Obavijesti

Sport

Komentari 241

'Nestašvili' u tri minute: Ćorić namjestio pa zabio za ovacije...

'Nestašvili' u tri minute: Ćorić namjestio pa zabio za ovacije...
31

Zagrebački Dinamo pobijedio je Dinamo iz Tbilisija 2-0 pred oko 15.000 navijača na Maksimiru. Ante Ćorić je briljirao, namjestio je prvi gol i zabio drugi, sve to u nepunih 180 sekundi

VIDEO

Dinamo je napravio veliki korak prema četvrtom pretkolu Lige prvaka. "Modri" su na Maksimiru pred 15 tisuća navijača pobijedili Dinamo iz Tbilisija 2-0 u prvoj utakmici trećeg pretkola. Uzvrat u Tbilisiju igra se u utorak 2. kolovoza. Ta će utakmica početi u 19 sati. Gruzija je dva sata ispred Hrvatske. 

Zagrepčane je do pobjede vodio domaći dečko, Ante Ćorić, koji je pred kraj prvog poluvremena, u nepune tri minute asistirao Soudaniju pa zabio za 2-0.

Dinamo bi prolaskom u četvrto pretkolo Lige prvaka automatski osigurao Europsku ligu i najmanje šest utakmica u skupini. Ako "modri" izbace Gruzijce, vjerojatno neće biti nositelji u posljednjem pretkolu Lige prvaka.

Nova formacija i maestro Ante

Cico Kranjčar počeo je u 4-2-3-1 formaciji, s jednim velikim iznenađenjem. Na klupi je ostao iskusni Gordon Schildenfeld, a na terenu je bio mladi Filip Benković.

I oduševio je svojom predstavom protiv Gruzijaca.

- Benković je bio sjajan, kao i zadnju utakmicu kad sam ga uveo. Zaslužio je prvih 11. Time ne umanjujem vrijednost Schife koji će biti dio momčadi svojom kvalitetom i sigurnošću. Svi su nam potrebni. Benković je mlad igrač koji ima kvalitetu i ulijeva povjerenje stabilnošću u igri. Neka mu ovo bude poticaj za ubuduće - rekao je Cico Kranjčar.

Antolić i Machado igrali su na pozicijama zadnjih veznih, ali Antolić je već u devetoj minuti ostao bez partnera. Portugalac je morao van zbog ozljede i Cico je podigao Juniora Fernandesa. To je značilo da se Rog vraća s krila u vezu, a Fernandes se prebacio lijevo. 

Cico je ulogu ofenzivnog veznjaka dao Anti Ćoriću i nije pogriješio. Ante je bio najbolji Dinamov igrač i nakon početne uspavanke, najzaslužniji je za potop Gruzijaca u tri minute.

Dinamova dva gola pred kraj prvog dijela potpisao je upravo mladi Ćorić koji je prvo majstorski prebacio obranu gostiju i asistirao Soudaniju za 1-0 u 39. minuti da bi tri minute kasnije ispratio kontru i na dodavanje Juniora Fernandesa zabio za 2-0. 

Prije tih golova niti jedna momčad nije napravila nešto posebno, Gruzijci čak nisu pucali ni u okvir, a ni zagrebački Dinamo nije bio puno bolji.  

Nakon pola sata igre bez akcije s tribina su se čuli prvi zvižduci, no Soudani i Ćorić su ih utišali i osigurali Dinamu miran odlazak na odmor. 

Dinamo je u nastavku pritisnuo i bio je bliže 3-0, nego Gruzijci smanjenju vodstva. "Modri" su imali nekoliko dobrih šansi, a Cico je ubacio Henriqueza i Jonasa koji je predstavio maksimirskog publici u solidnom izdanju.

Kako Dinamo može do statusa nositelja

Dinamo je, ako prođe Gruzijce, siguran putnik u Europsku ligu. No "modri" pikiraju na Ligu prvaka. Za to će trebati proći i četvrto pretkolo, a tu ga čekaju daleko ozbiljniji protivnici.

Za razliku od prošle sezone, teško da će sreća pomaziti hrvatskog prvaka i lansirati ga među nositelje. Dinamo je trenutno osmi klub u kvalifikacijama po koeficijentu, a to znači kako bi u trećem pretkolu trebala ispasti barem tri kluba s boljim koeficijentom.

Olympiakos, Viktoria Plzen, Red Bull, Celtic, APOEL, BATE i Legia imaju bolji koeficijent od "modrih" i od tih sedam klubova tri moraju kiksati kako bi Dinamo bio nositelj.

Dinamo srušio imenjaka nakon 49 godina

Zagrebački klub kroz svoju povijest igrao je šest europskih utakmica protiv klubova s istim imenom i slavio je tek jedanput. Do ove večerašnje utakmice.

Bilo je to u pohodu na Kup velesajamskih gradova 1967. godine, a pao je rumunjski Dinamo Pitesti. Nakon toga Dinamo je četiri puta igrao protiv imenjaka iz Kijeva, jedanput je remizirao i triput izgubio. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 241
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...