Sport

Komentari 8

Dinamo na 'Šokota pogon' slavio kod H. Dragovoljaca

Dinamo na 'Šokota pogon' slavio kod H. Dragovoljaca

U Dinamovoj pobjedi 3-1 u Sigetu najbolji igrač je bio Tomo Šokota, koji je s dva gola dokazao da je dugo vremena nepravedno bio zapostavljen

Četiri godine prošle su od odlaska Rođe, legendarnog osnivača Hrvatskoga Dragovoljca Stjepana Spajića. Klub koji je njegovo životno djelo četvrtu godišnjicu Spajićeve smrti obilježio je prijateljskom utakmicom protiv Dinama. Izgubili su 3-1, no više od 1000 gledatelja je moglo uživati u sjećanju na Rođu.
Nakon 18 minuta igre prvi put se zatresla mreža, i to ona pred kojom je stajao Tomo Butina. Danijel Zlatar je sam izbio pred bivšeg reprezentativca, Butina je obranio, a kapetan 'crnih' zabio tek iz trećeg pokušaja. Prije gola dvije šanse imao je Suarez, no gola nije bilo dok se nije probudio Tomo Šokota. I on je promašio odličnu šansu u 17. minuti, ali u 26. minuti nije pogriješio. Balaban je iz slobodnog udarca pogodio stativu, a Šokota odbijenu loptu pospremio u mrežu za 1-1.
Na odmoru je Ivanković u svlačionici ostavio Drpića i Balabana, a ušli su Vrsaljko i Tadić, koji zbog ozljede ne igra za reprezentaciju do 21 godine (?!). No i drugi Dinamov gol zabio je otpisani Šokota. Suarez mu je nabacio s desne strane, a Šokota zabio glavom iz pada s pet metara. Za kraj je pogodio i ozljeđeni Tadić, i to na asistenciju - Šokote. Lobao je golmana Dandića i postavio konačnih 3-1.
Uz Šokotu, u Sigetu je vrlo dobru utakmicu odigrao Argentinac Suarez, te kapetan Bišćan. No Šokota je apsolutno najveći dobitak, ukoliko ga Ivanković ponovno ne pošalje na tribinu...

Najčitaniji članci