Obavijesti

Sport

Komentari 45

Dinamo plaća više i od klubova La Lige! Ademi i Gavro na vrhu

Dinamo plaća više i od klubova La Lige! Ademi i Gavro na vrhu
1

Moubandje će zarađivati 400.000 eura neto, manje nego Ademi, Gavranović i Theophile. Ali unatoč tome što je šest godina igrao u francuskoj Ligue 1, ima manju plaću nego Caktaš u Hajduku!?

VIDEO

Došao sam u Dinamo jer želim igrati Ligu prvaka. Znam da je Dinamo velik klub koji u svakoj utakmici traži pobjedu, klub ima mentalitet poput PSG-a u Francuskoj, kaže Francois Moubandje (29), novi igrač Dinama.

'Došao sam i zbog 'vatrenih', a Dinamo je klub sličan PSG-u'
'Došao sam i zbog 'vatrenih', a Dinamo je klub sličan PSG-u'

Pokretanje videa...

03:34

- Znam puno toga o Dinamu, imam ovdje jednog prijatelja (Mario Gavranović, nap. a.), koji mi je puno toga pričao o Dinamu, ali i Zagrebu. Znam da nam je cilj igrati Ligu prvaka, ali i kako je Zagreb odličan grad za život. U to sam se već i uvjerio ovih dana. A naravno, znam da su tu igrali igrači poput Modrića ili Kovačića. Već sam bio ovdje, jednom sam igrao i za švicarsku U-21 reprezentaciju u Hrvatskoj, rekao je Moubandje, pa dodao:

Zagreb: Predstavljen novi igrač GNK Dinamo, Francois Moubandje



- Svjestan sam kako ovdje nema igrača poput Neymara ili Mbappea, ali znam i da u Hrvatskoj ima jako puno kvalitetnih mladih igrača. Dinamo je prvak Hrvatske, kažem taj je klub ovdje poput PSG-a u Francuskoj. A znamo kako je Hrvatska odigrala u Rusiji, oduševila svojom igrom i stigla do velikog finala Svjetskog prvenstva. Pa zašto onda ne bih i ja došao ovdje?

Švicarski reprezentativac odmah se, po godišnjim primanjima, smjestio među najplaćenije igrače hrvatskog prvaka. Što i ne čudi, Moubandje iza sebe ima respektabilan CV, pa i šest odigranih sezona u elitnom razredu francuskog nogometa. Novi igrač Dinama tako će sljedeće tri sezone zarađivati 625 tisuća eura bruto, što je oko 400 tisuće eura godišnje neto.

A kako dobro informirani izvori kažu, za Moubandjea je i to korak naprijed u odnosu na primanja koja je imao u Toulouseu ili kakva mu je ovoga ljeta nudio Real Sociedad. Dinamo, očito, plaća više. Francois Moubandje tako će u novoj sezoni biti četvrti najplaćeniji igrač Dinama, ispred njega nalaze se tek Arijan Ademi, Mario Gavranović i Kevin Theophile-Catherine.

U Maksimiru nemaju određene vrste platnih razreda, godišnje plaće su od igrača do igrača sasvim različite. Ovisno o igračevoj kvaliteti, ali i sposobnostima njegovog menadžera. Opet, i svaki pregovori su prilično drugačiji, pa svi izdaci nisu samo - godišnja plaća. Neki igrači često pristanu na manja godišnja primanja, ali je njihov "signing fee" (novac koji prime na ruke po potpisu ugovora) puno veći. Tako se niveliraju razlike u plaćama, a na to se odlučuju igrači koji se ne vide dugo u Maksimiru, već vjeruju kako će kroz kratki period otići u veće, jače, ali i platežno moćnije sredine.



Dinamo danas više nema igrača koji na godišnjoj bazi zarađuju po milijun eura (neto) koliko su proteklih godina u Maksimiru imali Sammir, Soudani ili Fernandes. A "modri" bi onda godišnje za takve pojedince izdvajali gotovo milijun i pol eura na godišnjoj bazi. Arijan Ademi i Mario Gavranović godišnje zarađuju oko 500 tisuća eura (neto), Kevin Theophile-Catherine "vrijedi" 450 tisuća eura (neto), dok je Moubandje na 400 tisuća eura (neto).

Zanimljivo, ta dvojica došla su iz francuske Ligue 1, a imaju plaću manju nego Mijo Caktaš u Hajduku!?

A veliku ulogu ulogu u dolasku Francoisa Moubandjea u Dinamo imao je i švicarski izbornik Vladimir Petković.

- Vladimir je jako dobar trener, on mi je poručio kako je Hrvatska lijepa i sigurna zemlja, a Dinamo prava momčad koja svake godine igra Europu. I da ću ovdje sigurno još napredovati - završio je Francois Moubandje, novi igrač Dinama koji je zadužio dres s brojem 19.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica