Obavijesti

Sport

Komentari 0

Didulica: Pokazao sam da se na mene može računati

Didulica: Pokazao sam da se na mene može računati
1

Golman AZ Alkmaara Joe Didulica na izniman se način vratio utakmicama. Bio je među najzaslužnijima za pobjedu kod NEC-a u 26. kolu

VIDEO

Jedan smo korak bliže naslovu. Pobijedili smo, dok su Ajax i Twente remizirali. Osim toga, pokazao sam svima da AZ može računati s Joeyem Didulicom, izjavio je u trećem licu jednine 31-godišnji vratar, koji je u dresu hrvatske reprezentacije upisao četiri nastupa.
- Kad mi je na početku sezone trener Van Gaal objavio da ću biti drugi golman, bio sam najrazočaraniji čovjek na svijetu. Sada mi je jako drago što ću i ja biti dijelom zaslužan za naslov prvaka koji, nadam se, nećemo propustiti osvojiti.
Didulica je u Nijmegenu upisao prve službene minute na golu od listopada 2006. godine, kada je u sudaru s veznjakom PSV-a Jasonom Culinom zaradio teški potres mozga. Počeo je trenirati tek nakon više od godine dana oporavka, a u potpunosti je bio spreman za igru tek uoči početka tekuće sezone. Priliku je napokon dobio nakon što se prvi vratar, 23-godišnji Argentinac Sergio Romero, samoozilijedio u svlačionici. Nakon domaćeg poraza od NAC-a prošlog četvrtka, kojem je pridonio vlastitom pogreškom, udario je šakom u zid i slomio kost u podlaktici.
- Nije bilo lako zamijeniti golmana koji je branio cijelu sezonu u izvrsnoj formi, obzirom da je primio samo 14 golova u 25 utakmica. Otkad sam shvatio da ću zaigrati, postao sam nervozan. Supruga je s djecom često napuštala naš dom samo da bih imao mira, da bih se mogao opustiti.
- Naravno da je Romero bijesan na sebe zbog gluposti koju je počinio, no drago mi je da sam dobro odradio posao. Poslao sam mu SMS poruku i zaželio sve najbolje. Nisam još stigao razgovarati s njim. Operirali su ga, a ja sam se morao pripremati za nastup. Osim toga, među nama je i jezična barijera. On još nije usavršio engleski, a ja ne govorim španjolski. U komunikaciji dijelimo svega dvadesetak riječi koje obojica razumijemo - ispričao je australski Hrvat o svom kolegi i konkurentu, golmanu koji je s olimpijskom reprezentacijom Argentine osvojio zlato na Igrama u Pekingu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu