Obavijesti

Sport

Komentari 8

Dijamantna liga: Blanka Vlašić i opet ispred konkurencije

Dijamantna liga: Blanka Vlašić i opet ispred konkurencije
1

Svjetska i europska prvakinja je bila daleko od svojih uobičajenih visina, no i s preskočenih 195 centimetara iz drugog pokušaja bilo dovoljno za trijumf u Rimu

VIDEO

Blanka Vlašić slavila je u skoku u vis na trećem ovosezonskom mitingu Dijamantne lige u Rimu. Za pobjedu je bilo dovoljno preskočenih 195 centimetara...

Svjetska i europska prvakinja je bila daleko od svojih uobičajenih visina, ali je u izostanku ozlijeđene Antoniette di Martino i preskočenih 195 centimetara iz drugog pokušaja bilo dovoljno za trijumf, drugi ovosezonski nakon Šangaja gdje je slavila sa 194 preskočena centimetra. 

Splićanka je prve preskakala 185 i 189 centimetara, dok je visinu 192 preskočila. Pokušala je po prvi put ove sezone probiti barijeru od dva metra, ali u sva je tri pokušaja bila neuspješna. Podsjećamo, lani je u Rimu Blanka preskočila letvicu na 203 centimetra visine i tako izjednačila rekord mitinga.

Drugo mjesto osvojila je Levern Spencer iz Svete Lucije, a treće Francuskinja Melanie Melfort. Obje su preskočile 192 centimetra.

Blanka je preskočenom visinom osigurala normu za Olimpijske igre u Londonu 2012.

Dijamantna liga, Rim, skok u vis (žene):

1. Blanka Vlašić (Hrv) 195 centimetara

2. Levern Spencer (Slu) 192

3. Melanie Melfort (Fra) 192

4. Vita Stjopina (Ukr) 192

5. Svetlana Školina (Rus) 192

Bolt se vratio pobjedom

Najbrži čovjek današnjice, jamajčanski sprinter Usain Bolt, pobijedio je na 100 metara na mitingu Dijamatne lige u Rimu sa rezultatom 9.91. Deset mjeseci vlasnik svjetskih rekorda na 100 i 200 metara nije nastupao, da bi na kraju u šlageru mitinga u Rimu u izravnoj borbi pobijedio sunarodnjaka i bivšeg svjetskog rekordera Asafu Powella.

Bolt je loše startao, ali je u samoj završnici ubacio u "petu brzinu" i uspio prestići Powella, te na kraju došao do pobjede s dvije stotinke bržim vremenom. Treće mjesto pripalo je europskom prvaku Francuzu Christopheu Lemaitreu.

Dijamantna liga, Rim, 100 metara (muški):

1. Usain Bolt (Jam) 9.91

2. Asafa Powell (Jam) 9.93

3. Christophe Lemaitre (Fra) 10.00

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica