Sport

Komentari 5

'Delije su nam došle na trening i poručile: Razvalite Partizan...'

'Delije su nam došle na trening i poručile: Razvalite Partizan...'

Navijači Zvezde su umjesto za njihove Srbe, navijali za nas Hrvate, rekao je kroz smijeh Cvitanović prisjećajući se izgubljene utakmice s Partizanom u Beogradu 1997.

"Delije su stigle na naš trening pozdraviti Gorana Jurića i Roberta Prosinečkog, koji su ostavili veliki trag u dresu Crvene Zvezde. U jednom trenutku su rekli: 'Je*ite im majku grobarsku", prisjetio se Igor Cvitanović, legendarni dinamovac. 

POGLEDJATE VIDEO:

Hajduk i Dinamo su kamilica

Bilo je to na treningu Dinama pred legendarnu utakmicu 1. pretkola Lige prvaka s Partizanom, Zvezdinim gradskim rivalom, davne 1997. godine. Zagrebački je sastav u toj utakmici ipak na kraju izgubio 1-0, a gol za beogradski sastav dao je Dragan Isailović.

- Toliko o antagonizmu Hajduka i Dinama. Dakle, navijači Zvezde su umjesto za njihove Srbe, navijali za nas Hrvate. Tako da sve ovo što se događa u Hrvatskoj je, rekao bih, još uvijek kamilica- rekao je kroz smijeh Cvitanović u emisiji 'Sportska sjećanja'.

Uzvrat kao iz bajke

Podsjetimo, Dinamo je u Zagrebu skupo naplatio poraz iz Beograda. Petarda  (5-0) je uletjela u mrežu Partizana i brojalica strijelaca i dan danas je najdraža svim dinamovcima: Marić, Cvitanović, Viduka, Marić, Cvitanović. Nešto kao mala plava molitva prije spavanja. Tog je dana na Maksimiru 40.000 navijača i 80.000 dlanova do posljednjeg atoma snage lupalo samo u jednom ritmu: Dinamo, Dinamo!