Obavijesti

Sport

Komentari 46

DC: Stipe nije na mojoj razini, Miočić: Volim ušutkivati ljude

DC: Stipe nije na mojoj razini, Miočić: Volim ušutkivati ljude
1

Nešto više od godinu dana nakon što je Stipe Miočić izgubio pojas teške kategorije u UFC-u, imat će priliku za uzvrat Danielu Cormieru. UFC 241 u Anaheimu donosi pravi spektakl, a borci se ne štede na riječima

VIDEO

Sljedeće nedjelje u ovo vrijeme znat ćemo je li Stipe Miočić uspio, kako on kaže, 'vratiti ono što mu pripada'. U zoru nedjelje, 18. kolovoza, Miočić će izaći u oktogon i boriti se protiv trenutnog vladara teške kategorije u UFC-u, Daniela Cormiera, koji je tu titulu zaslužio upravo pobjedom protiv Miočića.

 

Iako nije poznat po 'dugom jeziku', što ga je u nekim trenutcima karijere vjerojatno i koštalo, ako ničeg drugog barem bolje zarade, Miočić je ovaj put žestoko odgovorio na riječi svog protivnika. DC je na press konferenciji uoči meča rekao kako Stipe jednostavno nije na njegovom nivou, a to je očito 'probudilo iskru' u američkom borcu hrvatskih korijena.

- Volim ušutkivati ljude, dobar sam u tome - poručio je Stipe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Miočić: Zna se kako će borba završiti. Dolazim uzeti pojas
Miočić: Zna se kako će borba završiti. Dolazim uzeti pojas

Ta provokacija nije poremetila dobro raspoloženje kod Miočića koji se nastavio šaliti s novinarima. Iako je Miočić u prvoj rundi prve borbe protiv Cormiera izgledao malo pogubljeno, imao je svojih dobrih napada boksačkom tehnikom, ali i svojem prepoznatljivom stilu 'kombinacija'. Miočić češće 'ispali' seriju od nekoliko udaraca, a to je demonstrirao na UFC-u 236. No, trenutak nepažnje i neobjašnjivo loš izlazak iz klinča, koštali su ga silovitog krošea u lice i završetka na podu.

'Nadam se da ću ovaj put držati lijevu ruku u gardu'

- Za što sam se pripremao? Pa nadam se da ću ovaj put biti dovoljno spreman da držim lijevu ruku u gardu - poručio je kroz smijeh 'Stiopic' pa nastavio: Radio sam na svemu kao i inače, normalne stvari. Jer u ovom sportu, ako napravite pauzu i neko vrijeme ne trenirate, drugi će vas brzo prestići. Ludo je koliko se sport razvija i borci postaju bolji. Tako da kad odete trenirati sve počinjete iznova. Ja sam jednostavno radio na svojim vještinama i obožavam to.

Miočić uz Beethovena: UFC je konačno najavio borbu godine
Miočić uz Beethovena: UFC je konačno najavio borbu godine

Pripremao se za ovaj dugo očekivani meč na 'normalan način' te je obratio pažnju na neke Cormierove mane i vrline.

-  Radili smo na mojim slabostima i snagama, kao i u svakom kampu. Neke stvari radimo drugačije, čak i ako se pripremamo za istog protivnika. Imali smo dobre trening partnere i iskreno mogu reći da smo odradili dobre pripreme. Trenirao sam cijele godine, ali nisam se 'ubijao'. Sada sam u dobroj formi - jasan je izazivač za pojas teškaškog prvaka.

Bez obzira na to što bi netko tko prvi put vidi Cormiera mogao zaključiti da je on jedan od onih tata iza roštilja iz američkih filmova, Stipe zna kakva mu opasnost prijeti. Prelazak u tešku kategoriju DC-a je spasio od mukotrpnog skidanja kilograma s kojim se prije zadnjih borbi u poluteškoj kategoriji sve teže borio. Cormier je izvrstan hrvač, a u ovoj kategoriji u rukavicama nosi 'bome' čiju je razornost Stipe uostalom već upoznao.

Bilo kako bilo, još nas malo dijeli do velikog spektakla. Hoće li Cormier drugi put zaredom obraniti titulu i drugi put pobijediti Stipu, saznat ćemo u glavnoj borbi UFC-a 241 u Anaheimu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića