Obavijesti

Sport

Komentari 40

Dinamo poražen od Cracovije! 'Ozljeda Pinta? Ništa ozbiljno'

Dinamo poražen od Cracovije! 'Ozljeda Pinta? Ništa ozbiljno'
4

Nenad Bjelica nije mogao računati na čak 12 važnih igrača, pa su "modri" utakmicu zaključili sa sedam klinaca. U vezi se dopao Neven Đurasek (skoro i zabio), na lijevom boku Joško Gvardiol...

VIDEO

Dinamo je u prvoj pripremnoj utakmici u Sloveniji (drugoj ukupno) poražen (1-0) od poljske Cracovije. Zagrepčani su već tri dana u Murskoj Soboti, tamo vladaju paklene vrućine, a onda se ovaj dvoboj većim dijelom igrao po - pljusku.

Bila je to otvorena utakmica, "modri" su se bez 12 važnih igrača (Livaković, Stojanović, Moharrami, Theophile, Ademi, Šunjić, Moro, Majer, Gojak, Olmo, Kadzior i Petković) obračunali protiv vrlo kvalitetnog suparnika, Cracovia je prošlu sezonu završila na 4. mjestu u poljskoj Ekstraklasi.

Poljaci su poveli već u 9. minuti nakon dvije vezane pogreške Zagorca. Dinamov vratar prvo je teškom loptom tražio Franjića, kasnije klizećim startom pokušao ispraviti svoju pogrešku, no tu je - promašio cijelu loptu. Do nje je stigao Nizozemac Pelle van Amersfoort, pa lakoćom s 30-ak metara pogodio prazna vrata. Zagrepčani su u prvom dijelu zaprijetili tek preko Gavranovića i Oršića, Cracovia imala još dvije (polu)opasne situacije u kojima je Zagorac bio siguran.

Murska Sobota: Dinamo i Cracovia odigrali pripremnu utakmicu

Najveći problem za Nenada Bjelicu dogodio se u 30. minuti kada je igru zbog ozljede (vjerojatno lakše) napustio Ivo Pinto. Portugalac je dobio jedan neugodan udarac, sam odšetao do klupe za pričuve, a umjesto njega u igru je ušao Mario Šitum.

Dinamo je u nastavku pojačao pritisak prema vratima Cracovije, prijetili su Oršić, Gavranović i Đurasek, no njihova se mreža nije tresla. Zagrepčani su bili razigrani i dok su na travnjaku bili mladi aduti, tu su se prilično dopali Đurasek i Gvardiol koji je opet dojmljivu rolu pružio na lijevom boku.

Joško Gvardiol je i u 79. minuti složio dobru priliku za svoju momčad, taj je 17-godišnjak za Poljake bio "opća opasnost" po lijevoj strani. Njegova je lopta u ovoj situaciji pronašla Andrića koji se nije najbolje snašao ispred suparničkih vrata. U završnici su se nizale prilike pred Hrossom, u 80. minuti zicer je promašio i Ćuže.

Dinamovi su klinci u samom finišu odigrali i najljepšu akciju na utakmici; Marin i Đurasek su na malom prostoru na lijevoj strani izigrali četiri suparnička igrača, Đurasek je povratno odigrao za nadolazećog Gjiru čiji udarac s 15-ak metara odlazi pored vratnice.

- Cracovia je dobra, prava natjecateljska momčad, imaju karakternog trenera i vrlo su agresivni. Bio je to za nas dobar test, dobro smo se nosili s njima, a rezultat na kraju i nije toliko važan. Izgubili smo zbog jedne pogreške, ali ima tu dosta pozitivnih stvari - rekao je Nenad Bjelica, pa nastavio:

- Mladi igrači su bili jako dobri, bili su dosta aktivni u igri. I Ćuže i Gvardiol i Đurasek su odigrali utakmicu na jako dobrom nivou, ostali su odradili dionicu kakvu smo i planirali. Ivo Pinto? Ne znamo još što je s njim, dobio je udarac u mišić, pa vjerojatno nije ništa ozbiljno. Odigrali smo dobrih 90 minuta.

Murska Sobota: Dinamo i Cracovia odigrali pripremnu utakmicu

Strijelac: 0:1 - Van Amersfoort (9).
Dinamo (4-1-4-1): Zagorac (od 63. Horkaš) - Pinto (od 30. Šitum), Dilaver (od 63. Perić), Lešković, Leovac (od 63. Gvardiol) - Franjić (od 63. Gjira) - Hajrović (od 75. Baturina), Ćuže, Atiemwen (od 63. Đurasek), Oršić (od 63. Marin) - Gavranović (od 75. Andrić).
Cracovia: Peškovič, Ferraresso, Ditjatiev, Helik, Siplak, Dimun, Čečarić, Lusiusz, Hanca, Van Amersfoort, Piszczek (još su igrali: Hrosso, Wilk, Rapa, Wdowiak, Datković, Jablonsky, Gol, Dabrowski, Budzinski, Lopez, Lopes, Pik, Pienczak, Pitula, Strozik, Zaucha, Santos).

Preostale pripremne utakmice:

  • 2. srpnja (18.30 sati): Dinamo - Austria Klagenfurt (Austrija)
  • 3. srpnja (18.30 sati): Dinamo - Dekani (Slovenija)
  • 6. srpnja (12.00 sati): Dinamo - Orenburg (Rusija)

Dosadašnje pripremne utakmice:

  • Dinamo - Olimpija 2:1 (Šitum 11m, Ćuže)
  • Dinamo - Cracovia 0:1
Murska Sobota: Dinamo i Cracovia odigrali pripremnu utakmicu
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju
Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu