Obavijesti

Sport

Komentari 5

Derbi 'Mira' s devet crvenih: Potukli se i nije imao tko igrati

Derbi 'Mira' s devet crvenih: Potukli se i nije imao tko igrati
1

ESKALACIJA Brazil bi trebao valjda biti posljednja oaza u modernoj igri pomalo izumrle nogometne romantike. Vic, šarm i talent uvijek su krasili tamošnje nogometaše... Ali ovdje nema priče o tome

VIDEO

Brazilci imaju svoj derbi Mira gdje tradicionalno igraju susjedne momčadi iz salvadorske regije, Vitoria i Bahia. Popularni 'Ba-Vi' okršaj ima zadaću prosperirati fair-play, bez obzira na antagonizam između klubova i navijača.

Ipak, jedno su želje, drugo realnost. Utakmica mira je prekinuta 11 minuta prije kraja jer su domaći zbog crvenih kartona ostali sa šest igrača na terenu pri rezultatu 1-1.

Pravila prvenstva, kao i Fife, jasno nalažu kako pojedina momčad na terenu mora imati najmanje sedmoricu.

VIDEO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vitoriji je presudio zapravo glup potez Bruna Bispa koji je zaradio drugi žuti jer je napucao loptu blizu suca. Znao je da to ne smije, posebno jer je samo tri minute ranije Vitoria ostala bez Uliana zbog isključenja. Pogađate, zbog drugog žutog.

U prvom poluvremenu sudac je podijelio šest žutih kartona (prednjačili gosti sa četiri) dok je Vitoria vodila iz 34. minute golom Denilsona. 

Situacija je eskalirala u 50. minuti kada je Vinicius iz penala pogodio za izjednačenje. Proslavio je to provokativnim plesom pred protivničkim navijačima što je navuklo bijes domaćih igrača.

Nastala je tučnjava u kojoj je palo pet direktnih isključenja. Letjele su šake, suci su pokušavali povezati tko je tu koga i kako da bi trojica iz Bahije (od čega dvojica koja su bila na klupi) i dvojica iz Vitorije dobili crvene kartone.

Serija isključenja nastavljena je u 61. minuti kada je gostima isključen Fonscea, a onda na scenu stupaju Ullian i Bruno.

Sve ovo završit će na brazilskom sportskom sudu gdje će se odlučiti o pobjedniku kao i o kaznama igračima prilično tankih živaca. Očekuje se da Bahiji pripadne pobjeda za 'zelenim stolom' od 3-0.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu