Obavijesti

Sport

Komentari 25

Grad, klub i navijači zaslužili su Ligu prvaka, donijet ćemo je

Grad, klub i navijači zaslužili su Ligu prvaka, donijet ćemo je
20

"Modri" su optutovali na uzvrat play-offa Lige prvaka protiv Rosenborga (utorak, 21 sat). "Idemo na pobjedu, nemamo drugog izbora", naglasio je trener Dinama Nenad Bjelica

VIDEO

Pozivam na optimizam. Imamo dobar rezultat, što ništa ne znači. Čeka nas puno posla, ali vjerujem da smo spremni i da ćemo ponoviti utakmicu iz Zagreba, rekao je trener hrvatskog prvaka Nenad Bjelica.

Nogometaši Dinama u utorak od 21 sat na stadionu Lerkendal u Trondheimu brane 2-0 iz prve utakmice play-offa Lige prvaka protiv Rosenborga, u pokušaju da sedmi put dohvate najelitnije klupsko natjecanje.

"Modri" su odmorni jer za vikend nisu imali utakmicu protiv Rijeke, koja je zbog europskih obveza obiju momčad odgođena za prosinac, a dan uoči utakmice avionom polijeću za norveški grad Trondheim.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

03:24

Neće biti puno promjena

Rosenborg je u subotu u prvenstvenoj utakmici pobijedio Stabaek 3-2.

- Vidjeli smo tu i sve druge utakmice koje su igrali kod kuće. Pokazuju veliku snagu kad igraju kod kuće, ali spremni smo. Vjerujem da ćemo ponoviti utakmicu iz Zagreba ili onu iz Budimpešte i imamo šansu za prolazak. Zahtijevat ćemo angažiranost i idemo na pobjedu, nemamo drugog izbora - dodao je.

"Modri" ne bi trebali puno mijenjati u odnosu na prvu utakmicu.

- Momčad je pokazala dobru formu, neće biti puno promjena, ako ih uopće bude.

- Kakav Rosenborg očekujem? Sličan kakav su igrali i protiv Stabaeka, Bate Borisova i protiv nas. Jaki igrači na krilima, neugodan centarfor, dvojica igrača koji dolaze iz drugog plana i mogu biti opasni.

Za razliku od Norvežana, Dinamo nije imao utakmicu za vikend.

- Da smo je imali, mijenjao bih 11 igrača i to bi bio napor samo za trenera, a ne za igrače. Naravno da smo se mogli u miru pripremati. Imali smo utakmicu protiv Sesveta da držimo igrače koji nisu igrali u srijedu u natjecateljskom ritmu. Naravno da nije bila važnost kao što bi bila protiv Rijeke, ali vjerujem da smo spremni - zaključio je Bjelica.

Nikad nismo igrali na neriješeno

Bruno Petković bio je sjajan u prvoj utakmici, izborio je i zabio penal u ranoj fazi i stvarao probleme Norvežanima.

- Ne vjerujem da će u uzvratu biti pretjerano drugačije. Sigurno imaju imperativ zabiti najmanje dva gola i sigurno će krenuti ofenzivnije nego u Zagrebu. S naše strane ne mijenja se apsolutno ništa i idemo što mirnije osigurati prolazak - kaže napadač "modrih".

Bez obzira na prednost 2-0, Dinamo ne želi čuvati rezultat.

- U svakoj utakmici s trenerom razrađujemo taktiku kako da pobijedimo. Nikad nismo išli na neriješen ishod, idemo na pobjedu i dat ćemo sve od sebe da je i ostvarimo.

Ne mogu nas iznenaditi

Trener Rosenborga Eirik Horneland nakon prve utakmice pohvalio je Brunu rekavši kako im je radio najviše problema i da ga nikako nisu mogli zaustaviti. Hoće li se što promijeniti u uzvratu, upitali su novinari Petkovića.

- Ne vjerujem da će se bazirati kako zaustaviti jednog igrača, mislim da je prioriret kako da zabiju i da će biti fokusirani na ofenzivu. Ne opterećujem se hoće li me čuvati više ili ne. Tu sam da odradim svoj posao i vjerujem u pozitivan ishod.

Rosenborg mora ići po golove, a to bi Dinamu, posebno Petkoviću, moglo otvoriti dosta prostora.

- U teoriji je tako. Trener je odličan, mi smo momčad koja igra ofenzivno, ali ako imate preventivu, gdje obrambeni igrači zatvore sve prilaze, ne mora značiti da ste otvoreni. Ovaj rezultat jamči dobru utakmicu i naša kvaliteta morala bi presuditi.

U čemu bi Norvežani mogli iznenaditi Zagrepčane?

- Nismo u njihovoj svlačionici pa ne znamo. Imaju svoje ideje, ali ne vjerujem da nas mogu nečim iznenaditi - zaključio je Petković.

Svaka sitnica može biti odlučujuća

Amer Gojak u prvoj je utakmici ušao u nastavku.

- Ovaj grad, klub i navijači zaslužuju Ligu prvaka i potrudit ćemo se dovesti im to u Zagreb. Jedva čekamo svi tu utakmicu, idemo tamo kao da je 0-0. Treba zabiti što prije gol i završiti posao - kaže bosanskohercegovački reprezentativac.

- Hoću li započeti utakmicu? Ništa se još ne zna. Dobro smo se pripremili, ukazao nam je sve što nas čeka, trebamo samo prenijeti na teren i to je to - dodao je.

I Gojak smatra kako nema prostora za opuštanje.

- Imamo iskustvo u ovakvim utakmicama i znamo i sami da i svaka, najmanja sitnica može biti odlučujuća. Znamo kako igrati u ovoj utakmici i to ćemo i pokazati - zaključio je Amer.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu