Obavijesti

Sport

Komentari 286

Odlični Riječani srušili Dinamo! Neva započeo, a Franko dovršio

Odlični Riječani srušili Dinamo! Neva započeo, a Franko dovršio

'Modri' su imali veliku priliku povesti iz penala na početku drugog dijela, ali odlično je to obranio Ivan Nevistić. Gosti su odgovorili najbolje kako su mogli. Prvo je zabio Lončar, a onda Andrijašević za veliko slavlje Riječana

Nije slutio Zoran Mamić da bi na početku 'proljetnog' dijela prvenstva mogao imati 'hladan tuš'! Nesalomljiva Rijeka slavila je na Maksimiru 2-0 (0-0), a veliku zaslugu za to ima golman Ivan Nevistić koji je obranio penal Petkoviću! Dinamo je zatim načeo Lončar, a završio Andrijašević za veliko slavlje gostiju.

Rijeka istaknula kandidaturu za naslov! O drugom golu bijelih u Maksimiru dugo će se još pričati
Rijeka istaknula kandidaturu za naslov! O drugom golu bijelih u Maksimiru dugo će se još pričati
Dinamo i Rijeka sastali se u zaostalom 6. kolu HT Prve lige

U prvom smo poluvremenu gledali raspucan susret, ali mreže se nisu tresle. Dinamo je od prve minute preuzeo inicijativu i prvi zaprijetio. Već je u četvrtoj minuti nakon ubačaja Leovca ispala lopta Nevistiću direktno u noge Ademija, ali kapetan Dinama nije uspio savladati mladog golmana Rijeke koji se iskupio za pogrešku. 

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje Riječana nakon ulaska u Europu

Pokretanje videa...

Rijeka slavi Europsku ligu 04:24

Riječani su pokušavali iz kontre i polukontre, ali nije to bilo previše opasno za Dominika Livakovića. Najveću je šansu za goste imao Sandro Kulenović, igrač Dinama na 'privremenom radu' u Rijeci, koji je u 25. minuti iskoristio pogrešku domaće obrane i izašao 'oči u oči' sa Livakovićem, ali je Livi pokazao zašto je reprezentativna jedinica.

Dinamo i Rijeka sastali se u zaostalom 6. kolu HT Prve lige

Nakon toga nastavili su domaći s opsadom riječkog gola, ali nisu uspjeli zabiti sve do 45. minute kad je nakon spuštanja glavom Lautitsena loptu u mrežu poslao Petković, ali nakon pregleda VAR snimke utvrđeno je da je Danac bio u zaleđu pa se na odmor otišlo s početnih 0-0.

Dinamov raspad sistema: Igra 'modrih' bila bolja od rezultata
Dinamov raspad sistema: Igra 'modrih' bila bolja od rezultata

Nakon uspavanih pet minuta nastavka, nesuđeni igrač Dinama Danijel Štefulj napravio je sumnjivi penal na Lirimu Kastratiju, međutim Duje Strukan pokazao je na bijelu točku, a ljudi iz VAR sobe nisu se javili. Loptu je uzeo Bruno Petković i pucao u donju desnu stranu gola, ali odličnom je reakcijom to skinuo Ivan Nevistić i ostavio Rijeku 'na životu'!

Dinamo i Rijeka sastali se u zaostalom 6. kolu HT Prve lige

Nedugo nakon toga požutio je baš Štefulj i zbog toga će propustiti utakmicu za vikend protiv Varaždina. A nisu ni slutili 'modri' koliko će žaliti za tim penalom jer je povela Rijeka u 66. minuti! Desnu je stranu nakon odlične lopte probio Menalo i zavrnuo u sredinu, a tamo je natrčao Lončar i matirao nemoćnog Livakovića!

Bio je to šok na Maksimiru, odnosno samo uvod u još veći šok kad je Franko pogodio za 2-0! Bilo je to pet minuta kasnije u jednoj prekrasnoj momčadskoj akciji iz polukontre, a na kraju je lopta završila kod Andrijaševića koji je 'probio' nemoćnog Livakovića za veliko slavlje gostiju.

Dinamo i Rijeka sastali se u zaostalom 6. kolu HT Prve lige

Nisu 'modri' imali odgovor na ovakvu igru Riječana koji su zaslužili ovu pobjedu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
6. KOLO HNL-A 18:05 , STADION MAKSIMIR, ZAGREB
Dinamo
0 : 2
Rijeka
66' Lončar, 71' Andrijašević
Sortiranje događaja
90' NADOKNADA

Igrat će se četiri minute sučeve nadoknade.

82'

Smirili su Riječani susret, a mogao je sve riješiti Robert Murić u španerskom stilu! Pucao je 'iz zgloba', Leovac to nije ni očekivao, a lopta je prohujala pokraj desne stative! Bio bi tu nemoćan Livaković, ali ovako nije morao reagirati.

71' GOL RIJEKA 0-2

Kakav šok na Maksimiru! Polukontru su potegnuli Riječani i izigrali malobrojnu domaću obranu, a zatim je Franko Andrijašević probio nemoćnog Livakovića! Kakav 'blitzkrieg' Riječana, a sve je izgledalo savršeno za 'modre' kad im je dosuđen penal, no ubrzo im se sve srušilo.

66' GOL RIJEKA

Kakav gol Riječana! Odgovorili su nakon promašenog penala Dinama na najljepši mogući način! Desnu je stranu nakon odlične lopte probio Menalo i zavrnuo u sredinu, a tamo je natrčao Lončar i matirao nemoćnog Livakovića! Kakav šok na Maksimiru! 

58'

Zaprijetio je Menalo na drugoj strani, ali obranio je to Livaković bez većih problema. Na drugoj je strani žuti karton zaradio Štefulj, a to je njegov treći, pa će propustiti utakmicu protiv Varaždina za vikend.

Komentari 286