Obavijesti

Sport

Komentari 25

Dinamo dodatni motiv? Hajduk je dovoljno velik sam za sebe...

Dinamo dodatni motiv? Hajduk je dovoljno velik sam za sebe...
1

Neprihvatljivo mi je da nam bilo tko drugi, uvažavajući Dinamo, bude veći motiv od onoga što mi sami jesmo. Hajduk je dovoljno velik sam za sebe, kaže trener Hajduka Željko Kopić.

VIDEO

U najavi susreta protiv Cibalije, koji se igra sutra u 20 sati na Poljudu, trener Hajduka Željko Kopić najavio je kako od svojih igrača traži maksimalni angažman i koncentraciju samo na tu utakmicu, da im u mislima ne bude nedjeljni derbi s Dinamom.  

Na koga sigurno ne možete računati?

- Carbonieri Memolla i Almeida još uvijek nisu spremni za natjecateljski ritam, a Mijo Caktaš ima tri žuta kartona. Carbonieri je ušao u ritam treninga s momčadi, ali još uvijek je to dozirano, ne ide u duele u pravom intenzitetu. Nisam siguran koliko će to još potrajati, to ima veze i s objektivnim stanjem ozljede, ali i subjektivnim doživljajem ozljede. To je na igraču. Memolla je u najboljem stanju, on trenira maksimalnim intenzitetom i blizu je optimalnom stanju. Hugo još uvijek osjeća bolove u slomljenom prstu, očekivali smo da to bude kraće, ali još nije u treningu s nama. 

Iz Cibalije najavljuju da dolaze u Split po bodove spasa?

- Oni su u borbi za opstanak i sigurno da nastoje doći do nekakvog rezultata ma gdje igrali. Imaju oni pravo na svoja očekivanja, a na nama je da na našem stadionu, pred našim navijačima, uđemo u utakmicu na najvišoj razini, da igramo dobar nogomet i pobijedimo.

Jeste li gledali utakmicu Cibalije i Dinama?

- Gledao sam, Cibalija protiv svih iz gornjeg dijela tablice nastoji čvrstim blokom i brzim otvaranjem kontra napada doći do svoje prilike. Imali su ih i protiv Dinama, nastojat će tako i ovdje, ali mi ćemo se pripremiti da uz dobru igru napravimo rezultat koji svi očekujemo.

Navijači dolaze u velikom broju, osjećate li dodatni pritisak da ih dobrim igrama privučete što više?

- Pritisak je svakodnevan i ne osjećam neki dodatni pritisak. Svi mi u klubu imamo pregršt motiva do kraja sezone, bilo bi mi drago radi kluba, navijača, tradicije da ih dođe što više, ali ja se bavim momčadi, da ona bude na potrebnoj razini, tako da svi oni koji dođu, bez obzira na broj, budu zadovoljni onim što će vidjeti. 

Razmišljate li barem malo o Dinamu?

- Svjestan sam da za vikend dolazi Dinamo. Nisam nikad bio sudionik takve utakmice na Poljud, ali znam što se igračima vrti u glavama. No isto tako znaju i oni da, od kad sam došao za trenera, fokus mora biti na prvoj sljedećoj obavezi. Vjerujem da ćemo biti koncentrirani na Cibaliju, pa ćemo tek onda misliti na Dinamo. 

Dobra predstava protiv Cibalije napunila bi samopouzdanje igračima i podigla broj gledatelja u derbiju?

- Ne želim tako razmišljati. Dres Hajduka, Cibalija, i oni koji doći na tribine su nam najveći motiv. Neprihvatljivo mi je da nam bilo tko drugi, uvažavajući Dinamo, bude veći motiv od onoga što mi sami jesmo, Hajduk je dovoljno velik sam za sebe.

Je li promjena trenera donijela pozitivan šok za Cibaliju?

- Kad si u klubu iz donjega doma, nestabilnosti i presing su svakodnevni. Promjena trenera su također svakodnevica u našem nogometu. Neće to biti drugačije igra nego ranije, trenera Rupnika znam, radio je dobar posao i u Trećoj ligi, respektiram i njega i njegov rad, ali na nama je da pripremimo utakmicu i budemo na najvišoj mogućoj razini. 

Kakvu bi poruku poslali navijačima?

- Nemam neke posebne poruke. Za mene je uvijek isto, svi mi koji smo u stožeru i svi igrači Hajduka želimo biti na najvišoj razini davanja i hrabrosti, bez obzira protiv koga se igra, i da svi koji dođu vide da idemo u dobrom smjeru.

Koliko je hendikep neigranje Caktaša?

- Mijin proces dolaska u formu ide u dobrom smjeru, pokazuje kvalitetu dolaska iz drugoga plana, dolazi u završnicu, konkretan je, i od njega očekujem još i više u segmentu organizacije igre, da donese prevagu. Što se tiče izostanka, ammo dosta igrača u kadru i to je prilika da se dokažu.

Gyurcsó je dobro zamijenio Ercega?

- Kad je stigao, nije bio u optimalnom stanju, u Poljskoj je igrao u donjem dijelu tablice, nije ni participirao, pa sam inzistirao da mu se da malo vremena. Dobro je radio, bilo je i oscilacija u izvedbi i formi, ali on ide u pravom smjeru, pa od njega i od Caktaša očekujem daljini iskorak u ovih mjesec i pol dana...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu