Obavijesti

Sport

Komentari 16

Sindikalist Šimić: Zaštitit ćemo igrače, mora nam pomoći HNS

Sindikalist Šimić: Zaštitit ćemo igrače, mora nam pomoći HNS
5

Dario Šimić je s Marijem Jurićem osnovao udrugu koja će štititi prava nogometaša u Hrvatskoj. Bivši igrač Dinama, Intera i Milana kaže da udruga ima potporu Fife

VIDEO

Dario Šimić je znanjem i iskustvom odučio pomoći hrvatskim nogometašima, postao je prvi predsjednik Hrvatske udruge nogometni sindikat.

- Udrugu smo osnovali s ciljem zaštite prava i interesa naših nogometaša, koji mjesecima ne primaju plaću, a onda moraju plaćati poreze i kamate te se zbog toga nalaze u teškoj situaciji - rekao je proslavljeni branič, koji smatra da je iskrivljena slika u društvu da naši nogometaši žive u blagostanju.

Afera Offside potresla je hrvatski nogomet, mnogi poznati igrači umiješani su u namještanje.

- Ovo je poziv javnosti, da opet ne bilo afere Offside, nego da se krene u pravom smjeru. Imamo potporu Fife, a očekujemo zaštitu od HNS-a - kaže Šimić.

Dario iz talijanske Serie A ima dobra iskustva u sindikalnoj zaštiti prava nogometaša.

- Talijanski sindikat je jedan od najjačih. Puno im pomaže udruga nogometaša jer im je interes da im nogomet bude što ‘čistiji’.

Glavni tajnik udruge Nogometni sindikat je Mario Jurić, bivši nogometaš Dinama i Slaven Belupa.

- Naš glavni cilj je da nogometaši prijeđu s ugovora od samostalnih djelatnosti na ugovore o radu. Ugovor o radu najčešće imaju inozemni nogometaši, što smatramo diskriminacijom - rekao je Jurić i dodao:

- U Sloveniji su sindikat osnovali prije sedam godina, ondje se kažanjavu klubovi koji ne izvršavaju obveze prema igračima.

Nogometni sindikat zasad ima stotinjak članova

Financirat ćemo se iz članarina i dotacija. Prvih šest mjeseci bit će besplatno, a dalje će mjesečna članarina biti pedesetak kuna. Zasad udruga ima stotinjak članova, a ne bojimo se nikakvih pritisaka i sankcija jer ćemo raditi prema propisima, kazao je Mario Jurić, tajnik nove udruge.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka