Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

Dinamo kaznio Tomića, no nije otkrio 'cijenu rasizma'

Nogometaš koji je na treningu vrijeđao Francka Guelu na rasnoj osnovi, Ante Tomić, jednom bi želio postati predsjednik Dinama

S. Strukić
Foto: S. Strukić
7 komentara

Tko te j... crnčugo, rekao je Ante Tomić svom suigraču Didyju Gueli na treningu. Trener Dinama reagirao je tako da je igrača iz Obale Bjelokosti potjerao s treninga, a Tomićeve riječi u Dinamu su okarakterizirali kao verbalni delikt.
- Tomić će biti novčano kažnjen zbog verbalnog delikta - rekao je trener Ivanković, a igrač je uskoro kažnjen. No koliki će iznos Tomić morati izdvojiti zbog vrijeđenja nije otkriveno.
U Dinamu su igrali Kostarikanac Medford, Japanac Miura, Nigerijac Okwaraji... Bili su tu Peruanci, Nijemci, Kamerunci... I Dinamo i grad Zagreb uvijek su bili otvoreni prema svima. Rasizma nije bilo. I  Uprava ne bi trebala šutjeti. Upravo stoga, javnost ima pravo saznati koliko će biti kažnjen čovjek koji je na rasnoj osnovi vrijeđao suigrača.
- Ne, to je interna stvar. Ponavljam, kaznit ćemo ga, ali novčano - nije se dao Ivanković. Drugim riječima, rasizam u Dinamu ima svoju cijenu. Svjetska nogometna federacija “bori” se na sve načine kako bi iskorijenila rasizam, igrači se kažnjavaju na “rigorozne” načine. Ante Tomić je vrlo pristojan i dobro odgojen dečko. U početku je bilo teško za povjerovati da je upravo on - rasist. Završava ekonomski fakultet i predsjednik Barišić i njegova supruga ga obožavaju.
- Za 20 godina bit ću predsjednik kluba - rekao je Tomić.

 

Naši partneri pišu
Message