Obavijesti

Sport

Komentari 7

Dinamo kaznio Tomića, no nije otkrio 'cijenu rasizma'

Dinamo kaznio Tomića, no nije otkrio 'cijenu rasizma'
1

Nogometaš koji je na treningu vrijeđao Francka Guelu na rasnoj osnovi, Ante Tomić, jednom bi želio postati predsjednik Dinama

VIDEO

Tko te j... crnčugo, rekao je Ante Tomić svom suigraču Didyju Gueli na treningu. Trener Dinama reagirao je tako da je igrača iz Obale Bjelokosti potjerao s treninga, a Tomićeve riječi u Dinamu su okarakterizirali kao verbalni delikt.
- Tomić će biti novčano kažnjen zbog verbalnog delikta - rekao je trener Ivanković, a igrač je uskoro kažnjen. No koliki će iznos Tomić morati izdvojiti zbog vrijeđenja nije otkriveno.
U Dinamu su igrali Kostarikanac Medford, Japanac Miura, Nigerijac Okwaraji... Bili su tu Peruanci, Nijemci, Kamerunci... I Dinamo i grad Zagreb uvijek su bili otvoreni prema svima. Rasizma nije bilo. I  Uprava ne bi trebala šutjeti. Upravo stoga, javnost ima pravo saznati koliko će biti kažnjen čovjek koji je na rasnoj osnovi vrijeđao suigrača.
- Ne, to je interna stvar. Ponavljam, kaznit ćemo ga, ali novčano - nije se dao Ivanković. Drugim riječima, rasizam u Dinamu ima svoju cijenu. Svjetska nogometna federacija “bori” se na sve načine kako bi iskorijenila rasizam, igrači se kažnjavaju na “rigorozne” načine. Ante Tomić je vrlo pristojan i dobro odgojen dečko. U početku je bilo teško za povjerovati da je upravo on - rasist. Završava ekonomski fakultet i predsjednik Barišić i njegova supruga ga obožavaju.
- Za 20 godina bit ću predsjednik kluba - rekao je Tomić.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu