Obavijesti

Sport

Komentari 2

'Dinamo me nije ni zvao, a u Mariboru sam bio na praksi'

'Dinamo me nije ni zvao, a u Mariboru sam bio na praksi'
1

Potpisao sam na dvije godine, ovo je sigurno veliki iskorak i veliki izazov u mojoj karijeri, rekao nam je Sergej Jakirović, koji se s čelnicima slovenskog kluba sve dogovorio preko mobitela

VIDEO

Sergej Jakirović (43) u karijeri je vodio Sesvete i Goricu, a od četvrtka navečer ima novi posao. Postao je trener Maribora, koji je četvrti u slovenskom prvenstvu i za Olimpijom zaostaje sedam bodova. Ako se liga i nastavi, teško će do naslova prvaka.

- Do kraja prvenstva je 11 kola, tako da ne odustajemo. Nadam se kako ćemo na kraju ipak stići Olimpiju i biti prvaci. Tamo očito imaju i financijskih problema. Kod nas u Mariboru su igrači potpisali smanjenje - javio nam se Jakirović i nastavio:

- Potpisao sam na dvije godine, a pregovori su trajali posljednja dva mjeseca. Maribor je vodio njihov legendarni Darko Milanič, a mi smo pregovarali otkako sam ja otišao iz Gorice. Nisam mogao ići tamo zbog korona virusa, sve smo dogovorili preko mobitela.

Spominjao se Jakirović i kao trener Dinama II.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Spominjao se jesam, ali na kraju do nikakvog kontakta između mene i Dinama nije bilo. Nije došlo do toga. S Nenadom Bjelicom sam se čuo nakon svega. Može biti ponosan na uspjehe s Dinamom, a Igoru Jovićeviću želim puno sreće. Mislim da je on dobar nasljednik Nenada Bjelice. S Igorom sam se prvi put susreo prije dvadeset godina kad smo bili na probi u Kini. Pratimo jedan drugog godinama i podrška smo si. Želim mu uspjehe na klupi Dinama - rekao je Jakirović i vratio se na Maribor.

- Ovo je za mene sigurno jedan veliki iskorak i izazov u karijeri. Ovdje su radili mnogi hrvatski treneri, Ante Čačić, Kruno Jurčić. Stipe Balajić je igračka legenda kluba. Hrvati su ovdje ostavili veliki trag. S Mariborom sam igrao dok sam bio trener Gorice, lani sam ih dolazio gledati uživo u pretkolu Lige prvaka protiv švedskog AIK-a, a ovdje sam bio i na praksi prije dvije godine kad sam stjecao Uefa PRO licencu. Baš sam bio u Mariboru i na praksi kod bivšeg trenera Milaniča - kaže Jakirović.

Maribor je najveći slovenski klub. Igrao je u skupinama Lige prvaka. 

- Zlatko Zahovič je otišao iz kluba, nakon 13 godina više nije sportski direktor. Sin Luka mu i dalje igra u napadu, a od Hrvata je tu u klubu sad Špiro Peričić, kojega znam iz naše druge lige. Bio je kapetan Dugopolja - rekao je Jakirović.

U Sloveniji bi se prvenstvo sigurno trebalo nastaviti, situacija je slična kao i kod nas.

- Tri su termina za početak, 23. svibnja, 30. svibnja i 6. lipnja. Mislim da bi se moglo nastaviti 30. svibnja. Čekam da ovo prođe, da dobijemo dozvolu za treninge i krenemo u borbu za naslov - rekao je za kraj bivši trener Gorice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak

PSG je izborio polufinale Lige prvaka nakon što je slavio preokretom na Montjuicu. Barcelona je povela preko Raphinhe, ali je sve promijenio crveni karton Arauja, nakon čega je PSG zabio četiri gola za prolaz