Obavijesti

Sport

Komentari 17

Darijo Srna se vratio u Ukrajinu nakon mjesec dana: Mirno nebo

Darijo Srna se vratio u Ukrajinu nakon mjesec dana: Mirno nebo

Legendarni kapetan 'vatrenih' objavio je fotografije iz Užgoroda, grada koji se nalazi na granici sa Slovačkom. Uslikao se pred znakom na kojem piše ime grada, a onda i fotografirao nebo

VIDEO

Prije više od mjesec dana Darijo Srna (39) otišao je iz Ukrajine nakon početka ruske invazije i vratio se u Hrvatsku. 

Pokretanje videa...

Darijo Srna 02:37

Kao i mnogim Ukrajincima, i njemu teško pada sve što se događa u toj zemlji uslijed ruske invazije. Angažirao se u pomoći Ukrajincima, djeci iz omladinskog pogona Šahtara pronašao smještaj u Lijepoj našoj, a sada se nakratko vratio u Ukrajinu gdje rat traje već više od 40 dana. 

Legendarni kapetan 'vatrenih' objavio je fotografije iz Užgoroda, grada koji se nalazi na granici sa Slovačkom. Uslikao se pred znakom na kojem piše ime grada, a onda i fotografirao nebo.

- Mirno nebo - napisao je Srna uz dodatak ukrajinske zastave. 

Nekoliko milijuna ljudi napustilo je svoje domove, uništene su škole i bolnice, neki gradovi poput Mariupolja sravnjeni su sa zemljom. Ukrajina mu je drugi dom, godinama je bio kapetan Šahtara, posljednje dvije godine je sportski direktor, a to nije mogao mirno gledati. Pomaže na sve načine. 

On je prije tjedan dana bio gost na Poljudu gdje je posjetio svoj bivši klub. Došao se osobno zahvaliti Hajduku koji je svoje terene, svlačionice i smještaj stavio na raspolaganje djeci iz omladinskog pogona Šahtara koja borave u Splitu. 

- Došao sam se javiti predsjedniku Hajduka i svima koji su se uključili u humanitaran rad. Hvala i Dinamu koji je prihvatio djecu iz Ukrajine, njih 80 iz akademije, sada su ovdje i treniraju svaki dan. Hajduk im je dao uvjete kakve su imali i u Ukrajini. Djeca su jako sretna i hvala i Hajduku i Dinamu. Napravili su nešto fenomenalno i to im nitko nikad neće zaboraviti. Zvao me je i predsjednik HNS-a Kustić i stavio se na raspolaganje, nadam se da ćemo se vidjeti - kazao je Srna. 

Gdje su uopće igrači Šahtara?

- Neki su u Brazilu, Tetea smo prodali u Lyon, Maycona smo poslali u Corinthians, mladog beka prodali smo u Real Madrid. Potrošili smo ljetos 72 milijuna na transfere i preko noći se našli u ratu. Nadamo se da ćemo ostale izvući iz Ukrajine i krenuti u humanitarnu turneju po Europi te igrati protiv velikih ekipa. Prihod bi išao za stradale u Ukrajini.

Najavio je tada Srna, a potvrda je stigla u petak. U sklopu akcije 'Nogomet za mir' Šahtar će igrati protiv Olympiakosa (9. travnja), Lechije Gdansk (14. travnja), Fenerbahčea (19. travnja) i Hajduka (1. svibnja).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...