Obavijesti

Sport

Komentari 20

Di María zabio hat-trick nakon osam godina, Alves stao na gol

Di María zabio hat-trick nakon osam godina, Alves stao na gol
1

Dvije francuske momčadi su zabile najviše golova u 2018. među svim klubovima iz liga petice! Marseille upisao najveću pobjedu u zadnjih 70 godina

VIDEO

I bez Neymara, PSG je bez problema odradio gostovanja kod Sochauxa i pobjedom od 4-1 se plasirao u četvrtfinale domaćeg kupa.

Parižani su poveli nakon samo 50-ak sekundi igre. Draxler je doveo loptu pred šesnaesterac, poslao desno za Mbappéa koji je nabacio u petera odakle je Angel Di Maria glavom pogodio mrežu.

Domaći su uspjeli izjednačiti u 13. minuti, a strijelac je bio Martin nakon jedne loše reakcije Kurzawe i Verrattija u obrani. Prednost PSG-u je vratio Cavani u 28. minuti. Di Maria je poveo napad po lijevoj strani, Kurzawa je ubacio pred gol, a Urugvajac ju je dočekao na drugoj vratnici i ugurao u mrežu.

Uslijedila su dva Di Marijina pogotka čime je zaokružio svoj hat-trick. Najprije je zabio u 58. minuti nakon Verrattijevog dodavanja, a točku na i pobjede stavio je u 62. minuti nakon što je Cavanijev odbijanac pospremio u gol.

Prvi je to Di Marijin hat-trick u PSG-u u svim natjecanjima, ali i prvi od veljače 2010. godine kada je igrao u Benfici kojeg je zabio!

PSG je u 90. minuti ostao s desetoricom na terenu jer je isključen Trapp, a Emery je iskoristio sve izmjene pa je na gol morao stati Dani Alves! Iako se trebalo igrati još manje od minute, bilo je dramatično s obzirom na to da je domaća momčad morala izvesti slobodnjak. Srećom po PSG, blokirao ga je živi zid pa je Dani Alves utakmicu završio bez primljenog gola.

Četvrtfinale su dohvatili i Les Herebiers koji je s 3:0 pobijedio Auxerre, te Marseille koji je s uvjerljivih 9:0 potopio drugoligaša Bourg Peronnas.

Strijelci za Marseille su bili Luiz Gustavo koji je pogodio u devetoj minuti, Payet je bio strijelac u 12. minuti, Ocampos je postigao hat-trick, a pogađao je u 16., 48. i 71. minuti. Tri gola je zabio i Mitroglou (20., 40. i 81. minuta), a golijadu je iz jedanaesterca u 89. zaključio N'Jie.

Najveća je to pobjeda Marseillea nakon 70 godina! Posljednji put su s devet golova razlike pobijedili Chambery, 1948. su bili bolji s 10:1.

Zanimljivo, Francuzi imaju dvije vodeće momčadi u 2018. godini po broju postignutih pogodaka među pet najjačih europskih liga u svim natjecanjima. PSG je vodeći s 36 pogodaka u 2018. godini, a odmah iza njih je Marseille s 27 golova. Treće mjesto dijele Barcelona i Manchester City (24), a slijedi Real s 22 postignuta gola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani