Obavijesti

Sport

Komentari 15

De Boeru pomoćnik Bergkamp sada služi za 'fine' poslove...

De Boeru pomoćnik Bergkamp sada služi za 'fine' poslove...
6

De Boer na svakom treningu ima pet pomoćnika, a Bergkamp je zadužen za "fine" poslove. Ostali postavljaju čunjeve, a njih dva razgovaraju međusobno i s igračima

VIDEO

Nimalo tipično za njega, Amsterdam se jutro uoči okršaja Ajaxa i Dinama probudio okupan suncem. I to baš u utorak, jedini dan u tjednu kad navijači i novinari imaju pristup treningu Ajaxove prve momčadi.

- Dolazim ovdje svaki utorak jer mi je to jedina šansa da pogledam trening - kaže navijač Dennis, jedan iz gomile zbog koje se na malim tribinama uz teren za trening teško bilo i okrenuti.

Žene, djeca, muškarci, svi su došli pogledati svoje ljubimce, dobiti autogram, fotografirati se s njima. U Ajaxu možda više nema velikih zvijezda, nema Van Bastena, Rijkaarda, Sneijdera ili Suareza, ali strast je jednaka.

- Ajax doista posljednjih godina nije ono što želimo od njega. Nije loš, ali nije ni super. Sasvim prosječna momčad - misli navijač Dennis.

A opet, ta "prosječna momčad" lakoćom dobije Dinamo u Zagrebu, u utakmici zbog koje nitko ne daje šanse Dinamu na Areni. 

Puno više nego od "modrih", u Amsterdamu strahuju od Bad Blue Boysa, kojih će navodno doći oko 750. Policija je spremna, a spremni će, po svemu sudeći, biti i navijači Ajaxa.

- Koliko ih ja poznajem, 'hard core' navijači Ajaxa željet će sukob s Dinamovim navijačima. Znam da je i prije dvije godine bilo problema kad je Dinamo dolazio u Amsterdam - sjeća se Dennis.

Arena je rasprodana za Dinamo, ulaznica više nema i to ne samo zato što se i ovdje prodaju samo paketi za Ligu prvaka.

- Najjeftiniji paket je oko 120 eura, a to je nama ovdje jako puno novca. No stadion će biti pun zato što je utakmica protiv Dinama izuzetno važna u borbi za drugo mjesto i prolazak dalje. Uspije li se Ajax probiti u osminu finala, bit će to velik uspjeh - kaže Dennis.

No, simpatični Dennis i ostali navijači jedini su bili raspoloženi za razgovor nakon treninga, igrači i članovi stožera drže se puno diskretnije, nisu od velikih riječi.

- Nemam vam što reći, govorit će trener na konferenciji za novinare – u prolazu je dobacio veliki Dennis Bergkamp, pomoćnik glavnog trenera Franka de Boera.

Izgleda odlično, kao da je jučer završio igračku karijeru, a na terenu djeluje kao da bi i sutra mogao zaigrati. Majstori ostaju majstori. Šef mu je bivši suigrač, De Boer na svakom treningu ima pet pomoćnika, a Bergkamp je zadužen za "fine" poslove. Ostali postavljaju čunjeve i nose ostale artikle, a Frank i Dennis razgovaraju međusobno i s igračima, ukazuju na pogreške... Imaju ih što naučiti, obojica su istinske zvijezde, Ajaxove legende, njihove fotografije mogu su se susresti na svakom koraku.

- Sjećam se kad je njihova generacija igrala s Hrvatskom u Francuskoj 1998. godine, sjećam se Šukera, Bobana, Prosinečkog... - kaže Dennis.

A Dražena Ladića?

- O, da, i njega se sjećam - odgovara s kiselim smiješkom pa pita:

- Što mislite, ima li Dinamo šanse sutra?

Sliježemo ramenima, sjećamo se utakmice od prije dva tjedna, važemo odgovor.

- Možda i nema, ali nije imao ni 1999. i 2007. pa znaš kako je završilo - kažemo na kraju.

- Znam, sjećam se i toga - vratio se kiseli smiješak na Dennisovo lice.

Sve je moguće, važno je samo da trener i njegov pomoćnik više nisu u kopačkama...

Sulejmani je zdrav, spreman i atraktivan

Igrač koji je u Maksimiru prvo "uništio" Dinamo, a onda nahvalio mladog Kovačića, Miralem Sulejmani, ovih je dana bio dvojben za nastup. Međutim, na treningu dan uoči utakmice nije djelovao kao da ima problema, čak je i izmamio pljesak navijača za nekoliko lijepih poteza. Sulejmani će sigurno igrati, lijeva strana Dinamove obrane ponovno će imati pune ruke posla.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani