Obavijesti

Sport

Komentari 16

Deschamps je nezadovoljan: Pa moglo je to biti i puno lakše...

Deschamps je nezadovoljan: Pa moglo je to biti i puno lakše...
1

To je jako važno natjecanje. Ne kažem da će u budućnosti biti poput Eura ili Mundijala, ali momčadi će igrati žestoko. Portugal je već ostavio traga u ovom natjecanju, rekao je izbornik Portugala...

VIDEO

Vrlo kompliciran ždrijeb, ali bilo je to očekivano. Zanimljive utakmice su poanta Lige nacija. Susrećemo se s osvajačem natjecanja, finalistom Svjetskog prvenstva i Švedskom koja nas je mučila u kvalifikacijama. Mogli smo dobiti i lakše protivnike, rekao je izbornik Francuske Didier Deschamps nakon što su kuglice njegovu reprezentaciju spojile s Hrvatskom, Portugalom i Švedskom u elitnom razredu Lige nacija.

Pokretanje videa...

10:59

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić bio je zadovoljan jer ćemo igrati protiv najjačih, ali Deschamps se požalio jer su dobili tešku skupinu.

- Motivacije ne smije nedostajati, ona uvijek mora biti tu, a to su prestižni protivnici. Liga nacija je zanimljivija od prijateljskih utakmica. To je sjajno natjecanje, prvo izdanje bilo je sjajno i drugo će biti također. Prijateljski susreti s komplicirani i nisu uvijek atraktivni igračima - kazao je Deschamps koji je SP osvojio kao igrač i kao izbornik. A zanimljivo je da je na putu do oba trofeja pobjeđivao 'vatrene'. Na Mundijalu 1998. u polufinalu 2-1, a u Rusiji prije dvije godine 'pijetlovi' su nas dobili u finalu 4-2. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
The Best FIFA Football Awards
Francuska i Portugal su nas rasplakali, Švedsku pobjeđivali
Francuska i Portugal su nas rasplakali, Švedsku pobjeđivali

Sjajna vijest za Francuze je ta što ih do sad nismo niti jednom pobijedili.

- Zanimljiva i izjednačena grupa s tri momčadi koje su u svjetskih top 20. To su tri jako vrijedna protivnika s talentiranim igračima koje dobro poznajemo. Hrvatsku iz finala Svjetskog prvenstva, Švedsku iz kvalifikacija i Portugal s Eura 2016. kada smo izgubili u finalu - rekao je Noël Le Graët, predsjednik francuskog nogometnog saveza.

SP 2018, Francuska - Hrvatska

Fernando Santos je 2016. godine osvojio Euro s Portugalom, a prošle godine i Ligu nacija. I ove godine žele obraniti titulu u tome natjecanju, ali Santos nije baš bio rječit o skupini smrti.

- To je jako važno natjecanje. Ne kažem da će u budućnosti biti poput Eura ili Mundijala, ali momčadi će igrati žestoko. Portugal je već ostavio traga u ovom natjecanju. Imat ćemo što reći, ali sada smo fokusirani na Euro - rekao je Fernando Santos.

Poland v Portugal - EURO 2016 - Quarter Final

Status autsajdera pripao je Šveđanima, ali riječ je o reprezentaciji koja nije nimalo bezazlena. Najvrjedniji igraču si im Victor Lindelof i Dejan Kuluševski koji vrijede po 35 milijuna eura, a upravo se potonjem predviđa blistava budućnost.

Želim ostati izbornik, zašto ne? Grupa nije mogla biti teža
Želim ostati izbornik, zašto ne? Grupa nije mogla biti teža

- Imamo svoje šanse, pogotovo jer smo odigrali dobre utakmice protiv Francuske, a u zadnjem našem susretu pobijedili smo 2-1 u Stockholmu - rekao je Janne Andersson.

Juventus v Parma - Serie A - Allianz Stadium

Kako god, čeka nas sigurno pravi spektakl u, po mnogima, skupiti smrti ovogodišnje Lige nacija. 

Liga nacija kreće početkom rujna ove godine (3-5. rujna), a preostali terminu su 6-8. rujna, 8-10. listopada, 11-13. listopada, 12-14. studenog i 15-17. studenog ove godine.

Pobjednici skupina igrat će na završnom turniru u lipnju 2021. godine u jednoj od četiri zemlje koje će izboriti "Final Four",  a posljednjeplasirane reprezentacije iz svake skupine ispast će u Ligu B. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala
DERBY DELLA MADONNINA

VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala

Acerbi (18') i Thuram (49') zabili su za pobjedu Intera na 'gostujućoj' utakmici protiv Milana na San Siru. 'Nerazzuri' vode sa 17 bodova pet kola prije kraja u odnosu na gradskog rivala i slave 20. 'scudetto'