Obavijesti

Sport

Komentari 23

Dečki, prošlo je 20 godina, sad je vrijeme za slavlje u gostima

Dečki, prošlo je 20 godina, sad je vrijeme za slavlje u gostima
1

Dinamo je posljednji put bodove u skupini Lige prvaka osvojio protiv Marseillesa 1999. godine. Od tada je prošlo 20 godina, a 'modri' se s gostovanja vraćaju praznih ruku. Vrijeme je za bod. Ili sva tri...

VIDEO

Bio je studeni 1999. Dinamu je za prolazak trebala pobjeda u Marseilleu, tamo bi ih čekala, kako se ispostavilo, Aston Villa. I vodili su 'modri' sve do 89. minute 2-1, kad je Kaba Diawara zabio baš glupi gol i izbacio Dinamo. Plakalo se nakon utakmice među navijačima Dinama, Europa je bila udaljena svega nekoliko minuta.

Pokretanje videa...

08:03

Ispostavilo se da je to bio posljednji put da je Dinamo u gostima u skupini Lige prvaka osvojio bod. Od tada je prošlo 20 godina, a Dinamo još čeka na gostujući bod. Ili sva tri. Od tog nesretnog trenutka na Velodromu pred 37.887 gledatelja Dinamo je odigrao još 13 gostujućih utakmica u skupini Lige prvaka. Naravno, izgubio je svih 13, uz gol razliku 3-42. 

Zagreb: Odlazak momčadi GNK Dinamo u Harkiv na utakmicu protiv ukrajinskog Šahtara

Dva gola zabio je Realu na Santiago Bernabeu u porazu 6-2 i jedan u Pireju u porazu 2-1 od Olympiacosa. U 11 utakmica nije zabio gol, a to su Lyon, Ajax, Porto, Dinamo Kijev, PSG, Arsenal, Bayern, opet Lyon, Sevilla, Juventus, Manchester City... Kao što vidite, vrijeme je da se nekome uzme bod, a Šahtar je idealan protivnik. Dobro, nije baš idealan, ali u svakom slučaju je momčad koje se ne treba plašiti, nisu više tako jaki kao nekada, kad su osvajali Europsku ligu.

Champions League - Group C - Atalanta v Shakhtar Donetsk

Kad vidite da Šahtar u prvenstvu ima 11 pobjeda iz 11 susreta, uhvati vas strah. Jer nema lige u kojoj vodeća momčad ima stopostotni učinak.

- Dečki su pogledali utakmicu iako ona nije neko mjerilo. Vrlo je slaba ta njihova liga - rekao je trener Dinama Nenad Bjelica.

Analizirao je utakmicu Šahtara protiv Cityja. Je li City lakše dobio Šahtar ili Dinamo?

- Što ja znam... Pa njih, rezultatski. Taj 3-0 nije čekao do 94. minute kao kod nas, ali oni su malo drukčije igrali. Ne mogu se uspoređivati utakmice i protivnici, svaka je za sebe.

Dinamo ima problema s dva igrača, Arijanom Ademijem i Brunom Petkovićem. Kako stvari stoje, Ademi bi mogao zaigrati, dok bi Petković trebao početi s klupe. Umjesto njega zaigrat će Mario Gavranović. Dečki, čekamo već 20 godina, vrijeme je da nam se u Hrvatsku vratite s bodovima. Bit ćemo sretni i s jednim...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu