Obavijesti

Sport

Komentari 32

Jokić utrpao 41, Miami je u drami izjednačio u finalu!

Jokić utrpao 41, Miami je u drami izjednačio u finalu!

Miami je u drugoj utakmici finala NBA lige pobijedio Denver Nuggetse 111-108 i tako izjednačio u seriji na 1-1 uoči sljedeće dvije utakmice na Floridi. Najbolji je bio Gabe Vincent s 23 koša

VIDEO

Nakon prve utakmice sve je upućivalo na to kako nas čeka kamilica u finalu i lagana pobjeda Denvera. Nikola Jokić je dominirao, a Denver praktički nije šansu dao Miamiju u prvom utakmici. Ipak, genijalni trenerski um Erika Spoelstre vratio je Heat u život! Miami je odigrao sjajno u drugoj utakmici u Denveru i izjednačio u finalnoj seriji na 1-1! Bio je to fantastičan susret kojeg je obilježila drama u posljednjoj četvrtini.

Heat je od plus 12 četiri minute prije kraja došao do situacije da mora spašavati živu glavu. Denver je sjajnom serijom ostao živ, Murray je imao tricu za odvesti utakmicu u produžetak, ali nije uspio. Miami je napravio break, a u ovome susretu je do izražaja došla trenerska genijalnost Erika Spoelstre. 

NBA: Finals-Miami Heat at Denver Nuggets

Glavni cilj je bio zaustaviti Nikolu Jokića u razigravanju momčadi. Takvog igrača je nemoguće u potpunosti zaustaviti, on će svoj dio koševa uvijek zabiti. Miami je odlučio riskirati, dati mu više prostora u napadu i zatvoriti koridore. Urodilo je plodom. Jokić je utrpao 41 koš, ali imao je za njega mizerne četiri asistencije. Izostala je pomoć suigrača i ispostavilo se to ključem Miamijeve pobjede. Nije mogao sam protiv svih. Sljedeća utakmica igra se za tri dana u Miamiju. 

Jokić je zabio 41 koš uz 11 skokova i četiri asistencije, a najbližeg pratitelja imao je u Jamalu Murrayu koji je zabio 18. Jedini dvoznamenkasti bili su još Gordon (12) i Brown (11). Jedan igrač nikada nije pobijedio petoricu na drugoj strani.

A čak trojica su kod Miamija zabila preko 20. Svatko je vukao u određenom periodu, a najbolji je bio Gabe Vincent s 23. Butler je zabio 21 uz devet asistencija, a isti broj koševa imao je i Bam Adebayo, uz devet skokova i četiri asistencije. 

POGLEDAJTE VIDEO: 24sata u posjetu Jokićevom ocu

Pokretanje videa...

specka reportaža iz sombora, otac nikole jokića 01:28

Prva četvrtina: Miami - Denver 26-23

Miami je silovito ušao u utakmicu, a more promašaja Denvera na samom početku rezultirali su serijom Heata 10-2 pa je trener Nuggetsa Mike Malone već nakon dvije minute morao zvati minutu predaha. Domaćini su u početku izgledali vrlo nesigurno, kao da ih je malo prikočio veliki pritisak. Pucali su iz nerezonskih pozicija, a sve je završavalo teškim promašajima. S druge strane, Miami je izgledao strašno nabrijano i motivirano na krilima sjajnog Strusa koji je pogodio četiri trice u prvoj četvrtini. Ipak, kako je odmicala prva dionica, tako je i Denver polako palio motore. Jokić je pospremao u reketu u svom stilu. Taktika Miamija bila je jasna. Takvog igrača nemoguće je u potpunosti zaustaviti. On će svoj dio posla uvijek odraditi, zabiti će svoje koševe, ali glavni cilj je bio odstraniti ga od ostatka momčadi i spriječiti ga da razigrava. To je funkcioniralo sjajno cijelu utakmicu.

NBA: Finals-Miami Heat at Denver Nuggets

U napadu je do izražaja dolazio široki repertoar gostiju. Bili su vrlo dinamični i pokretljivi, a s trice je ulazilo gotovo sve što puknu. A takav blagoslov jednostavno ne može dugo trajati. Miami je imao najveću prednost plus 11, no kako je odmicala prva dionica, Denver se polako vraćao. Porter je zabio tricu, uzvratio je Strus, a potom je Jokić dobio loptu u reketu dva napada zaredom i sam završavao. Nuggetsi su do kraja četvrtine preko Gordona smanjili na minus tri i u potpunosti se vratili u utakmicu. 

Druga četvrtina: Miami - Denver 51-57

Uzlet Denvera u ovom susretu krenuo je krajem prvog dijela i nastavio se u drugoj četvrtini. Denver je zaigrao svoju igru i zasjao u prepoznatljivom sjaju. Brza i silovita tranzicija donosi im lagane koševe i samim time otvoreni šut za tri poena, a u drugoj četvrtini krenula je kanonada. Brown, Green, Murray pa Gordon. Čak četiri u nizu pogodili su Nuggetsi i otišli na plus deset. Da stvar bude bolja, cijelo to vrijeme je na klupi sjedio Nikola Jokić. Mike Malone uspio ga je odmoriti i napraviti veliku prednost. Erik Spoelstra nije imao izbora, morao je zvati minutu predaha nakon tek dvije minute igre. 

NBA: Finals-Miami Heat at Denver Nuggets

Miami je pao u provaliju iz koje nije mogao izaći. Lopta više nije bila tako brza i tečna, a bome nisu ni slušali šutevi za tri poena. To se posebno odnosilo na Strusa koji se ugasio, dok se Jimmy Butler nije ni upalio. Ušao je u niz promašaja, što ga je očito poremetilo pa je loptu predao suigračima. Ni to nije izgledalo najbolje. Jamal Murray je preuzeo dirigentsku palicu u Jokićevom izostanku pa pogodio nekoliko koševa u nizu i Denver je odjurio na plus 15 sa serijom 25-6!. Najgore je Murraya ostaviti s loptom na otvorenom terenu. Tu ga je nemoguće zaustaviti. Rastvarao je obranu Miamija, njegovi suigrači su to koristili i sve pogađali, a s klupe ih je gledao najbolji igrač Nikola Jokić. 

NBA: Finals-Miami Heat at Denver Nuggets

Takva serija domaćina ipak nije mogla dugo trajati. Zgrčena ruka igrača Miamija konačno se opustila, a sada je Denver upao u krizu. Heat se reorganizirao su se nakon velikog pada, ojačali obranu i samim time došli do nekoliko lakših koševa u napadu te spustili zaostatak ispod deset koševa. Domaćini su srljali u napadu i to je otvaralo priliku Miamiju da se skroz vrati u susret. To je uspio krajem druge četvrtine kada se Butler probudio, pogodio četiri koša zaredom, a potom je Adebayo dvije sekunde prije kraja smanjio na više nego prihvatljivih 51-57. Obzirom kako je izgledalo, ovo je bio jackpot.  Strus je ubacio 14, Vincent 12, a Butler 11. Domaćine predvodi Jokić s 13 koševa. 

Treća četvrtina: Miami - Denver 75-83

Treća četvrtina bila je poprilično neobična. Nijedna momčad se nije uspjela odvojiti na veću prednost s nekom ludom serijom, bilo je izjednačeno i palo je puno manje koševa. Igrale su se čvrste obrane na obje strane, a u takvim situacijama obično iskoči klasa. Nikola Jokić poigravao se s igračima Miamija.

NBA: Finals-Miami Heat at Denver Nuggets

No, ono što je još bitnije bilo za Erika Spoelstru, Miami se konsolidirao nakon druge četvrtine u kojoj su pali u šutersku provaliju, a obrana se raspadala poput sira. Ipak, konsolidirali su se i djelovali su puno bolje u trećoj četvrtini. Vincent je pogodio dvije trice u nizu, spustili su na minus dva nakon tri minute pa je trener Denvera zvao time-out.

Urodilo je plodom jer su Nuggetsi zaustavili napad Miamija koji je u jednom trenutku čak tri minute i 30 sekundi bio bez koša. Na njihovu sreću, Denver to nije uspio obilnije iskoristiti, ali je otišao na plus šest. Domaćin je izgledao bezidejno u napadu pa je u tim trenucima inicijativu preuzeo čudesni Jokić. Sa svojim karakterističnim ulascima uništavao je obranu Miamija, Denver se polako počeo odvajati i treću četvrtinu završio s prednošću 83-75. Jokić je već tada bio na 31 košu, ali svega tri asistencije, što je bilo atipično za njega. Miami se odlučio na rizik, glavni cilj bio je onemogućiti ga da razigrava ostatak momčadi pa je dobio više slobode u realizaciji. 

Četvrta četvrtina: Miami - Denver 111-108

Denver je imao, za ovakvu utakmicu, respektabilnih plus osam uoči posljednje četvrtine, ali momčad se neshvatljivo raspala, a na drugoj strani je krenula kanonada igrača iz drugog plana. Čak 36 koševa je obrana primila. Duncan Robinson bio je bez koša pa je u dvije minute utrpao deset! Preuzeo je odgovornost u posljednjoj četvrtini, zabio tricu, položio pa opet tricu! Napravio je 8-2 protiv Denvera i spustio na minus dva. Bio je to trenutak koji je napunio samopouzdanjem igrače Miamija. Letjeli su terenom i trpali Denverov koš. Gabe Vincent donio je prvo vodstvo nakon druge četvrtine, prednost se penjala, a čudesni Jokić borio se sam protiv svih. Vukao je koliko je mogao, održavao korak za Miamijem, ali nije mogao sam. Upao je i on u krizu, forsirao je teške šuteve i kola su krenula niz brdo. Za razliku od većeg dijela susreta, Jimmy Butler sada je pogađao sve. Klasa koja je skrojena za ovakve utakmice. Miami je igrao kao u deliriju, dvorana u Denveru je utihnula, a četiri minute prije kraja bilo je već plus 12!

NBA: Finals-Miami Heat at Denver Nuggets

No, ovo je NBA finale. Trenuci kada majstori pokažu od čega su satkani. Jamal Murray zabljesnuo je u drugoj četvrtini, zabio 12 koševa i nestao s parketa. Sakrio se iza Jokića, Heat ga je poremetio sa svojom obranom, ali je u završnici dao nadu Denveru. Zabio je dvije trice, jednu je dodao Gordon i Nuggetsi su unijeli dramu i neizvjesnost u utakmicu, ali više od toga nisu uspjeli. 

Miami nije iskoristio napad pri vodstvu 111-108, Denver je dobio neočekivanu priliku vratiti se u susret, ali je Murray promašio tricu za produžetak. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe