirati. Sad još treba osigurati ostanak u ligi...

VIDEO

Račun kluba je odblokiran, Končar ulazi u klub i zajedno s Gradom pomoći će Istri 1961. To je spas za nas, trebali bismo dobiti licenciju za 1. ligu, javio se Darko Raić Sudar, odlično raspoloženi trener Istre 1961.

Cijela ova sezona teško je mučenje za pulske nogometaše, besparica vlada već mjesecima, klub je “na aparatima” otkad ga je onaj zloglasni Michael Glover upropastio do krajnjih granica pa podvio rep i, nasreću, napustio Pulu. Međutim, Raić Sudar i njegovi suigrači ni u jednom se trenutku nisu predali.

Pronalazili su načine kako preživljavati, a istodobno i skupiti dovoljno bodova da ne izlete iz lige ako se jednoga dana slučajno ukaže spasitelj, netko tko je spreman popravljati Gloverove svinjarije.

Danko Končar spašava Istru 1961: Klubu odblokiran račun!
Danko Končar spašava Istru 1961: Klubu odblokiran račun!

Dva dana prije posljednje utakmice sezone spasitelj se konačno i pojavio. Danko Končar, hrvatski poduzetnik s adresom u Londonu i jedan od najbogatijih Hrvata. Između ostaloga, vlasnik je i pulskog brodogradilišta Uljanik.

- Istra i Pula tijekom proteklih godina priuštili su mi niz poslovnih i osobnih zadovoljstava. Pomoć nogometnom klubu zbog toga za mene predstavlja ispunjenje moralne odgovornosti koju imam za ovu regiju i njezine ljude - rekao je Končar.

O kojem iznosu je riječ zasad nije procurilo u medije, no jasno je da se nešto pokreće.

Grad Pula zahvaljuje...

- Ispred Grada Pule pozdravljam financijsku pomoć koju je Danko Končar preko svoje tvrtke dao klubu, jako smo zahvalni zbog toga. Pred nama je zadnje kolo i zatim kvalifikacije. Dečki i treneri dosad su radili u izuzetno teškim uvjetima, no sad smo optimistični - rekao je pulski gradonačelnik Boris Miletić tvrdeći kako ni on ne zna o kojem je iznosu riječ.

Iz perspektive igrača važno je da se nešto počelo događati.

- Da, definitivno, počeli su se već isplaćivati dugovi igračima. Iskreno, već smo polako gubili nadu da će se nešto dogoditi, a onda je stigla ova vijest. Sad samo mi još na terenu trebamo osigurati ostanak - rekao je trener Raić Sudar.

Kralj kroma s 'pola Istre'

Danka Končara, 76-godišnjaka rođenog u Zagrebu, šira javnost upoznala je 2009. Pronio se glas o tajnovitom multimilijarderu koji će investirati u posrnula brodogradilišta. Hrvatsku je napustio 20-ak godina ranije, obogatio se na rudnicima kroma u JAR-u i Rusiji, pri čemu je zaradio nadimak “kralj kroma”. U JAR-u ima rudnike platine, kroma i cinka te tvornice za obradu svih tih sirovina.

Danas je Končar, gledajući zemljišta u njegovu posjedu, vlasnik “pola Istre”, zemljišta ima i na otocima, a kažu da je povezan s tridesetak poduzeća u cijeloj Hrvatskoj. Ukratko, čovjek je to koji je jednom prilikom na pitanje novinara o tome koliko ima novca odgovorio:

- Iskreno, ni sam ne znam.

Dio tog novca, eto, sad je i u pulskom nogometu. Hoće li i kupiti klub, tek ćemo vidjeti...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka