Obavijesti

Sport

Komentari 11

'Modrić je u Danskoj riješio sve, a Dalić se pita koga ću odabrati'

'Modrić je u Danskoj riješio sve, a Dalić se pita koga ću odabrati'

Razgovaram s Mbappeom. Pokušat ćemo ga pripremiti i da završimo ovaj dio natjecanja pobjedom protiv Hrvatske s Kylianom i drugim igračima koji su spremni, rekao je izbornik Francuske uoči susreta s Hrvatskom

VIDEO

Hrvatska u četvrtom kolu skupine A1 Lige nacija gostuje na Stade de Franceu kod Francuske. Uoči utakmice na konferenciji za medije govorio je izbornik 'tricolora' Didier Deschamps.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

specka pobjeda hrvatske 01:20

Kako sada stvari stoje, Francuzi će u nešto izmjenjenijem sastavu protiv Vatrenih.

- Ništa meni ne smeta. Prilagođavam se. Ne želim uzimati rizik s igračima, ako su umorni, ako imaju problema kao što je to slučaj i danas, 11 igrača koji će sutra početi moraju biti u najboljoj formi. Nemam sustav, između dvije utakmice se male stvari mijenjaju. Kraj je sezone, igrači su umorni. Događa se da imamo problema. Pozitivno je što sam htio dati svima priliku da igraju. Što se budućnosti tiče, to je dobra stvar. Možda neće biti ovako u rujnu, ali imamo odgovore na sve - rekao je Deschamps na početku.

Govorili ste da želite igrati s trojicom iza, sad ste sa četvoricom?

- Nisam toliko promijenio mišljenje. Imam različitih opcija, krenuo sam s najboljih 11 koje sam imao. Ne znači da postoji samo jedan sustav. Možda ćemo promijeniti sustav tijekom utakmice, ima i tih opcija. U dvije posljednje utakmice nismo igrali s trojicom, ne znači da sada nećemo. Vidjet ćemo prije velikog natjecanja. Normalno je da se sustavi igre prilagođavaju, želimo biti nepredvidivi za protivnika. Tri igrača neće trenirati, Diaby, Hernandez i SalibaBenzema Kamara treniraju odvojeno. Ostali, uključujući i Kyliana će trenirati sa svima.

Ulazak Mbappea bio je odlučujući u Austriji, ali imao je problema s ozljedom?

- Razgovaram s Kylianom kao i sa svakim drugim igračem. Naravno da Kylian nije 100 posto spreman, bilo je predviđeno da igra pola sata u prošloj utakmici. Pokušat ćemo ga pripremiti i da završimo ovaj dio natjecanja pobjedom protiv Hrvatske s Kylianom i drugim igračima koji su spremni. Hoće li igrati, ne mogu vam sada reći.

Kako napraviti selekciju igrača u tako malo vremena?

- Ne možemo se žaliti. Mi smo u istoj situaciji kao i druge reprezentacije. Igrači su umorni jer su imali duge sezone. Neki su se malo opustili jer su imali dosta pobjeda, neki su imali osobnih problema. Trojica igrača su morala otići, uključujući Hernandeza. Nemamo pravo na alibije. U svakom slučaju je teško igrati ovoliko utakmica u malo vremena. Cilj je da sutra pobijedimo Hrvatsku.

Konkurencija među stativama?

- Nema tu konkurencije, to su dva odlična golmana. I to je dobro za nas. Naprotiv, ako Hugo nastavi braniti kao u Tottenhamu, bit će sve u redu. No, treba dati priliku Mikeu. On je godinu i pol dana s nama i dobio je priliku što je važno za njega.

Koje su sličnosti Nkunkua i Griezmanna, njihove razlike?

- To su dva različita profila igrača. Nkunku je možda malo više prema naprijed, Griezmann gradi igru. Što se atletizma tiče, Nkunku ima vrlo dobar skok, ali može i Antoine biti dobar u tom dijelu igre. Christopher nije toliko igrao, ima velikih kvaliteta. Bio je više prema naprijed, zahtjevi nisu kada se igra u napadu ili u obrani.

Što po vama čini dobrog kapetana u Presnelu Kimpembeu?

- On je lider, ima iskustvo u reprezentaciji. Mogao sam izabrati nekog drugog, ali ispunio je svoju ulogu kada je dobio tu čast.

Izbornik Francuske spremao se otići s konferencije za medije, no morao je odgovoriti i na pitanja hrvatskih novinara.

Vaš komentar na utakmicu Danske i Hrvatske te koju postavu Hrvatske očekujete sutra?

- Zlatko Dalić se sigurno pita kojih će 11 igrača postaviti Francuska. Prvo poluvrijeme protiv Danske bilo je teško, bilo je izmjena. Bilo je teško, ušao je Modrić, dosta stvari je to promijenilo u sredini terena. Imali su više kontrole, bili su opasni. Tko će sutra igrati, vidjet ćemo. Imaju opcija, ali ima umora kod njih kao i kod nas. Ima i problema. Hoće li to biti ista ekipa kao u prošloj utakmici, vidjet ćemo.

Erlić i Šutalo debitirali za Hrvatsku, kako vam se čine mladi stoperi Hrvatske?

- To je više pitanje za mog kolegu Zlatka. To nije moja uloga da komentiram o protivničkim igračima. Imaju potencijala, ima opcija jasno, ali ne bih sudio o igračima druge ekipe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani