Obavijesti

Sport

Komentari 5

Delija u novi pohod na milijun dolara: Evo tko mu sve prijeti

Delija u novi pohod na milijun  dolara: Evo tko mu sve prijeti

PFL u svakoj kategoriji ima deset boraca koji se u dva kola nadmeću za mjesto među četiri najbolja, a potom odlaze u polufinale. Anti bi za milijun dolara trebale četiri pobjede

VIDEO

‘Rane’ iz prošle sezone su zaliječene, ozljede su također iza dubrovačkog borca, a sad je vrijeme za novi pohod Ante Delije (31, 19-5) na milijun dolara i teškaški naslov u američkoj organizaciji Professional Fighters League! Prošle ga je godine dva puta koštao Brazilac, a ove godine opet starta protiv – Brazilca!

Pokretanje videa...

Ante Delija: ‘Za prve mečeve nisam bio plaćen, tek u Rusiji i Japanu sam nešto zaradio’ | REAKCIJA 04:13

Dok je protiv sadašnjeg prvaka Brune Cappelozze (32, 14-5) bio veliki favorit u prvom susretu pa izgubio, sad ga čeka Matheus Scheffel (29, 15-7) za kojeg se nadamo da neće iznenaditi kao njegov sunarodnjak. Riječ je o borcu koji je pokušao doći do ugovora s UFC-om preko ‘Dana White Contender Seriesa’, ali nije uspio jer je izgubio nokautom u prvoj rundi protiv Azamata Murzakanova (35, 11-0) pa se odlučio okušati u kavezu PFL-a.

Zagreb: Borilački spektakl KSW 51, Ante Delija - Oli Thompson

Prošle je godine Delija dva puta izgubio od spomenutog Cappelozze, a pobijedio je Chandlera Colea (27, 8-3) i Denisa Goltsova (31, 27-7) te završio na korak do željenog milijuna. No, ponovno se vratio u američku organizaciju koja je predstavila cijeli roster, a tu su i neki poznati borci od prošle godine. Kladionice još nisu ‘izvjesile ponudu’ koeficijenata, a bit će zanimljivo vidjeti kako Ante kotira na tom području.

Bok uz bok s ‘Hodajućom Nevoljom’ trebala su biti dva Rusa, no na kraju će biti samo jedan i to pod neutralnom zastavom. Ali Isaev (38, 9-0) kao i prošle godine očito nije dobio vizu pa je otpao s popisa, a sigurno je tu već spomenuti Goltsov. Umjesto Isaeva tu je neporaženi Izraelac s Bellator iskustvom Adam Keresh (5-0).

Zagreb: Borilački spektakl KSW 51, Ante Delija - Oli Thompson

U rosteru su i Britanac Stuart Austin (34, 15-7), Sam Kei (6-5) iz Tonge, Amerikanac Jamelle Jones (34, 12-7) i četiri Brazilca – već spomenuti Cappelozza i Scheffel te Renan Fereira (32, 8-2) i Klidson Abreu (29, 15-5).

PFL u svakoj kategoriji ima deset boraca koji se u dva kola nadmeću za mjesto među četiri najbolja, a potom odlaze u polufinale. Anti bi za milijun dolara trebale četiri pobjede. 

Prvoplasirana četiri borca po bodovanju ići će u polufinale, a sam sustav bit će vjerojatno isti kao i prošle godine te će se za završnicu u prvoj rundi dobivati šest, u drugoj pet, u trećoj četiri, a sudačkom odlukom tri boda. Još nije poznato tko će biti drugi Delijin protivnik, ali bitno je da Ante što prije riješi dileme u kavezu da se ne bi morao ‘vaditi’ kao prošle godine.

Priredba je na rasporedu u noći s četvrtka na petak, 28. na 29. travnja u Arlingtonu, Texas. Delijin meč šesti je na rasporedu, a poučeni prošlosezonskim poučkom Deliju u kavezu možemo očekivati oko tri sata ujutro (op. a. ako će organizatori ‘razvlačiti’ s mečevima kao što je to bio slučaj).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener