Obavijesti

Sport

Komentari 21

Dečka Mikaele Shiffrin izbacili sa ZOI nakon sramotne izjave

Dečka Mikaele Shiffrin izbacili sa ZOI nakon sramotne izjave
8

Francuski reprezentativci osvojili su treće, peto, šesto i sedmo mjesto u veleslalomu za skijaše u Pyeongchangu. Faivre se nadao medalji i nervozno je reagirao na novinarsko pitanje o momčadskom uspjehu

VIDEO

Četvorica francuskih skijaša plasirala su se među prvih sedam na veleslalomu održanom na Zimskim olimpijskim igrama. Alexis Pinturault bio je najbolji među njima, osvojivši broncu iza pobjednika Marcela Hirschera i Norvežanina Henrika Kristoffersena.

Posljednji, sedmi, bio je Mathieu Faivre (26), dečko najbolje svjetske skijašice Mikaele Shiffrin, koji je nakon prve vožnje bio peti i nadao se medalji. A onda je kontroverznom izjavom nakon utrke natjerao Francuski olimpijski odbor da ga ekspresno suspendira s Igara zbog nediscpline.

- Da samo znate što ja mislim o kolektivu. Došao sam ovdje natjecati se samo za sebe - rekao je Faivre.

- Osjećao sam da sam dobro skijao u drugoj vožnji, ali kad sam vidio gdje sam na kraju završio, to mi je bilo kao šamar u lice - dodao je.

Faivreu je sigurno zasmetala i činjenica što je baš Pinturault na koncu osvojio medalju. Vršnjaci su, a Alexis je puno uspješniji od njega.

- Istina je da sam pomalo umoran što je Alexis uvijek ispred mene. Imao je puno bolju karijeru dosad - kazao je Faivre jednom prilikom.

Kad je shvatio što je izgovorio i kad su ga najurili s Igara, ispričao se na Instagramu.

"Volio bih vratiti vrijeme zbog onoga što sam rekao. Podsjećam da sam rekao da mi je momčadski rezultat bio posljednja briga nakon što me novinar pitao za dobre rezultate francuskih skijaša."

"Krivnja je moja ako sam šokirao neke ljude. Skijanje je pojedinačan sport za koji se trenira momčadski. Ali kad smo na startnoj kućici, važan je samo naša pojedinačna utrka i rezultat."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!
ZOI PYEONGCHANG

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!

Prije četiri godine u Sočiju imali smo 11 predstavnika u tri sporta, a sada ćemo ih imati čak devetero više u jednom sportu više. ZOI u Južnoj Koreji počinju u petak, a mi vam donosimo raspored nastupa Hrvata

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju
PROMJENA PLANA

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju

Prvotni plan MOO-a je bio da se Rusiji ukine suspenzija već zadnjeg dana Igara u Pyeongchangu te da se na svečanom zatvaranju zavijori ruska zastava, no od tog se plana odustalo
Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!
ESTER LEDECKA

Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!

Nakon što je na posuđenim skijama Mikaele Shiffrin postala olimpijska pobjednica u superveleslalomu, Ester Ledecka danas je svoju čudesnu sportsku priču upotpunila zlatom u paralelnom veleslalomu snowboarda