Obavijesti

Sport

Komentari 20

Dilaver nabrijava 'modre': Koji strah?! Igramo na sve ili ništa!

Dilaver nabrijava 'modre': Koji strah?! Igramo na sve ili ništa!
1

Young Boyse poznajem, jaka su ekipa i naš su najbolji protivnik u ovim kvalifikacijama. Tamo je atmosfera na stadionima super, kaže Dinamov ofenzivac Izet Hajrović

VIDEO

Dinamo u srijedu od 21 sat igra protiv švicarskog Young Boysa u Bernu. To je posljednji korak prema Ligi prvaka, a uoči puta u Švicarsku svoje viđenje su dali Izet Hajrović i Emir Dilaver.

- Mislim da postoji svojevrsna razlika - Liga prvaka ili Europa liga. U prvoj su najbolje ekipe u Europi, a u drugoj nešto malo slabiji klubovi. Nije baš velika razlika, ali naš je cilj svakako najelitnije natjecanje. Young Boyse poznajem, jaka su ekipa i naš su najbolji protivnik u ovim kvalifikacijama. Tamo je atmosfera na stadionima super, nadam se da će sve proći dobro. Isto tako nadam se da će utakmica biti dobra ne samo za nas nego i za navijače. Trebamo biti pravi i dati sve od sebe. Vjerujem u našu kvalitetu - rekao je ofenzivac 'modrih'.

Pouzdani Dilaver smatra pak:

- Trudimo se. Znamo da su svi hrvatski predstavnici ispali iz kvalifikacija, žao nam je što nismo dignuli svi skupa hrvatski koeficijent. Što se tiče utakmice u Bernu, kod nas nema straha ni razmišljanja tko je favorit. Idemo na sve ili ništa i ne bojimo se.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Trener Nenad Bjelica još je jednom upozorio na snagu švicarskog prvaka.

- Sve sam saznao iako do Osijeka nisam ni pogledao Young Boyse. Imamo puno informacija o njima, znamo da su jako kvalitetna momčad, jako uigrana. Dugo igraju zajedno i nezgodni su na svom stadionu zbog umjetne trave i navijača. Bit će teško, kao i protiv drugih protivnika. Mislim da za dobar rezultat moramo biti stvarno perfektni - kazao je Bjelica, koji vidi Young Boyse kao blagog favorita.

- To je jako ozbiljna momčad, jako iskusna, za samo jednog ili dvojicu igrača može se reći da su malo mlađi. Dugo igraju zajedno i zbog umjetne trave i navijača favoriti su u prvoj utakmici. Ali mi smo se na takvoj travi već dobro snašli u Astani, tako da vjerujem da ni ovaj put neće biti problem.

- Što bi mogao biti adut Dinama? Nećemo im poručivati kako ih želimo iznenaditi, ali svakako imamo svoje šanse. Znamo gdje možemo biti opasni, iznenaditi protivnika i to treba pokazati na terenu.

- Ozljede? Svi su na raspolaganju koji su bili u ovim utakmicama s Astanom i Hapoelom. Budimir nije trenirao sve ove dane, u ponedjeljak se priključio momčadi, tako da možda nije u perfektnom stanju, ali vjerujem da može pomoći momčadi. Svi drugi su na raspolaganju, u formi i spremni za utakmicu.

Dinamovi Švicarci Hajrović i Gavranović nisu mogli pomoći savjetima, ali našli su "modri" neke informatore.

- Nisam s njima razgovarao o tome. Mi smo razgovarali o njima, dobili smo neke informacije iz Švicarske od prijatelja. Gavranović i Hajrović jesu Švicarci, ali ne znaju baš puno o toj momčadi. Lecjaks? Nismo ga pitali - zaključio je Bjelica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi