Obavijesti

Sport

Komentari 62

Diaw navijače pozdravlja s tri prsta, Srbija po svoj prvi finale

Diaw navijače pozdravlja s tri prsta, Srbija po svoj prvi finale
3

Srbija je pod sadašnjim političkim uređenjem najbliže medalji bila u Turskoj 2010., kad je poražena u polufinalu od domaćina, a u utakmici za treće mjesto od Litve...

VIDEO

Jugoslavija je do 1991. godine osvojila tri zlatne medalje na svjetskim prvenstvima, a Savezna Republika Jugoslavija bila najbolja 1998. i 2002. godine. To je ujedno bila i posljednja titula kojom se istočni susjedi mogu pohvaliti s "mundobasketa", iako su bili blizu prije četiri godine u Turskoj. 

Teodosića i društvo tad je zaustavio domaćin u polufinalu s minimalnih 83-82, a bez medalje su ostali nakon poraza od Litve 99-88 u utakmici za treće mjesto. U Španjolskoj žele napraviti još poneki korak naprijed, predvođeni baš Teodosićem (12,6 koševa, 4,3 asistencije po susretu). 

- Jednostavno, igra košarku. Igra za momčad, igra za rezultat, igra za suigrače - pohvalio je svojeg beka Saša Đorđević

Francuzima uloga favorita

Izbornika Srbije iznenadio je prolazak Francuske među četiri najbolje reprezentacije na svijetu. 

- Španjolci su bili favoriti za zlato, ali očito kod njih nešto ne funkcionira. Francuzi su bolji kao ekipa, nama je čast što ćemo igrati protiv prvaka Europe. Želimo odigrati još jednu dobru utakmicu - rekao je Đorđević. 

- Mnogi su ih otpisivali jer im nedostaju važni igrači, ali oni su pobijedili domaćina. Prepustit ćemo im ulogu favorita - dodao je Nemanja Bjelica.

Francuzi su također puni samopouzdanja, pogotovo jer su utišali krcatu dvoranu u Madridu i ostavili Španjolce na -13 u četvrtfinalu (65-52). Ne igraju Parker, Noah, De Colo, Ajinca i Seraphin, pa je ulogu vođe na sebe preuzeo Boris Diaw. Odlično raspoložen uoči utakmice pozdravio je novinare iz Srbije - s tri prsta u zraku. 

- Nije me to nitko naučio, vidio sam da se tako pozdravljate - objasnio je za Kurir. 

Polufinalni ogled Srbije i Francuske počinje u 22 sata u Madridu. Poraženi već u subotu igra za treće mjesto protiv Litve, pobjednika čeka velika nagrada - borba s Amerikancima za svjetsko zlato u nedjelju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka