Obavijesti

Sport

Komentari 196

Ludnica u Kranjči: Dinamo lako s Dragovoljcem, preuzeo vrh lige

Ludnica u Kranjči: Dinamo lako s Dragovoljcem, preuzeo vrh lige

Dinamo je prijetio, gađao prečke i stative, a sudački trio Kulušić-Vidulin-Kezele poništio je dva gola 'plavih' u prvom poluvremenu. Vidjeli smo i Kopićev novitet prilikom kornera iz kojeg je Dinamo poveo

Zagrebački Dinamo je privremeno zasjeo na vrh ljestvice HT Prve lige pobijedivši u dvoboju 20. kola na stadionu u Kranjčevićevoj ulici domaći Hrvatski dragovoljac 2-0 (1-0).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Reakcija Željka Kopića na ždrijeb EL 10:23

Pobjedu momčadi Željka Kopića donijeli su Dino Perić u 18. minuti te Komnen Andrić u 68. minuti, a kod oba pogotka se u ulozi asistenta našao Mislav Oršić.

Dragovoljac i Dinamo  sastali se u 20. kolu 1. HNL

Dinamo je od prve minute jasno dao do znanja po što je došao u Kranjčeviću protiv zadnjeg na ljestvici, a od uvjerljivije pobjede dijelili su ga centimetri koji su presuđivali kod dva postignuta, ali kasnijim pregledom snimke nepriznata gola.

Prva je takva situacija bila u 9. minuti, kad je na ubačaj Mislava Oršića Komnen Andrić glavom poslao loptu u mrežu, ali je asistent Oršić u začetku akcije ostao u nedopuštenom položaju.

U 15. minuti je ponovno Andrić u prilici, ali je nakon Špikićevog dodavanja zatresao prečku. Tri minute poslije Dinamo je poveo.

Udarac iz kuta izveo je Oršić. Njegov oštar ubačaj na dva metra lagano je glavom skrenuo Dino Perić, što je bilo dovoljno da domaći kapetan i golman Šubarić ostane bez prave prilike za intervenciju.

A gol je pao iz noviteta kojeg je Željko Kopić uveo u Dinamu. Šest igrača 'plavih' stajalo je točno na gol-crti tvoreći 'šumu igrača' ispred protivničkog gola. Prvi put na susretu nije upalilo, ali drugi put jest i Dinamo je poveo iz, na treningu uvježbane akcije.

Dragovoljac i Dinamo  sastali se u 20. kolu 1. HNL

U 20. minuti je Oršić bio blizu pogotka, ali je lopta pogodila stativu i odbila se u ruke Šubariću.

I u 39. minuti je VAR bio protiv Dinama. Špikić je trebao biti strijelac, ali je nakon petominutnog pregledavanja situacije zaključak VAR-a bio da je Dinamov lijevi bočni Štefulj bio u zaleđu u začetku akcije.

Hrvatski dragovoljac i Dinamo sastali se u 20. kolu HT Prve lige

Na jedinu pravu intervenciju Dominika Livakovića čekali smo do 53. minute. Benedikt Mioč je oprobao svoj precizan i snažan udarac, a Livaković je krajnjim naporom izvukao loptu iz gornjeg desnog kuta.

Pitanje pobjednika odlučeno je u 68. minuti. Mislav Oršić je povukao kontru, prošao s loptom 30-ak metara, a onda idealno poslužio Komnena Andrića. Dinamov centarfor je elegantno zaobišao istrčalog Šubarića i poslao loptu u nebranjenu mrežu za konačnih 2-0.

Dragovoljac i Dinamo  sastali se u 20. kolu 1. HNL

Ne uspije li Osijek pobijediti Hajduka u posljednjoj utakmici ovoga kola, Dinamo će 2021. završiti kao vodeća momčad HT Prve lige i zaslužiti neslužbeni naslov jesenskog prvaka, uz jednu utakmicu manje, odgođeni derbi protiv Hajduka, koji će biti odigran u proljetnom dijelu prvenstva.  

Utakmicu na stadionu Zagreb u Kranjčevićevoj ulici sudio je Dario Kulušić iz Šibenika. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Prva HNL, 20. kolo 15:00 , Kranjčevićeva, Zagreb
H. Dragovoljac
0 : 2
Dinamo
Perić 18', Andrić 68'
Sortiranje događaja

I KRAJ! Utakmica se posljednjih pola sata u potpunosti umrtvila i prilika uopće nije bilo. Ipak, ukupan dojam je zadovoljavajuć. Prvo poluvrijeme bilo je sjajno s pregršt uzbuđenja dok je drugo obilježio gol Andrića.

Dinamo se tako nakon 20. odigranog kola popeo na vrh prvenstvene ljestvice i tek treba vidjeti hoće li tamo i ostati nakon derbija Hajduka i Osijeka u 17.30 sati.

90'

Igrat će se još tri minute nadoknade. Dinamo će pobjedom privremeno preuzeti prvo mjesto u HNL-u.

80'

Posljednja promjena i kod Dinama. Oršić van, Menalo unutra.

78'

Mijenja i Mladina. Izvadio je Petkovića, a uveo Belošu Fijana kao posljednju promjenu danas.

70'

Izašli su Andrić i Gojak, Kopić je uveo Jurića i Tolića.

Komentari 196