Sport

Komentari 102

Dilaveru dvije utakmice kazne, Hajduk mora platiti 75.000 kn

Dilaveru dvije utakmice kazne, Hajduk mora platiti 75.000 kn

Jradi i Ademi kažnjeni su jednom utakmicom suspenzije, Rene Poms s dvije, a Rijeka s čak 20.000 kuna jer su navijači vrijeđali suce. Dinamo će zbog navijačkih izgreda morati platiti 7000 kuna

Zbog faula na Darku Nejašmiću u derbiju protiv Hajduka i izravnoga crvenog kartona, igrač Dinama Emir Dilaver kažnjen je s dvije utakmice zabrane igranja u HNL-u i 4000 kuna, odlučio je disciplinski sudac lige Alan Klakočer.

Propustit će tako stoper "modrih" oglede protiv Istre na Maksmiru i Varaždina u gostima, ali će biti odmoran za utakmicu prvog kola skupine Lige prvaka protiv Atalante na Maksimiru, koja se igra između spomenute dvije utakmice.

Hajdukovac Bassel Jradi dobio je dva žuta kartona i kažnjen je s jednom utakmicom zabranom igranja i 3000 kuna, kao i Arijan Ademi, koji je oba kartona dobio na klupi.

Pomoćnik Nenada Bjelice Rene Poms zbog vrijeđanja suca također će propustiti sljedeće dvije utakmice "modrih" u domaćem prvenstvu, a treba i platiti 1000 kuna.

Zbog izgreda navijača Hajduk će u blagajnu HNS-a dati čak 75.000 kuna. U pitanju je paljenje 47 baklji (šest ubačeno na tartan-stazu, dvije na teren), tri dimne kutije, dva stroba (jedan na tartan-stazu) i osam topovskih udara, pedantno su izračunali u HNS-u.

Kako su izvijestili u priopćenju, na fotografijama akreditiranog novinara objavljenim u medijima zabilježen je i jedan navijač na sjevernoj tribini s maskom na licu, dvije upaljene baklje u rukama te u majici s neprihvatljivim natpisom.

Kazna je drastična, ali nije ni blizu najteže kazne koju su Splićani dobili zbog nereda u derbiju protiv Dinama u listopadu prošle godine, kad im je, uz 80.000 kuna, stadion zatvoren na četiri utakmice.

Dinamovi navijači upalili su četiri baklje i dvije bacili u teren, zbog čega će klub platiti 7000 kuna.

Rijeka je kažnjena s 20.000 kuna jer su njeni navijači tijekom utakmice protiv Intera (1-1) i nakon nje vrijeđali suce, a predstavnik kluba Renato Pilipović zbog ulaska u teren i prigovaranja sucima kažnjen je samo ukorom.

Inter je dobio 5000 kuna kazne zbog momčadskog prekršaja (osam žutih kartona.

Najčitaniji članci