Obavijesti

Sport

Komentari 7

'Diamantakos će biti pojačanje za Hajduk, ali bili bi mu i lošiji'

'Diamantakos će biti pojačanje za Hajduk, ali bili bi mu i lošiji'
10

U nastavku sezone Marko Livaja igra kao preporođen, u četiri utakmice zabio je četiri gola, sveukupno šest u grčkom kupu, u kome je praktično sam u uzvratnom susretu polufinala izbacio Aris...

VIDEO

Nije gotovo kad sudac kaže da je gotovo, nego kad to kaže Marko Livaja (26)! Hrvatski napadač obilježio je polufinale grčkoga kupa s dva rijetko viđena gola i preokretom kakvom se nitko nije nadao.

Livajin AEK je iz prvoga susreta imao prednost 2:1, no Aris je na svome terenu ušao u sudačku nadoknadu s 1:0 i još je Diguiny u 90+3' minuti zabio za 2-0. Veliko slavlje je moglo početi, no onda se ukazao Livaja, koji je u šestoj minuti sudačke nadoknade zabio za 2-1 i izborio produžetke, da bi u 102. minuti još jednom zakucao loptu u mrežu za 2:2 i prolaz u finale koje će se igrati na neutralnom terenu protiv pobjednika drugog polufinala Olympiakosa.

POGLEDAJTE VIDEO: Bakljada za Hajdukov rođendan

Pokretanje videa...

01:16
Livaja utrpao dva gola, njegova je momčad s tri igrača manje prošla u finale grčkog Kupa!
Livaja utrpao dva gola, njegova je momčad s tri igrača manje prošla u finale grčkog Kupa!

- Presretan sam zbog prolaza i načina na koji je izboren. Igrali smo dobru utakmicu ali smo bili na rubu ispadanja, na kraju smo kaznili njihovo prerano slavlje. Malo nam se posrećilo, vratilo nam se za neke susrete koje smo izgubili, i drago mi je da smo ušli u finale - kazao je Livaja, koji nakon korona pauze briljira, u četiri susreta zabio je četiri gola, čak šest je zabio u ovogodišnjem kupu, a od dolaska trenera Massima Carrere igra kao preporođen.

Champions League - Third Qualifying Round Second Leg - AEK Athens v Celtic

- Stvarno sam u dobroj formi u nastavku, u pauzi smo radili dosta individualno po programima koje smo dobili iz kluba a kad smo krenuli dosta smo radili na taktici i postavkama igre i vratili smo se utakmicama u boljem stanju nego što smo bili prije pauze. Ne iznenađuju me dobre igre i rezultati.

AEK je u završnici dobio čak tri crvena kartona, ali i s tri igrača manje su uspjeli izdržati i u šokantnoj utakmici doći do finala Kupa.
Malo je proradila vruća grčka krv, ali sve se brzo stišalo i primirilo. Najvažnije je da smo mi prošli dalje, ostalo će se zaboraviti... - nasmijao se Livaja, koga u finalu čeka ogled s Olympiakosom.

Celtic v AEK Athens - UEFA Champions League - Third Qualifying Round - First Leg - Celtic Park

- Vidjet ćemo gdje bi se finale uopće moglo igrati, spominje se Cipar, ali znate kako je u Grčkoj, još uvijek se ništa ne zna... Jedna je utakmica, neutralan teren i po meni neće biti favorita, iako su oni odlična momčad, osvojili su prvenstvo, igraju u završnici Europa lige protiv Wolverhamptona... Startali su u sezonu puno bolje i odvojili se, mi smo kiksali i to nas je koštalo borbe za naslov ali smo se s novim trenerom digli i pokušat ćemo osvojiti kup i izboriti se s PAOK-om za Ligu prvaka...

Livaja je zadovoljan svojim igrama i formom...

- Čim se dobro igra i pobjeđuje, dobro je, još kad idu i golovi... Stvarno sam sretan i zadovoljan, ne mogu se požaliti na ovu sezonu... Nisam znao što očekivati nakon korona stanke, ali ispalo je dobro. Pauzu sam proveo ovdje, u Grčkoj, u krugu obitelji, situacija je bila kao i kod nas u Hrvatskoj, moglo se vani i u kupovinu, a sve ostalo je bilo pod strogim mjerama. Obzirom da sam obiteljski tip i da ne izlazim previše, nije mi teško palo, a vrijeme smo uglavnom provodili u igri s kćerkicom...

Dobra forma napadača koji ulazi u zadnju godinu ugovora uvijek ostavlja otvorenim pitanje promjene sredine, no Livaja za sada ne razmišlja o odlasku iz AEK-a.

- Ne znam ni kad će sezona završiti, ni kad će početi nova, ni kad će biti prijelazni rok, tako da se nema smisla opterećivati još i s tim stvarima. I onako je sve na klubu. Oni drže sve u svojim rukama. Zadovoljan sam ovdje, igram, pobjeđujemo, zabijam golove, što bi još mogao poželjeti.

Europa League - AEK Athens vs FK Austria Wien

Možda povratak u krug kandidata izbornika Zlatka Dalića...

- Znate kako je kod nas, zabije netko dva gola i svi kažu: ''Imamo novog centarfora'' ili ''Imamo novu devetku''. A ja od početka sezone nisam odigrao ni jednu jedinu utakmicu na poziciji centarfora!? Igram ili na jednom ili drugom krilu, ili 'desetku', iza špice. Tako mi i najbolje odgovaram, i tu se najbolje osjećam. Bilo bi mi naravno drago da se vratim u reprezentaciju, ali o tome će odlučiti izbornik...

NK Bjelovar - Hrvatska

Livaja je jedan od onih koji ne propuštaju pogledati utakmice svog Hajduka, a zainteresirao se i raspitao o prinovi bijelih Dimitriosu Diamantakosu.

- Znam neke njegove suigrače iz kluba i reprezentacije i svi mi kažu da je dobar, borben, pravi centarfor, i da će sigurno pomoći Hajduku. Samo, kako igraju u zadnje vrijeme, njima bi i lošiji igrač pomogao... Gledao sam zadnju utakmicu iz Kranjčevićeve i nisam mogao doći sebi da se moj Hajduk brani protiv Lokomotive... Ne znam, ne sviđa mi se to, ali valjda će biti bolje. Mora... - zaključio je Livaja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica