Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
21 komentara

Dina Levačić preplivala kanal Molokai: Trebalo joj je 13 sati

Splitska dugoprugaška plivačica i prva Hrvatica koja je preplivala La Manche ostvarila je novi, nevjerojatan uspjeh. Ona je preplivala kanal Molokai dug 42 kilometra...

21 komentara

U utorak u ranim jutarnjim satima Dina Levačić započela je svoju nevjerojatnu avanturu, a već u popodnevnim satima Dina je na svom službenom Facebook profilu objavila kako je tu avanturu uspješno i završila nakon 13 sati.

Naime, Splitska dugoprugaška plivačica i prva Hrvatica koja je preplivala La Manche plivala je od otoka Molokai do otoka Oahu, na Havajima, a ta dionica duga je 42 kilometra. 

Dina se, osim s brojnim opasnim životinjama, borila i s jakim vjetrom zbog kojeg su nastajali veliki valovi, ali ništa ju nije sprječavalo da dođe do zacrtanog cilja. 

Osim što je ostvarila nevjerojatan uspjeh, Dina ima još jedan razlog za slavlje. Njezina baka slavi rođendan, a ona je odmah po završetku preplivavanja Molokai kanala iskoristila priliku te na Facebooku objavila sliku s opisom posvećenim baki.

Na brodu su Dinu pratili njezin brat i otac kao i kajakašica koja je cijelim putem bila tik uz nju. 

Po uzoru na sedam alpinističkih vrhova, u daljinskom je plivanju ustanovljeno "Oceans Seven." Nakon Molokai kanala, preostala četiri maratona iz "Oceans Seven," koje Dina Levačić također planira u budućnosti preplivati, su: Sjeverni kanal između Sjeverne Irske ŠkotskeGibraltarski kanal između Europe Afrike, kanal Tsugaru sjevernom Japanu i Cookov kanal u vodama Novog Zelanda.

 

Gepostet von Dina Levačić am Dienstag, 28. August 2018

 

Naši partneri pišu
Message