Obavijesti

Sport

Komentari 3

Dembele 'out' do kraja sezone, Barci se otvara prijelazni rok?

Dembele 'out' do kraja sezone, Barci se otvara prijelazni rok?
6

Svjetlo na kraju tunela Barcelona vidi u mogućem izvanrednom otvaranju prijelaznog roka kako bi mogli nadoknaditi nedostatak Dembelea budući da su im u momčadi tek tri 'prirodna' napadača...

VIDEO

Žuto-crni klub iz Dortmunda za nevjerojatnih 125 milijuna eura prodao je svoje blago, Ousmanea Dembelea (22), Barceloni prije dvije godine, ali se Katalonci nisu pretjerano usrećili. 

U 79 utakmica, Dembele je zabio tek 19 golova i asistirao dva puta manje. Zapravo, bogatiji mu je liječnički karton nego statistički podaci. Teško da na Nou Campu misle da su im se novci isplatili. Taman kada je sve trebalo krenuti na bolje, kada se vratio treninzima nakon devete ozljede otkad je u Barci, opet se vratio liječenju, a prema pisanju tamošnjih medija - nema ga do kraja sezone 2019/20. Naime, pregledi su pokazali da je došlo do rupture tetive zadnje lože što će zahtijevati i operativno liječenje.

Svjetlo na kraju tunela Barcelona vidi u mogućem izvanrednom otvaranju prijelaznog roka kako bi mogli nadoknaditi nedostatak Dembelea budući da su im u momčadi tek tri 'prirodna' napadača (Antoine Griezmann, Lionel Messi i Ansu Fati) , ali sve je to još uvijek podosta upitno.

Čudesni Ansu Fati zabio dva gola u dvije minute za pobjedu
Čudesni Ansu Fati zabio dva gola u dvije minute za pobjedu
La Liga Santander - FC Barcelona v Valencia

Kako otvoriti prijelazni rok?

Da bi se naknadno otvorio prijelazni rok, moraju biti ispunjeni određeni parametri. Duljina neaktivnosti igrača mora biti duža od pet mjeseci i transfer ne može biti inozeman, što znači da Barca može kupiti samo igrača iz Španjolske. Uz to, Katalonci moraju priložiti dokumentaciju koja će potvrditi da se Dembele ozlijedio nakon kraja prijelaznog roka i to unutar mjesec dana od ozljede.

Ukoliko se Barcelona odluči na taj potez i potpiše ugovor s novim igračem, Dembele će, oporavljen ili ne, morati biti izvan terena minimalno pet mjeseci nakon čega se može vratiti u momčad.

Messi: Barcelona para siempre, ali samo uz 'Iniestin poučak'...
Messi: Barcelona para siempre, ali samo uz 'Iniestin poučak'...

Tko će doći?

Ukoliko se čelnici Barce odluče na shopping, jedna opcija je Cristian Stuani, trenutačno igrač Girone koja igra u španjolskoj Segundi. Ondje je među najboljim strijelcima, a 20  milijuna eura, koliko mu je otkupna klauzula, moglo bi biti dovoljno da prijeđe u Barcelonu. 

Druga opcija je igrač koji je razljutio svoje navijače - Willian Jose. Napadač Real Sociedada pao je u drugi plan zbog Alexandera Isaka pa je htio otići u Tottenham ovoga siječnja, ali je na kraju ostao ispričavši se navijačima. Ipak, problem bi mogao biti u ograničenom budžetu Barce i otkupnoj klauzuli za Josea od čak 70 milijuna eura.

Champions League - FC Barcelona vs Juventus

Loren Moron, igrač Real Betisa i njegova otkupnina od 60 milijuna se kraj toga i ne čine tako skupi. Osim toga, u ugovoru mu stoji da bi se ona mogla i prepoloviti ukoliko je potrebno. Ostale opcije su još Carlos Bacca iz Villarreala, Valencijin Kevin Gameiro, ili Angel, Jorge Molina, Mata i Deyverson iz Getafea.

Naravno, najisplativija opcija bili bi napadači Barcine B momčadi kao što su Rey Manaj, Kike Saverio ili Hirobi Ake.

Plaćen 13 € milijuna po ozljedi! Barcelona, Dembele opet out...
Plaćen 13 € milijuna po ozljedi! Barcelona, Dembele opet out...
Spanish King

Povijest ozljeda Dembelea otkad je u Barceloni:

  1. rujan 2017 - tetiva (106 dana)
  2. siječanj 2018 - tetiva (26 dana)
  3. svibanj 2018 - gležanj (80 dana)
  4. siječanj 2019 - gležanj (18 dana)
  5. ožujak 2019 - tetiva (26 dana)
  6. svibanj 2019 - tetiva (42 dana)
  7. kolovoz 2019 - tetiva (34 dana)
  8. rujan 2019 - bedreni mišić (3 dana)
  9. studeni 2019 - bedreni mišić (55 dana)
  10. veljača 2019 - tetiva (?)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu