Obavijesti

Sport

Komentari 67

Dinamo na imenjaka iz Gruzije, moguća odgoda derbija u Splitu

Dinamo na imenjaka iz Gruzije, moguća odgoda derbija u Splitu
1

Dinamo Tbilisi odigrao je 1-1 protiv Alaškerta u uzvratu i s ukupnih 3-1 prošao u 3. pretkolo Lige prvaka. Gruzijci čekaju boljeg iz utakmice zagrebačkog Dinama i Vardara

VIDEO

Gruzijci su izuzetno talentirani nogometaši. Sovjeti su uvijek imali barem petoricu Gruzijaca u reprezentaciji. No pričekajmo da jedan i drugi Dinamo prođu, rekao je novi šef omladinske škole u Maksimiru, Ivo Šušak, koji je trenirao Dinamo Tbilisi.

Jedan Dinamo je prošao. Gruzijci su nakon 2-0 u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka protiv armenskog Alaškerta odigrali 1-1 u uzvratu i prošli u treće pretkolo gdje ih čeka bolji iz utakmice zagrebačkog Dinama i makedonskog Vardara.

"Modri" su slavili 2-1 u Skoplju, a uzvrat je sutra (srijeda) na Maksimiru.

Kad nisam mogao za zagrebački Dinamo, igram za gruzijski

Dinamo Tbilisi prema Transfermarktu vrijedi 7,6 milijuna eura, gotovo devet puta manje od zagrebačke momčadi. Za Gruzijce igra i jedan Hrvat, Matija Špičić.

Prošle sezone Špičić je odigrao 17 utakmica za Osijek u HNL-u, igra na poziciji lijevog beka. Igrao je još za Zagreb, Istru i Osijek, a jedan je od rijetkih koji su uspjeli u jednoj sezoni dvaput pobijediti Dinamo. U dresu Zagreba 2009. pobijedili su i u Kranjčevićevoj i u Maksimiru. Dvaput po 1-0.

- To nikad neću zaboraviti. Nema puno igrača ni momčadi koje se mogu pohvaliti da su dvaput u jednoj godini pobijedili Dinamo. Zapravo, imam poprilično dobar omjer protiv Dinama - rekao je Špičić za 24sata.

- Rođeni sam Zagrepčanin i naravno da navijam za Dinamo. Zavolio sam ih kao dijete i to je prva ljubav. Eto, kad već nisam mogao igrati za zagrebački Dinamo, igram za gruzijski - rekao je Matija, čija će obitelj doći na utakmicu u Zagrebu.

- Za koga će navijati roditelji? Ha, ja se nadam da će za sina, ne za “modre” iako su dinamovci - kaže kroz smijeh Matija.

Dinamo dominira kao - Dinamo

Gruzijski Dinamo suvereno vlada u prvenstvu kao i zagrebački imenjak. Dinamo Tbilisi aktualni je pobjednik prvenstva i kupa, a u zadnje četiri godine osvojio je sva prvenstva i kupove osim titule prvaka 2015. godine. 

Tada je prvenstvo u Gruziji osvojila Dila Gori, koja je dvije godine ranije izbacila Hajduk u trećem pretkolu Europske lige.

Dinamo iz Tbilisija nakon dugo vremena čeka pravi rezultat u Europi.

Još tamo 70-ih i 80-ih godina izbacivao je Inter, Napoli, Liverpool, a 1981. je osvojio Kup pobjednika kupova.

Kazahstanski Aktobe i azerbajdžanska Gabala bili su prejaki 2014. i 2015. pa je Dinamo pao već na prvom europskom koraku, no ove godine dočekali su Alaškert i rezervirali utakmicu protiv Zagrepčana.

Odgađa se derbi Hajduka i Dinama?

Prve utakmice trećeg pretkola Lige prvaka na rasporedu su 26. i 27. srpnja, a uzvrati su 2. i 3. kolovoza. Ako ne bude iznenađenja i Dinamo prođe Vardar u srijedu, igrat će protiv imenjaka iz Gruzije, a još se ne zna termin utakmice.

Ako to bude 26. srpnja, velika je vjerojatnost da utakmica bude odgođena jer samo dva dana prije toga na rasporedu je derbi na Poljudu.

Iako je Hajduk već pustio ulaznice u prodaju, a HNL je delegirao suce, povjerenik za natjecanje Josip Brezni potpisao je obavijest na kojem uz utakmicu Hajduk - Dinamo stoji oznaka "moguća odgoda".

Već se zna i termin u kojem bi se utakmica mogla odigrati, a to je 10. kolovoza.

Albanska zastava u Beogradu, Zvezda prošla nakon preokreta

Crvena zvezda slavila je protiv malteške Vallete 2-1 i to nakon što su Maltežani poveli u Beogradu. Gosti su protiv blijede Zvezde imali i zicer za 2-0, ali nisu zabili.

Zvezdini navijači obojali su tribinu u albanske boje uz natpis UEFA, aludirajući na članstvo Kosova u Uefi i Fifi i nastup samostalne države Kosovo u kvalifikacijama za SP 2018. godine.

Od Europe se oprostio i posljednji BiH predstavnik. Zrinjski je izgubio na gostovanju u Varšavi od Legije 2-0.

Uzvratne utakmice 2. pretkola Lige prvaka:

Alaškert (Arm) - Dinamo Tbilisi (Gru) 1-1 (1-3)
Liepaja (Lat) - RB Salzburg (Aut) 0-2 (0-3)
APOEL (Cip) - The New Saints (Wal) 3-0 (0-0)
Šerif Tiraspol (Mol) - Hapoel Beer Sheva (Izr) 0-0 (2-3)
SJK (Fin) - BATE Borisov (Bje) 2-2 (0-2)
Kopenhagen (Dan) - Crusaders (Sj. Irs) 6-0 (3-0)
Crvena zvezda (Srb) - Valleta (Mal) 2-1 (2-1)
Legia Varšava (Polj) - Zrinjski (BIH) 2-0 (1-1)
Mladost Podgorica (CG) - Ludogorec (Bug) 0-3 (0-2)

*u zagradama su rezultati prvih utakmica

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka