Obavijesti

Sport

Komentari 11

Deja vu za početak nove ere: Chelsea doveo idućeg 'Drogbu'

Deja vu za početak nove ere: Chelsea doveo idućeg 'Drogbu'
1

Da bi postao poput velikog Drogbe, Batshuayi mora prevaliti ogroman put. Iz današnje perspektive, stvorena je idealna podloga za reprizu šampionske priče iz davne 2004. godine

VIDEO

Talijanski izbornik Antonio Conte za tjedan dana počinje raditi u svom novom klubu, londonskom Chelseaju. Nakon što je njegova Italija jučer eliminirana od Nijemaca poslije penala, Talijan se posve može okrenuti stvaranju renesanse na Stamford Bridgeu.

Njegov novi klub prošle je sezone završio na katastrofalnom desetom mjestu i stoga Conte ima zadaću 'bluese' ekspresno vratiti u sam vrh Premiershipa. 

Prije 12 ljeta Mourinho je doveo Drogbu...

No, vratimo se na trenutak u prošlost, točnije, u srpanj 2004. godine. Uplivom ruskog kapitala, odnosno dolaska Romana Abramovicha, klub se ekspresno vinuo u visine. Brzo je Rus uvidio kako je potreban čovjek gladan pobjeda i trofeja, nije dugo razmišljao. Iz Porta stiže Jose Mourinho, a ubrzo potom i napadač iz Marseillea, Didier Drogba.

Oko 38 milijuna eura pripalo je Francuzima, a sve nakon toga je lijepa povijest za menadžera, igrača i navijače kluba jer Chelsea je odmah osvojio naslov prvaka Engleske. Moćni napadač iz Obale Bjelokosti predvodio je napad 'plavaca' i postao jedan od najboljih napadača svijeta.

Dvanaest godina kasnije, klub se nalazi na raskrižju, hoće li potonuti pod pritiskom najviših mogućih ambicija ili će instantno vratiti trofej pobjednika Premiershipa koji se nalazi u vlasništvu Leicestera?

Abramovich je izvukao asa 'iz rukava'. Talijanski 'luđak' Conte zna kako se osvajaju trofeji što je potvrdio u tri sezone u Juventusu s kojim je uzeo tri naslova prvaka.

Conte nije štedio: 40 milijuna eura za Batshuayija

Što je još važnije u cijeloj priči, podigao iz je iz 'pepela' i od momčadi koja je bila bez samopouzdanja i daleko od oblika pobjedničke momčadi napravio prvaka koji sezonu završava bez poraza kao prvak Apenina.

Sličan ga posao čeka uskoro u Londonu. Klub, kao niti njegov karakter neće se zadovoljiti borbom za plasman u Ligu prvaka. Cilj je naslov prvaka, a Conte mora pronaći igrače koji će mu to omogućiti na terenu. 

Deja vu, iz Marseillea stiže belgijski napadač Michy Batshuayi (22) za jednak novac kojim je Chelsea platio legendarnog Drogbu prije 12 godina. Snažni ofenzivac karijeru je započeo u Standardu iz Liegea za kojeg je odigrao 97 utakmica uz 39 golova od 2011. do 2014.

Prije dva ljeta prelazi u Marseille za kojeg upisuje 26 golova u 62 odigrane utakmice. Statistike mu na prvi pogled i nisu naročito impresivne, ali niti Drogbine za vrijeme igranja u Francuskoj nisu bile drastično bogatije.

Stilom igre sličan je legendarnom Didieru

Isto tako, važno je istaknuti činjenicu kako po načinu igre djeluju slično - baš poput Drogbe, Batshuayi je 'težak' za čuvanje protivničkim braničima, fizički se može nositi sa svakim stoperom u Europi, a od danas pored sebe ima klasne igrače poput Hazarda, Fabregasa i Williana koji bi ga trebali 'hraniti' loptama.

Za reprezentaciju Belgije, Batshuayi je odigrao šest utakmica te zabio tri gola. Posljednji je pao baš na Euru protiv Mađarske 26. lipnja u Toulouseu. 

Da bi postao poput velikog Drogbe, mora prevaliti ogroman put. Iz današnje perspektive, stvorena je idealna podloga za ponavaljanje šampionske priče iz davne 2004. godine.

Hungary v Belgium - EURO 2016 - Round of 16

USPOREDBA UČINKA U FRANCUSKOJ:

Didier Drogba

  • 02/03 Guingamp 45 (20)
  • 03/04 Marseille 35 (19)

Michy Batshuayi

  • 14/15 Marseille 28 (10)
  • 15/16 Marseille 36 (17)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica